Turgut Altınok kimdir ve nerelidir? Asıl mesleği nedir?Turgut Altınok'un biyografisi

Seçim dönemine girilmesi ile birlikte hakkında araştırma yapılan siyasetçilerden biri de Turgut Altınok oldu. Peki Turgut Altınok? Hangi partiden? İşte, merak edenler için Turgut Altınok'un bilinmeyen hayatı...

Turgut Altınok kimdir ve nerelidir? Asıl mesleği nedir?Turgut Altınok'un biyografisi
Turgut Altınok kimdir ve nerelidir? Asıl mesleği nedir?Turgut Altınok'un biyografisi
GİRİŞ 23.12.2023 23:48 GÜNCELLEME 19.01.2024 19:28
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Turgut Altınok 1962'de Ankara'nın Keçiören ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Ankaralı'dır. Şimdilerde 62 yaşındadır. 

Çocukluk dönemini Ankara'da geçiren Turgut Altınok, ilk ve orta öğreniminin ardından Keçiören Kalaba Lisesinden mezun oldu. Daha sonra Azerbaycan Uluslararası Üniversitesi Hukuk fakültesi Bölümünü tamamladı.

Asıl mesleği avukatlık olan Turgut Altınok, üniversiteden sonra ise Türkiye - Azerbaycan ilişkileri hususunda çalışmalar yaptı. Bu çalışmaları dolayısıyla Azerbaycan Vektör Uluslararası İlim Merkezi tarafından fahri doktora payesi aldı. 

Turgut Altınok

TURGUT ALTINOK'UN SİYASİ HAYATI

Turgut Altınok gençlik yıllarından itibaren Ülkü Ocaklarında görev yapmaya başladı. 1985'te başladı Milliyetçi Çalışma Partisi yolculuğunda 25 yaşındayken Keçiören İlçe Başkanlığı yaptı. 1993'e kadar bu partide çalışmalar yürüttü.

1993'te ise MHP'ye geçiş yapan Turgut Altınok 6 sene boyunca da bu partinin çatısı altında çalışmalar yaptı. Partisinin genel sekreterliğini yaptı ve 1994'te Keçiören Belediye Başkanı oldu. 

1999'da ise MHP'den ayrıldı ve Fazilet Partisi rozetini taktı. 1999 seçimlerinde bu kez Fazilet Partisi çatısı altında Keçiören Belediye Başkanı olarak seçildi. 3 yıl boyunca da bu partide yer aldı. Partisinin kapanması üzerine Abdullah Gül ile birlikte Ak Parti'nin kurulmasına öncülük etti. 

AK Parti'de aktif olarak rol oynadı ve 2004'te AK Parti'den Keçiören Belediye Başkanı seçildi. 2009'da ise Ankara Belediye Başkanlığı için AK Parti'den aday adayı oldu ancak Melih Gökçek'e karşı yenik düştü. 2013'te ise Ak Parti'den istifa etti. 

2014'te ise Büyük Birlik Partisi'nden Keçiören Belediye Başkanı adayı oldu ancak seçimleri kaybetti. 2019 seçimlerinde ise yeniden AK partiden aday olan Turgut Altınok  o tarihten beri Keçiören Belediye Başkanlığı yapmaktadır. 

TURGUT ALTINOK'UN EŞİ

Turgut Altınok, Süreyya Altınok ile evlidir. Çiftin 2 erkek 2 kız çocuğu bulunmaktadır. 

Turgut Altınok ve eşi Süreyya Altınok

YORUMLAR 15
  • bekir 4 ay önce Şikayet Et
    Ankaraya Ankaralı aday gerek - Eski kayseri belediye başkanı çok iyi bir adam başarılı bakan olarak da yakışıyor - ama Ankara da da çok başarılı ak partililer var - Turgut bey Ankaraya çok büyük hizmetler verecektir. Çok çalışkan dürüst biri
    Cevapla
  • ali 4 ay önce Şikayet Et
    ak parti bu adamı aday gösterirse ankarayı emin olun rahat alır
    Cevapla
  • Alparslan 4 ay önce Şikayet Et
    Adam gibi doğru çizgisi var, Ankara Büyükşehir, inşaallah,
    Cevapla
  • yaşlı kurt 4 ay önce Şikayet Et
    ankara büyük şehirde sana yakışır başkan
    Cevapla
  • Xyz 4 ay önce Şikayet Et
    Yeter. Yeni, dinamik, daha genç daha vizyonlu adaylar bekliyoruz. Başkana teşekkür edip emekli etmeliyiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle