Kurukahveci Mehmet Efendi kimin? Kurukahveci Mehmet Efendi hangi ülkenin? Sahibi nerelidir?

Son günlerde gündem olan Kurukahveci Mehmet Efendi markasının sahibinin kim olduğu merak konusu oldu. İşte, araştırma yapanlar için Kurukahveci Mehmet Efendi'nin sahibi ve markaya dair tüm bilgiler...

Kurukahveci Mehmet Efendi kimin? Kurukahveci Mehmet Efendi hangi ülkenin? Sahibi nerelidir?
Kurukahveci Mehmet Efendi kimin? Kurukahveci Mehmet Efendi hangi ülkenin? Sahibi nerelidir?
GİRİŞ 18.11.2023 22:05 GÜNCELLEME 18.11.2023 22:06
Bu Habere 372 Yorum Yapılmış

Kurukahveci Mehmet Efendi bir Türk kahvesi markasıdır. 1871'de İstanbul'un Fatih ilçesinde kurulan Kurukahveci Mehmet Efendi, ismini de kurucusu Mehmet Efendi'den almıştır. 

Türk kahvesinin en bilinen markalarından biri olan Kurukahveci Mehmet Efendi, aynı zamanda Türkiye'nin en eski işletmelerinden birisi olma özelliği de taşımaktadır. Babası Hasan Efendi'nin yolunda ilerleyen Mehmet Efendi, babasından aldığı dükkanı bir markaya dönüştürerek büyüttü. 

150 yıldan beri faaliyette olan bu kahve markası, Mehmet Efendi'nin ölümünün ardından, oğulları Hasan Kurukahveci, Hulusi Kurukahveci ve Ahmet Rıza Beyler Kurukahveci tarafından büyütülmeye devam edildi.

Aynı aile, 3 kuşaktan beri bu markayı işletmektedir. Günümüzde ise Kurukahveci Mehmet Efendi markasının, Mehmet Efendi'nin torunu Hulusi Kurukahveci ve Mehmet Kurukahveci'nin yönettiği, diğer torunlar Saadet Semra Göney ve Ayşe Refhan Songur'un şirket yönetimine dahil olmadığı bilinmektedir. 

KURUKAHVECİ MEHMET EFENDİ'NİN SAHİBİ MEHMET EFENDİ KİMDİR?

Mehmet Efendi, 1857'de İstanbul'un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Babası kahve ve baharat dükkanına sahip olan Hasan Efendi'dir. Çocukluk dönemi Osmanlı dönemindeki Fatih'te geçen Mehmet Efendi, Süleymaniye Medresesi'nde eğitim aldı. Eğitim hayatının ardından babasının işyerine çalışmaya başladı. İlerleyen yıllarda ise babasından devraldığı işletmeyi Kurukahveci Mehmet Efendi markasına dönüştürdü. Soyadı kanununun ardından 'Kurukahveci' soyadını alan Mehmet Efendi 1931'de hayatını kaybetti. 

YORUMLAR 372
  • Ertuğrul bey 7 saat önce Şikayet Et
    Osmanlı da Türklere bey diye hitap edilirdi. Musevilere ve hristiyanlara ise efendi diye tabir kullanırdı. Araştırın. Soner Yalçın'ın efendi kitabını da okuyabilirsiniz
    Cevapla
  • Nur Selen Yalçın 1 gün önce Şikayet Et
    Bizde fatih doğumlu bir aileyiz kesintisiz yaklaşık 50yıldır tiryakisi olduğumuz vazgeçemediğimiz Mehmet efendi hatta bizden önceki büyüklerimiz de tiryaki olduğuna göre hatta malta çarşısında küçük bir subenizden alırdık o zamanlar biliyormusunuz halâ dünyanın en güzel kahvesi olmasına rağmen..kahvemizde o mis gibi aroması nı hissedemiyoruz buram buram kahve kokusunu acaba neden
    Cevapla
  • Nur Selen Yalçın 1 gün önce Şikayet Et
    Lütfen eski aromasını geri istiyoruz Mehmet efendi kahvemizin
    Cevapla
  • Rukiye kılıç 1 gün önce Şikayet Et
    İsrail'e desteğinden ötürü boykot ürünüdür. Gerisi teferruattir.
    Cevapla
  • Nurgül koçak 1 gün önce Şikayet Et
    Bizim çok sevdiğimiz kahve yerli ve milli
    Cevapla
  • Hcr 1 gün önce Şikayet Et
    En iyi kahve necati kuru kahve içimi yumuşak güzel
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle