Dilan Yeşilgöz kimdir ve aslen nerelidir? Dilan Yeşilgöz'ün annesi ve babası kim? Biyografisi...

Dilan Yeşilgöz Hollanda'nın Başbakanı olmak için girdiği seçimlerden sonra gündem oldu. bunun üzerine Dilan Yeşilgöz'ün hayatı ve kariyeri hakkında araştırmalar yapılmaya başlandı. İşte, merak edenler için Dilan Yeşilgöz'ün eşi ve hayatı hakkında tüm bilinmeyenler...

Dilan Yeşilgöz kimdir ve aslen nerelidir? Dilan Yeşilgöz'ün annesi ve babası kim? Biyografisi...
Dilan Yeşilgöz kimdir ve aslen nerelidir? Dilan Yeşilgöz'ün annesi ve babası kim? Biyografisi...
GİRİŞ 26.11.2023 18:10 GÜNCELLEME 26.11.2023 18:10
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Dilan Yeşilgöz 18 Haziran 1977'de Ankara'da dünyaya geldi. Aslen Tuncelili'dir. Şimdilerde 46 yaşındadır. Babası, sol görüşlü bir sendikacı olan Yücel Yeşilgöz, annesi ise Hollanda Mülteci Örgütü'nün (VON) direktörü Fatma Özgümüş'tür. 

Dilan Yeşilgöz'ün babası, Yücel Yeşilgöz, 12 Eylül Darbesi'nin ardından Hollanda'ya kaçtı. 1984'te ise Dilan Yeşilgöz, annesi ve kız kardeşi ile birlikte Yunanistan üzerinden Hollanda'ya gitti ve oraya yerleşti. 

Dilan Yeşilgöz

EĞİTİMİ

Eğitim hayatına Hollanda'da başlayan Dilan Yeşilgöz, ilk ve orta öğreniminin ardından Amersfoort'ta bulunan Vallei Koleji'nden mezun oldu. Daha sonra Vrije Universiteit Amsterdam'da Sosyal ve Kültürel Bilimler Bölümünü tamamladı.

İlerleyen yıllarda akademik kariyerine devam etmek isteyen Yeşilgöz, 2003'te Kültür, Organizasyon ve Yönetim alanında yüksek lisans yaptı. 

Dilan Yeşilgöz'ün biyografisi

SİYASİ HAYATI

Dilan Yeşilgöz'ün siyasi kariyeri Sosyalist Parti'de başladı. Parti içinde yönetim kurulu üyesi olarak çalışmalar yürüttü. Daha sonraki dönemde ise İşçi Partisi'nde çeşitli görevler yaptı. 

2014-2017 arasında Amstredam Belediye Meclis üyeliği yaptı. 2017'de Hollanda Temsilciler Meclisi Üyesi oldu ve bu görevi 2021'ye dek sürdü. 2021 ile 2022 arasında ise Hollanda Ekonomik İşler ve İklim Politikasından Sorumlu Devlet Bakanı oldu. 

10 Ocak 2022'de ise Hollanda Adalet ve Güvenlik Bakanlığı yapmaya başladı. 

14 Ağustos 2023'te Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi'nin lideri oldu.

DİLAN YEŞİLGÖZ'ÜN EŞİ

Dilan Yeşilgöz, 2014'te nikah masasına oturduğu Amtredam kökenli René Zegerius ile evlidir. 

Dilan Yeşilgöz'ün eşi

YORUMLAR 6
  • Han 5 ay önce Şikayet Et
    fosilleşmiş bir Velociraptor ve Dilan Morgöz ile aralarındaki fark nedir ??? ..milyon yıl bile geçse Raptor'lar konuşulur lakin filan tekgözler tamamen tedavülden kaldırılmış olurlar.Zira hayvan bile sadece karnını doyurmak için öldürür,çıkarı için değil !!
    Cevapla
  • ppm 5 ay önce Şikayet Et
    Değersiz ve sarı torba adaylarından birisi,beş para etmez savaş çığırtkanlığı haricinde hiçbir icraati olmayan,hayatını nefrete kindarlığa adayan ,Hollanda'nın günümüze kadar süregelen kötü imajını daha da diplere vuran basiretsiz,vizyonsuz,bağnaz zalim koftiden,hollandalı bile olmayan neonazi ,ermeni asıllı rezil bir siyasetçidir.
    Cevapla
  • Mustafa 5 ay önce Şikayet Et
    kökeni türk değil, türkiye içinde yaşamış ermeni kökenli bir ailenin bireyi
    Cevapla
  • Nazım Zengin 5 ay önce Şikayet Et
    Bazı gayrimüslimlerin en azından bu ülkeye ve İslam'a karşı bir önyargısı olmuyor. Bu karının ismi dışında her şeyi gâvur! Hatta gavurdan da gavur.
    Cevapla
  • Ahmet Peker 5 ay önce Şikayet Et
    Kadının kökeni Tunceli Ermeni asıllı Başka söze gerek yok.
    Cevapla
  • Rukneddin Berkyaruk 5 ay önce Şikayet Et
    Kim olduğu belli. Batının etki ajanı. Türk ve İslam düşmanı. Babası tarafından zihnen iğfal edilmiş, mankurtlaştırılmış bir zavallı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle