Vedad Gürgen kimdir? Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Vedat Gürgen nereli?

Bakan yardımcıları atama kararından sonra açıklanan isimler merak konusu oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine atanan Vedat Gürgen’nin hayatı araştırılanlar arasında. Peki, Vedat Gürgen kimdir? Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Vedat Gürgen nerelidir?

Vedad Gürgen kimdir? Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Vedat Gürgen nereli?
Vedad Gürgen kimdir? Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Vedat Gürgen nereli?
GİRİŞ 22.06.2023 16:39 GÜNCELLEME 22.06.2023 16:39

Vedad Gürgen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı oldu. Söz konusu beklenen bakan yardımcılarının atamasından sonra Vedad Gürgen kariyer ve eğitim hayatı gündemde! İşte Vedad Gürgen’in biyografisi…

VEDAD GÜRGEN KİMDİR?

Vedad Gürgen 1973 yılında Ankara'da dünyaya gelmiş ve Ankara Atatürk Anadolu Lise'sinden mezun olmuştur. 1995 yılında İTÜ İnşaat Fakültesinden mezun olan Vedad Gürgen, aynı üniversitede Fen Bilimleri Enstitüsü Yapı Analizi ve Boyutlandırma Bölümünde yüksek lisansını tamamlamıştır.

VEDAD GÜRGEN’İN KARİYER VE SİYASİ HAYATI

1998 yılında Bayındırlık ve İskân Bakanlığında mühendis olarak göreve başlamıştır. 2000 - 2007 yılları arasında aynı bakanlıkta müfettiş olarak görev yaptıktan sonra 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanunu’nun yürürlüğe girmiş ve daha sonra iç denetçi olarak görevine devam etmiştir.

İç Denetim Birimi Başkanlığında Başkan Yardımcısı ve Başkanlık görevlerini yürütmüştür.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının kurulmasının ardından Strateji Geliştirme Başkanlığı görevini vekâleten yürütmüş ve 2012 yılından bu yana Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğünde Genel Müdürü olarak çalışmıştır. Vedad Gürgen Resmi Gazete’de yayımlanan güncel karar göre Çevre, Şehirclik ve İklim Değişikliği Bakanlığına Bakan Yardımcısı olarak atanmıştır. Ayrıca evli ve 2 çocuk babası olan Gürgen,  çok iyi derecede İngilizce bilmektedir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL