Eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç kimdir, nerelidir? Suat Kılıç’ın hayatı…

Uzun yıllar AK Parti milletvekilliği, Gençlik ve Spor bakanlığı görevlerini üstlenen Suat Kılıç, Sayın Recep Erdoğan’a teşekkürlerini ileterek Yeniden Refah Partisine katıldı. Gündemin ardından Suat Kılıç merak edilen isimlerden biri oldu. Suat Kılıç’ın biyografisi…

Eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç kimdir, nerelidir? Suat Kılıç’ın hayatı…
Eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç kimdir, nerelidir? Suat Kılıç’ın hayatı…
GİRİŞ 11.06.2023 15:35 GÜNCELLEME 11.06.2023 15:35

AK Partide üç dönem milletvekilliği ve 2011-2013 tarihleri arasında Gençlik ve Spor Bakanlığı görevlerini yürüten Suat Kılıç’ın Yeniden Refah Partisine katılması üzerine Genel Başkan Fatih Erbakan rozetini takdim etti. Gündemde yer alan isimlerden biri haline gelen Suat Kılıç’ın hayatı araştırılıyor.

SUAT KILIÇ KİMDİR?

Suat Kılıç, Samsun'da 23 Temmuz 1972 tarihinde doğmuştur. Annesi ve babası olan Hüseyin ve Elmas çiftinin çocukları olarak Samsun'da dünyaya gelmiştir Kılıç, aslen Trabzon'un Of ilçesine bağlı Kavakpınar köyündendir. İlk yıllarını Samsun'un Ondokuzmayıs ilçesine bağlı Yeşilköy'de geçirmiştir. İlkokulu Yeşilköy İlkokulu'nda, liseyi ise Samsun 19 Mayıs Lisesi'nde tamamlamıştır. Pilot olma hayaliyle Hava Harp Okulu'na başvurmuş, ancak gözlerindeki rahatsızlık nedeniyle sınavlara girememiştir. Daha sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde eğitimini tamamlamıştır.

SUAT KILIÇ'IN KARİYER HAYATI

Üniversite eğitimini tamamlamadan önce, Dünya Radyo'da bir gençlik programı sunmaya başlamıştır. Bir süre radyo programcılığı yaptıktan sonra kurum değişikliğine gidip Kanal 7'de çalışmaya başlamış ve burada 2 yıl görev almıştır. Daha sonra NTV'ye geçmiş ve Mirgün Cabas ile Banu Güven'in sunduğu 24 Saat adlı haber programının Ankara ayağını hazırlamıştır. 1999 yılında Kanal D'ye geçerek sabah programı sunucusu olmuştur. Daha sonra Kanal D'nin meclis bürosunda parlamento muhabiri olarak görev yapmaya başlamıştır.

SUAT KILIÇ'IN SİYASİ GEÇMİŞİ

Muhabirlik görevi sırasında, 2002 Türkiye genel seçimlerinde AK Parti'nin Samsun'dan 6. sıra milletvekili adayı olarak gösterilmiştir. AK Parti'nin Samsun'dan yedi milletvekili çıkarmasıyla birlikte, 22. dönemde en genç milletvekili olarak meclise girmiştir. Meclisin açılış toplantısında en genç üye olarak geçici Başkanlık Divanı'nda görev yaptı ve daha sonra kalıcı olarak Divan'a seçilmiştir. Bu dönemde AK Parti'nin Tanıtım ve Medya Başkanlığı yardımcılığı görevini üstlenmiştir.

2007 seçimlerinde yine Samsun'dan AK Parti'nin 3. sıra milletvekili adayı almış ve meclise ikinci kez girmeyi başarmıştır. 2009 yılında yapılan kabine değişikliği sonucunda AK Parti grup başkanvekilliğine seçilmiştir.

2011 genel seçimlerinde Samsun'dan 2. sıra adayı olarak gösterilen Kılıç, seçimler sonucunda meclise girmiştir. 6 Temmuz'da Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 61. Hükümet'te Gençlik ve Spor Bakanı olarak atanarak 29. Gençlik ve Spor Bakanı olmuştur. 3 Haziran 2023 itibari ile AK Partideki üyeliğini sonlandıran Suat Kılıç, Yeniden Refah Partisine geçmiştir.

Suat Kılıç, Melike Nur Kılıç ile evli olup üç çocuk babasıdır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL