AK Parti Muş Belediye Başkan adayı Feyat Asya kimdir, aslen nerelidir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK parti Aday Tanıtım Toplantısı’nda Muş Belediyesinin Başkan adayını açıkladı. Muş’un Belediye Başkan adayı Feyat Asya oldu. Peki, Feyat Asya kimdir, aslen nerelidir?

AK Parti Muş Belediye Başkan adayı Feyat Asya kimdir, aslen nerelidir?
AK Parti Muş Belediye Başkan adayı Feyat Asya kimdir, aslen nerelidir?
GİRİŞ 19.01.2024 00:27 GÜNCELLEME 20.01.2024 18:07
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

1 Mayıs 1970 tarihinde Muş'un Gölbaşı köyünde dünyaya gelen Asya, eğitim hayatına Muş İmam Hatip Lisesi'nde başlamış ve lisans eğitimini İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde tamamlamıştır. İlahiyat önlisans programından da mezun olan Asya, Muş Alparslan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında yüksek lisans yapmıştır. Evli ve dört çocuk babasıdır.

Çalışma hayatına 1991 yılında Muş Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü'nde laborant olarak adım atan Asya, ardından 1995 yılında Muş İl Müftülüğü'nde memur olarak görevine devam etti. 2005 yılında Personel Şefi olarak atanmış ve 2007 yılından itibaren aynı kurumda Personel, İdari ve Mali İşler Şube Müdürü olarak başarıyla görev yapmıştır. Bu süreçte 2014-2019 yılları arasında Muş Belediye Başkanlığı görevini üstlenmiş ve 2019 yerel seçimlerinde ikinci kez seçilmiştir.

Sivil toplum alanında da aktif bir rol üstlenen Asya, Türkiye Diyanet Vakfı Muş Şube Yönetim Kurulu Üyeliği, Diyanet-Sen Genel Merkez Denetleme Kurulu Üyelik ve Başkanlığı, Diyanet-Sen Muş Şube Yönetim Kurulu Başkanlığı, Memur-Sen İl Başkanlığı, Memur-Sen Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyeliği gibi önemli görevlerde bulunmuştur. Ayrıca, çeşitli uluslararası görevlerde de bulunarak Mekke ve Medine'de hac organizasyonunda görev almış, Fransa, Almanya, İspanya ve Hollanda'da Sivil Toplum ve Devlet İlişkileri üzerinde çeşitli çalışmalarda bulunmuştur. 2013 yılında Filistinli kardeşlerin durumunu gözlemlemek üzere Sivil Toplum Örgütlerinden oluşan bir ekip ile Kudüs ve diğer Filistin kentlerinde bulunmuştur.

Asya, uzun yıllar boyunca yerel organizasyonlarda ve sendikal çalışmalarda yer alarak Muş Belediyesi Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeliği döneminde ve sonrasında yerel yönetimler, modern belediyecilik çalışmaları, çevre ve şehircilik, toplumsal barış ve şehir kültürü alanlarında okumalar ve çalışmalar yapmıştır. Ayrıca, TÜBİTAK'ın düzenlediği "Stratejik Yönetim" konulu çalışmalara katılarak bilgi birikimini artırmış ve çeşitli eğitim programlarına iştirak etmiştir.

YORUMLAR 3
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    muş iline büyük hizmetleri olmuştur doğum yeri muş suvaran köyüdür babası kanaat önderi doğu ve güneydoguda sevilen sayılan bir insan idi.
    Cevapla
  • Jjj 3 ay önce Şikayet Et
    Büyük hizmetleri mi oldu? Muş tayım ve bu kadar berbat bi belediyecilik daha görmedim.
    Cevapla
  • yunus çamur 3 ay önce Şikayet Et
    başarilar dilerim
    Cevapla