Kurukahveci Mehmet Efendi kimin? Kurukahveci Mehmet Efendi hangi ülkenin? Sahibi nerelidir?

Son günlerde gündem olan Kurukahveci Mehmet Efendi markasının sahibinin kim olduğu merak konusu oldu. İşte, araştırma yapanlar için Kurukahveci Mehmet Efendi'nin sahibi ve markaya dair tüm bilgiler...

Kurukahveci Mehmet Efendi kimin? Kurukahveci Mehmet Efendi hangi ülkenin? Sahibi nerelidir?
Kurukahveci Mehmet Efendi kimin? Kurukahveci Mehmet Efendi hangi ülkenin? Sahibi nerelidir?
GİRİŞ 18.11.2023 22:05 GÜNCELLEME 18.11.2023 22:06
Bu Habere 406 Yorum Yapılmış

Kurukahveci Mehmet Efendi bir Türk kahvesi markasıdır. 1871'de İstanbul'un Fatih ilçesinde kurulan Kurukahveci Mehmet Efendi, ismini de kurucusu Mehmet Efendi'den almıştır. 

Türk kahvesinin en bilinen markalarından biri olan Kurukahveci Mehmet Efendi, aynı zamanda Türkiye'nin en eski işletmelerinden birisi olma özelliği de taşımaktadır. Babası Hasan Efendi'nin yolunda ilerleyen Mehmet Efendi, babasından aldığı dükkanı bir markaya dönüştürerek büyüttü. 

150 yıldan beri faaliyette olan bu kahve markası, Mehmet Efendi'nin ölümünün ardından, oğulları Hasan Kurukahveci, Hulusi Kurukahveci ve Ahmet Rıza Beyler Kurukahveci tarafından büyütülmeye devam edildi.

Aynı aile, 3 kuşaktan beri bu markayı işletmektedir. Günümüzde ise Kurukahveci Mehmet Efendi markasının, Mehmet Efendi'nin torunu Hulusi Kurukahveci ve Mehmet Kurukahveci'nin yönettiği, diğer torunlar Saadet Semra Göney ve Ayşe Refhan Songur'un şirket yönetimine dahil olmadığı bilinmektedir. 

KURUKAHVECİ MEHMET EFENDİ'NİN SAHİBİ MEHMET EFENDİ KİMDİR?

Mehmet Efendi, 1857'de İstanbul'un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Babası kahve ve baharat dükkanına sahip olan Hasan Efendi'dir. Çocukluk dönemi Osmanlı dönemindeki Fatih'te geçen Mehmet Efendi, Süleymaniye Medresesi'nde eğitim aldı. Eğitim hayatının ardından babasının işyerine çalışmaya başladı. İlerleyen yıllarda ise babasından devraldığı işletmeyi Kurukahveci Mehmet Efendi markasına dönüştürdü. Soyadı kanununun ardından 'Kurukahveci' soyadını alan Mehmet Efendi 1931'de hayatını kaybetti. 

YORUMLAR 406
  • Türkislam 7 ay önce Şikayet Et
    Çekilmiş hazır kahveler çok denedim Mehmet efendi gibi kahve yok onun kalitesi başka
    Cevapla
  • Azerbaba 7 ay önce Şikayet Et
    Nuri toplar kahvesi 10 numara odun ateşi ile kavruluyor Mehmet efendi gibi doğalgaz ile kavrulmuyor
    Cevapla
  • Hünnar. 7 ay önce Şikayet Et
    Neden Malatya'da da iki hatta 3 göbektir devam eden ( dibek )kahvesini görmiyorlar.
    Cevapla
  • Fatma 7 ay önce Şikayet Et
    Mükemmel bır kahve.baskasini icmem
    Cevapla
  • Totti 7 ay önce Şikayet Et
    Kahve dünyasını deneyin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle