Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan kimdir, nerelidir? Lütfi Elvan’ın hayatı…

Cumhurbaşkanlığı Kabinesinin açıklanmasının üzere yeni gelen bakanlıkların görev yerlerini kimlerden teslim alacağı araştırma konusu oldu. Yeni Ulaştırma ve Altyapı Bakanının Abdülkadir Uraloğlu seçilmesinin üzerine eski bakan Lütfi Elvan’ın hayatı ve kariyeri merak edilenler arasında yerini aldı.

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan kimdir, nerelidir? Lütfi Elvan’ın hayatı…
Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan kimdir, nerelidir? Lütfi Elvan’ın hayatı…
GİRİŞ 04.06.2023 11:18 GÜNCELLEME 04.06.2023 11:18

İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi'nden mezun olan Lütfi Elvan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevinde bulunmuştur. Peki, Lütfi Elvan kimdir, nerelidir ve hangi görevlerde yer almıştır? Lütfi Elvan’ın hayatı ve kariyeri hakkında merak edilenlerin tümü bu yazımızda...

LÜTFİ ELVAN KİMDİR?

Lütfi Elvan 1962'de Karaman, Ermenek'te dünyaya geldi. 1983’te İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesini bitirdi. İngiltere'de Leeds Üniversitesinde Maden ve Yöneylem Araştırması alanında, ABD'de Delaware Üniversitesinde Ekonomi alanında yüksek lisanslarını yaptı.

Elvan profesyonel kariyerine 1987 yılında Etibank'ta Yöneylem Araştırma Grubunda mühendis olarak başladı. Bilgisayar destekli madencilik uygulamalarının EtiBank'ta yaygınlaştırılması çalışmalarına öncülük etti.

LÜTFİ ELVAN HANGİ GÖREVLERDE BULUNMUŞTUR?

Çeşitli kamu kurumlarında uzmanlık, daire başkanlığı ve müsteşar yardımcılığı görevlerinde bulundu. Organisation for Economic Co-operation and Development Kırsal Kalkınma Grubu Başkan Yardımcısı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı ve AB Müzakere İzleme ve Yönlendirme Komitesi Üyesi olarak görev yaptı.

23 ve 24. Dönemde Karaman, 25. Dönemde Antalya ve 26. Dönemde Mersin Milletvekili seçildi. 23. Dönemde Türkiye- AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanlığı ve Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Türkiye Temsilciliği görevlerinde bulundu. 24. Dönemde Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı oldu. 64. Hükûmette Başbakan Yardımcısı ve 65. Hükumette Kalkınma Bakanı olarak görev aldı. Berat Albayrak'ın istifası ile boşalan Hazine ve Maliye Bakanlığına 10 Kasım 2020 tarihinde Lütfi Elvan atanmıştır. 2 Aralık 2021 tarihinde ise görevinden istifa etmiştir. Lütfi Elvan, ileri düzeyde İngilizce bilmektedir, evli ve 2 çocuk babasıdır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL