Yeni Ticaret Bakanı Ömer Bolat kimdir? İşte Ömer Bolat'ın biyografisi

Başkan Erdoğan bugün yeni dönemin Kabinesini açıkladı. Yeni Kabine'de Ticaret Bakanı olarak görev alacak Albayrak Grubu CEO'su Ömer Bolat'ın hayatına ilişkin bilgiler merak ediliyor. Peki, Ömer Bolat kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Yeni Ticaret Bakanı Ömer Bolat kimdir? İşte Ömer Bolat'ın biyografisi
Yeni Ticaret Bakanı Ömer Bolat kimdir? İşte Ömer Bolat'ın biyografisi
GİRİŞ 03.06.2023 22:35 GÜNCELLEME 03.06.2023 22:36

Ömer Bolat kimdir, kaç yaşında ve nereli soruları vatandaşlar tarafından araştırılıyor. İstanbul'da dünyaya gelen Bolat, İş hayatına İktisadi Kalkınma Vakfı'nda (İKV) başladı ve 1982-1993 yılları arasında uzman olarak çalışmasını sürdürdü. Daha sonra 1993 yılında MÜSİAD Genel Sekreterliği görevine başladı. İşte Ömer Bolat'ın hayatına ilişkin bilgiler;

YENİ TİCARET BAKANI ÖMER BOLAT OLDU!

Başkan Erdoğan bugün yeni dönemin Kabinesini açıkladı. Ömer Bolat yeni Kabine'de Ticaret Bakanı olarak görev alacak.

TİCARET BAKANI BOLAT KİMDİR?

Prof. Dr. Ömer Bolat, 30 Ağustos 1963 tarihinde İstanbul’da doğdu. İlk-orta-ticaret lisesi tahsilini İstanbul’da Yaptı. Marmara Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, uluslararası ekonomik ilişkiler bölümünden 1984 yılında mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini Avrupa entegrasyonu alanında Hollanda-Amsterdam Üniversitesi, Avrupa Enstitüsü’nde tamamladı. Ayrıca Almanya-Kiel Üniversitesi, Dünya Ekonomisi Enstitüsü’nün yüksek lisans düzeyindeki uluslararası ekonomi ve işletme programından mezun oldu. Yurda dönüşünde Marmara Üniversitesi, Avrupa Topluluğu Enstitüsü’nden “Avrupa Para Sistemi” konusundaki teziyle doktora diplomasını 30 Ocak 1989’da aldı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL