AK Parti Nevşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Savran kimdir, aslen nerelidir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK parti Aday Tanıtım Toplantısı’nda Nevşehir Belediyesinin adayını açıkladı. Nevşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Savran oldu. Peki, Mehmet Savran kimdir, aslen nerelidir?

AK Parti Nevşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Savran kimdir, aslen nerelidir?
AK Parti Nevşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Savran kimdir, aslen nerelidir?
GİRİŞ 19.01.2024 00:33 GÜNCELLEME 19.01.2024 13:25
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Mehmet Savran, 1974 yılında Nevşehir'de dünyaya geldi. Eğitim hayatına Nevşehir'de başlayan Savran, ilkokul, ortaokul ve lise öğrenimini tamamladıktan sonra Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne girmeye hak kazandı. 1992 yılında başladığı tıp eğitimini 1998 yılında tamamladıktan sonra hekimlik kariyerine Kırşehir ve Kastamonu'da devam etti.

Özellikle beyin ve sinir cerrahisi alanında uzmanlık eğitimini 2004-2010 yılları arasında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde alan Savran, 2010 yılında Nevşehir Dr. İ. Şevki Atasagun Devlet Hastanesi’nde Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı olarak göreve başladı. Kamu ve özel sektörde uzun yıllar boyunca başarılı bir hekimlik kariyeri sürdüren Savran, 2018 yılında AK Parti Nevşehir İl Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı olarak atanmış, ardından 2019 yerel seçimlerinde ise İl Belediye Meclis Üyesi olarak seçilmiştir.

Savran, başarılı siyasi kariyerinin yanı sıra 2021 Şubat ayında Nevşehir Belediye Başkanlığı görevine getirilmiştir. Evli ve bir çocuk babası olan Op. Dr. Mehmet Savran, aynı zamanda İngilizce dilini de bilmektedir.

YORUMLAR 1
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Baskanimizla gurur duyuyorum Allah yolunu kolay ve acik eylesin
    Cevapla