Anka Ajans'ın sahibi kim? Anka Ajans hangi şehirde? Anka açılımı...

31 Mart seçimlerinin ardından Anka Haber Ajans'ın sahibinin kim olduğu oldukça merak edildi. 28 Mayıs seçimlerinde Anadolu Ajansı'nın verileri ile uyuşmayan seçim sonucu verilerini paylaşan Anka Ajans'a dair tüm bilgiler haberimizde...

Anka Ajans'ın sahibi kim? Anka Ajans hangi şehirde? Anka açılımı...
Anka Ajans'ın sahibi kim? Anka Ajans hangi şehirde? Anka açılımı...
GİRİŞ 31.03.2024 18:55 GÜNCELLEME 31.03.2024 18:55

28 Mayıs Cumhurbaşkanı seçim sonuçları açıklanmaya başladıktan sonra Anadolu Ajansı ve Anka Ajans arasındaki veri farkı izleyicilerin oldukça dikkatini çekti. Uzun süre boyunca Kemal Kılıçdaroğlu'nu önde gösteren Anka Ajans'a dair tüm bilgiler haberimizde... 

Anka Ajans, 1972'de Altan Öymen tarafından Ankara'nın Çankaya ilçesindeki Kızılay semtinde kuruldu. 46 yıllık faaliyetinin ardından 2018'de yeniden Güneşim Medya çatısı altında faaliyet göstermeye başladı. 

Günümüzde Anka Ajans'ın Yönetim Kurulu Başkanı Ali Fırat Atabaş, Genel Yayın Yönetmeni ise Göksel Bozkurt'tur. 

ANKA AJANS KİMİN? 

Anka Ajans'ın sahibi Ali Fırat Atabaş'tır. 

Ali Fırat Atabaş, DNA Grup Danışmanlık'ın Müdürü, Güneşim Medya'nın ve Anka Ajans'ın Yönetim Kurulu başkanıdır. Ayrıca bir dönem CHP'nin bilgi güvenliği tarafında aktif olarak görev yaptı. 

Ali Fırat Atabaş

ANKA AJANS'IN KURUCUSU KİM?

Anka Ajans'ın kurucusu Altan Öymen'dir.

Altan Öymen, 1932'de İstanbul'da dünyaya geldi. Şimdilerde 90 yaşındadır. 1950'den beri gazetecilik yapmaktadır.  Akşam, Cumhuriyet, Günaydın gazetelerinde çalıştı. 

1977'de CHP Ankara milletvekili oldu. Aynı yıl içerisinde  yıl Bülent Ecevit'in kurdğu 40. Türkiye Hükûmeti'nde Turizm ve Tanıtma Bakanı oldu. Uzun yıllar boyunca CHP'de aktif olarak çalıştı ve 1999'da CHP Genel Başkanı oldu. 15 ay boyunca genel başkanlık görevini yürüttü. 

2000'de ise görevini Deniz Baykal'a devretti. 

Altan Öymen

ANKA AJANS HANGİ ŞEHİRDE?

Anka Ajans Ankara'dadır. 

ANKA AÇILIMI NEDİR?

'Anka' kelimesi, mitolojik kökenli bir kuşun adıdır. Efsanevi bir kuş olarak bilinmektedir ve yaşlanmış bir dönemde kendini yakan ve yeniden doğan bir kuştur. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL