Selman Öğüt kimdir ve aslen nereli? Babası ve kardeşi ünlü olan Selman Öğüt biyografisi...

Selman Öğüt İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanmasının ardından gündem oldu. Bunun üzerine Selman Öğüt'ün kariyerine ilişkin bilgiler merak edildi. İşte araştırma yapanlar için Selman Öğüt'ün yaşı ve hayatı hakkında diğer detaylar...

Selman Öğüt kimdir ve aslen nereli? Babası ve kardeşi ünlü olan Selman Öğüt biyografisi...
Selman Öğüt kimdir ve aslen nereli? Babası ve kardeşi ünlü olan Selman Öğüt biyografisi...
GİRİŞ 07.12.2023 11:59 GÜNCELLEME 07.12.2023 12:00
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Selman Öğüt 1984'te Suudi Arabistan'ın Mekke kentinde dünyaya geldi. Aslen Tokatlı'dır. Şimdilerde 39 yaşındadır. Babası ilahiyatçı akademisyen Salim Öğüt'tür. Kardeşi sosyolog-yazar Süheyb Öğüt'tür (gazeteci Hilal Kaplan'ın eski eşi). 

Çocukluk dönemini Mekke'de geçiren Selman Öğüt, ilerleyen yıllarda Türkiye'ye yerleşti. İlk, orta ve lise öğreniminin ardından İstanbul Kültür Üniversitesinden mezun oldu. Akademik yolda ilerlemek isteyen Öğüt, Marmara Üniversitesinde Avrupa Birliği Enstitüsü Hukuk Bölümü alanında yüksek lisans yaptı. 

Selma Öğüt

Selamn Öğüt, 2005 ile 2006 arasında Erasmus Programı kapsamında Almanya'nın Trier Üniversitesinde eğitim alma fırsatı elde etti. 2009'da ise Almanya'da bulunan Bonn Üniversitesi'nin yaz okulunda öğrenim gördü. 

Doktora için de yine Marmara Üniversitesi'ni tercih etti ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku alanında yaptığı çalışmalar neticesinde doktor unvanını elde etti. Doktora çalışmalarını yaparken, üniversiteden aldığı burs ile bursu ile London School of Economics'e gitti.

Selma Öğüt'ün biyografisi

2009'da Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde araştırma görevliliği yapmaya başladı. Buradaki görevine 5 yıl boyunca devam etti. 2014'te Medipol Üniversitesi Milletlerarası Hukuk Anabilim Dalı'nda öğretim üyeliği yapmaya başladı. Akademik hayatı boyunca hukuk alanında çok sayıda makale yayınladı. 

Sonraki dönemlerde ise Doçent ve Profesör oldu. 

İstanbul Esenyurt Üniversitesi rektörü Selma Öğüt

İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ'NİN REKTÖRÜ OLDU

Selma Öğüt, Kasım 2023'te İstanbul Esenyurt Üniversitesi'ne rektör olarak atandı. 

YORUMLAR 51
  • Zübük sevmez 4 ay önce Şikayet Et
    Bu makaleyi okuyunca selmanı çok bilğili kültürlü biri oldugunu sanıyorsun ama sadece fikirleriyle ğörüşleriyle bu bizim mustafa kemal eleştiren uyuz selman.
    Cevapla
  • Mustafa Bozkurt 4 ay önce Şikayet Et
    Pazarda limon satamayacak insanların,profesör olabildiği tek ülke ,Türkiye ,işte bu ülkede milleti dinden soğutan cahiller sürüsü,eğitiminde içine ettiler,ülkenin geleceğini görmek için hiç düşünmeye gerek yok,
    Cevapla
  • Umut 4 ay önce Şikayet Et
    3 yıldan bu yana doçent ünvanıyla bir ilkokulda sadece torpil bulamadığım için sürünüyorum. Bu jet hızıyla yakında YÖK başkanı olursa şaşırmam.
    Cevapla
  • tırın tırın 4 ay önce Şikayet Et
    Bu haberi yapan kim ise bence biraz imla ve yazım kurallarına çalışsın.
    Cevapla
  • misafir 4 ay önce Şikayet Et
    liyakatdan bahsedenler..yıllarca prof olupda bu ülkeye en ufak bir katkısı olmayanlara yıllarca en ufak bir eleştiri getirdinizmi. idoolojiniz batsın emi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle