Yeni Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki kimdir? Mehmet Özhaseki’nin kariyer ve hayatı…

Uzun yıllar Melikgazi Belediye Başkanlığı ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Mehmet Özhaseki, 2015 seçimlerinde Kayseri Milletvekili olarak meclise girmişti. Açıklanan kabinenin ardından ise yeni Çevre ve Şehircilik Bakanı seçilen Mehmet Özhaseki’nin hayatı araştırılanlar arasında yerini aldı…

Yeni Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki kimdir? Mehmet Özhaseki’nin kariyer ve hayatı…
Yeni Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki kimdir? Mehmet Özhaseki’nin kariyer ve hayatı…
GİRİŞ 04.06.2023 14:51 GÜNCELLEME 04.06.2023 14:51
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabinede Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak görevlendirilen Mehmet Özhaseki hakkında merak edilenler arttı. Eski Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum’dan görevi devralan Mehmet Özhaseki nerelidir, kaç yaşındadır?

MEHMET ÖZHASEKİ KİMDİR?

Mehmet Özhaseki 27 Mayıs 1957 yılında Kayseri'de dünyaya gelmiştir. 1994 ve 1998 yılları arasında Melikgazi BeledAiye Başkanlığı, 1998 ve 2015 yılları arasında Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini üstlenmiştir.

Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kayseri milletvekili olarak meclise girmiştir. 2016, 2018, 2023 yılları arasında Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak görev almıştır.

MEHMET ÖZHASEKİ’NİN EĞİTİM VE AİLE HAYATI

llk ve orta öğrenimini Kayseri'de tamamlamasının ardından Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik - Elektronik Mühendisliği Bölümü'nü kazanmıştır. Fakat o günkü siyasi şartlar ve öğrenci olayları sebebiyle buradaki eğitimini yarıda bırakmak zorunda kalıp ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuştur. 1974 yılında Karakebap olan soyadını değiştirerek Özhaseki yapmıştır. 1982 yılında Neşe Özhaseki ile evlenmiştir.

Mezun oluşunun ardından tekstil üzerine iş yapan aile şirketinin başına geçmiş ve 1994 yılına kadar Tekstil ticareti ile uğraşmıştır. 1980 sonrasında 10 yıl kadar sosyal amaçlı vakıf ve derneklerin kuruluşunda görev almıştır. Kayseri’de ilk aşevi faaliyeti, öğrencilere karşılıksız burslar ve kış aylarında yakacak fonu gibi faaliyetlerin içinde yer almıştır.

MEHMET ÖZHASEKİNİN’NİN KARİYER HAYATI

23 Haziran 1998 tarihinde Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na belediye meclisi üyeleri tarafından son 11 ayı doldurması için seçilmiştir. 18 Nisan 1999 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmiştir. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) milletvekili adayı olabilmek amacıyla 10 Şubat 2015 tarihinde görevinden istifa etmiştir.

13 Eylül 2015 tarihinde AK Parti yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcılığı görevine başlamıştır. Haziran 2015 Türkiye genel seçimlerinde AK Parti Kayseri milletvekili olarak meclise girmiştir. Ancak seçimden sonra 45 gün içerisinde hükûmet kurulamadığı için Cumhurbaşkanının anayasal yetkisini kullanmasıyla tekrar seçimlere gidilmişti Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde yeniden AK Parti Kayseri milletvekili olarak meclise girdi. Binali Yıldırım tarafından 24 Mayıs 2016 tarihinde kurulan 65. Türkiye Hükûmeti'nde Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak yer almıştır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 Haziran 2023 tarihinde açıkladığı bakanlar kurulu listesinde yer alarak yeni Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak karşımıza çıkmaktadır.

YORUMLAR 8
  • burhan 10 ay önce Şikayet Et
    bir kayserili olarak bilinmeli ki sayın haseki maalesef kendi şehrinde bile sevilen biri değil. hatta tepkiler o kadar çoktu ki emekli olacağını vakıf işleri ile ilgileneceğini söylemek durumunda kaldı. siyaseti bırakacağını söyledi. ama biz inanmadık her zamanki gibi.
    Cevapla
  • kayserili 10 ay önce Şikayet Et
    bir kayserili olarak söylüyorum kesinlikle olmamalıydı. murat kurum kalmalıydı. genç dinamik işinin her daim başında özverili ve vizyonu olan bir insandı. kayseri özhaseki yüzünden çok şey kaybetti. olmaması gerekiyordu üzüldüm. hem varank'a hem murat kurum'a. keşke onlar dursaydı
    Cevapla
  • mst 10 ay önce Şikayet Et
    kayserinin parlak delikanlısı. kesin bi yerinde boncuk var.
    Cevapla
  • Türkiye 10 ay önce Şikayet Et
    Tam bir profesyonel olup işini en eyi şekilde yapacaktır. Hayırlı olsun. Kaybeden ankaralı olmuştur.
    Cevapla
  • Şua 10 ay önce Şikayet Et
    Murat Kurum kalmaliydi.boyle kabiliyetli ve calisan adamlar kolay bulunmuyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle