AK Parti Mardin Büyükşehir Başkan adayı Abdullah Erin kimdir, aslen nerelidir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK parti Aday Tanıtım Toplantısı’nda Mardin Büyükşehir Belediyesinin adayını açıkladı. Mardin’in Belediye Başkan adayı Abdullah Erin oldu. Peki, Abdullah Erin kimdir, aslen nerelidir?

AK Parti Mardin Büyükşehir Başkan adayı Abdullah Erin kimdir, aslen nerelidir?
AK Parti Mardin Büyükşehir Başkan adayı Abdullah Erin kimdir, aslen nerelidir?
GİRİŞ 19.01.2024 00:22 GÜNCELLEME 19.01.2024 00:22

1969 yılında Mardin'in Savur İlçesi Gölbaşı köyünde dünyaya gelen Dr. Osman Arslan, hayatını eğitim ve kamu hizmetine adamış bir isimdir. İlköğrenimini memleketi Mardin'de tamamladıktan sonra 1986 yılında Midyat Lisesi'nden, ardından 1991 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden ikincilikle mezun oldu.

Mülki İdare Mesleği'ne adım atan Arslan, 1992 yılında kazandığı Kaymakamlık sınavı sonrasında bu alandaki kariyerine başladı. Kaymakam adaylığı staj döneminde, bir yılını İngiltere'de üniversite ve dil okullarında genel İngilizce ve sosyal politika alanında çalışarak geçirdi. Kaymakam adaylığı stajını ikincilikle tamamlayarak Burdur'un Tefenni ilçesinde Kaymakamlık görevine atandı.

Sırasıyla Gülşehir Kaymakam Vekilliği, Tefenni Kaymakamlığı, Doğanşar Kaymakamlığı, Bayburt Vali Yardımcılığı ve Şırnak Vali Yardımcılığı (Habur Gümrü Kapısından Sorumlu Vali Yardımcısı) görevlerinde bulunan Abdullah Erin, özellikle Habur Sınır Kapısı Mülki İdare Amiri olarak yaptığı çalışmalarla bölgenin ekonomik gelişimine önemli katkılarda bulundu.

İçişleri Bakanlığı tarafından hak kazandığı yüksek lisans eğitimi için İngiltere'ye gönderilen 10 mülki idare amiri arasında yer alan Erin, Nottingham Üniversitesi Sosyoloji ve Sosyal Politika Fakültesi'nde yüksek lisansını 'Üstün Başarılı' dereceyle tamamladı.

Erin, Ermenek Kaymakamlığı, Taşköprü Kaymakamlığı, Cizre Kaymakamlığı görevlerinin ardından 2005-2009 yılları arasında Mülkiye Başmüfettişi olarak görev yaptı. Bu dönemde Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu'nun 'Türkiye'nin Kalkınma Ajansları Uygulamasının Değerlendirilmesi' konulu inceleme araştırma raporunda önemli bir rol oynadı.

Daha sonra Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği görevine atanan Erin, bu kurumda Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerini kapsayan görev alanında başarılı bir şekilde çalışmalarını sürdürdü. Bölgenin sosyo-ekonomik kalkınması için birçok stratejik rapor ve gelişme planını hazırladı.

Abdullah Erin, kamu hizmetinde edindiği deneyimlerle birlikte Türkiye'nin farklı illerinde ve yurtdışında düzenlenen çeşitli kurs ve seminerlere katılarak bilgi birikimini artırdı. Ayrıca, çeşitli ülkelerde gerçekleştirdiği incelemelerle kamu-özel sektör işbirliği modelleri hakkında önemli gözlemlerde bulundu.

İngilizce, Arapça ve Kürtçe dillerini iyi derecede konuşan Abdullah Erin, evli ve üç çocuk babasıdır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL