Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak kimdir ve nerelidir? Osman Aşkın Bak'ın ailesi…

Osman Aşkın Bak yeni görevinin ardından gündem oldu. Peki Osman Aşkın Bak daha önce hangi görevlerde bulundu? İşte, merak edenler için Osman Aşkın Bak'ın biyografisi...

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak kimdir ve nerelidir? Osman Aşkın Bak'ın ailesi…
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak kimdir ve nerelidir? Osman Aşkın Bak'ın ailesi…
GİRİŞ 04.06.2023 19:52 GÜNCELLEME 04.06.2023 19:52
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Osman Aşkın Bak 11 Ekim 1966'da Rize'nin Pazar ilçesine bağlı Derinsu Köyü'nde dünyaya geldi. Aslen Rizeli'dir. Şimdilerde 56 yaşındadır. 

Çocukluk dönemini Rize'de geçiren Osman Aşkın Bak, ilk ve orta öğreniminin ardından Kabataş Erkek Lisesinden mezun oldu. Ardından İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünü başarı ile tamamladı.

Lisans eğitiminden sonra akademik yolda devam etmek isteyen Bak, İngiltere'ye gitti ve Nottingham Üniversitesi'nde İşletme Yönetimi ve Endüstri Mühendisliği alanında yüksek lisans yaptı. Daha sonra Türkiye'ye dönüş yaptı ve İstanbul Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Endüstri Mühendisliği alanında doktora yaptı.

Osman Aşkın Bak

Akademik kariyer yapan Osman Aşkın Bak, bir dönem Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu ve Türk İran İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. İstanbul Ticaret Odası'na bağlı olarak Meclis Üyeliği yaptı.

Ayrıca, çeşitli spor kulüplerinde Genel Sekreter ve Başkan (İstanbul Büyükşehir Belediye SK Başkanı) olarak çalışmalar yürüttü. Federasyonlarda Yönetim Kurulu Üyeliği, Kurul Üyeliği, Genel Kurul Delegeliği ve Başkanlık yaptı.

Osman Aşkın Bak'ın biyografisi

MİLLETVEKİLLİĞİ DÖNEMİ

Osman Aşkın Bak, 2011 genel seçimlerinde AK Parti İstanbul milletvekili olarak meclise girdi. Ardından Haziran 2015 seçimlerinde ise Rize milletvekili olarak görev aldı. Kasım 2015'te ise yeniden Rize milletvekili oldu.

2018 genel seçimlerinde de yeniden Rize milletvekili olan Osman Aşkın Bak, Mayıs 2023'te yeniden milletvekili adayı olmadı. 

Milletvekili olduğu dönemde NATO Parlamenterler Asamblesi Türk Grubu Üyeliği ve Dışişleri Komisyonu Sözcülüğü yaptı. Diğer yandan da NATO Parlamenter Asamblesi (NATO PA) Siyasi Komite Başkan Yardımcısı olarak görev üstlendi. 

GENÇLİK VE SPOR BAKANI OLDU

Osman Aşkın Bak, 19 Temmuz 2017'de Gençlik ve Spor Bakanı olarak göreve getirildi. 9 Temmuz 2018'e 2018'e dek bu göreve devam etti. 

OSMAN AŞKIN BAK'IN EŞİ

Osman Aşkın Bak, Tülay Bak ile evlidir.  Çiftin 4 çocuğu bulunmaktadır. 

YORUMLAR 2
  • yavuz 9 ay önce Şikayet Et
    millet fakru zaruret icinde harap ve pitap düşmüş bakan millet vek bana ne yakınları sevinsin
    Cevapla
  • Necati Ermiş 11 ay önce Şikayet Et
    ALLAH CC.HAYIRLI etsin.
    Cevapla