Buğra Kavuncu kimdir ve aslen nerelidir? Eşi kim? Buğra Kavuncu'nun bilinmeyen hayatı

Buğra Kavuncu İYİ Parti'deki görevinden istifa ettikten sonra gündem oldu. Bunun üzerine Buğra Kavuncu'nun hayatı ile ilgili detaylar oldukça merak edildi. İşte, araştırma yapanlar için Buğra Kavuncu'nun biyografisi...

Buğra Kavuncu kimdir ve aslen nerelidir? Eşi kim? Buğra Kavuncu'nun bilinmeyen hayatı
Buğra Kavuncu kimdir ve aslen nerelidir? Eşi kim? Buğra Kavuncu'nun bilinmeyen hayatı
GİRİŞ 04.04.2024 11:00 GÜNCELLEME 04.04.2024 11:00
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Buğra Kavuncu 1973'te Ankara'da dünyaya geldi. Aslen Adanalı'dır (Ceyhan). Şimdilerde 51 yaşındadır. 

Çocukluk dönemini Ankara'da geçiren Buğra Kavuncu, Kanada'daki ilk ve orta öğreniminin ardından Ankara Atatürk Lisesi'nden mezun oldu. Daha sonra Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümünü tamamladı.

Üniversiteyi tamamladıktan sonra Selçuk Üniversitesi'nde tarım ekonomisi alanında asistan olarak çalışmaya başladı. Sonraki yılda ise girişimci olarak iş hayatına atıldı. Kazakistan'ın Almatı şehrinde yapı kimyasalları alanında çalışmalar yapmaya başladı. 

Buğra Kavuncu

Yıllar boyunca iş hayatında aktif olarak çalıştıktan sonra 2006'da BASF şirketinde çalışmaya başladı ve çeşitli pozisyonlarda görev aldı. Çeşitli firmalarda yönetici ve genel müdür olarak atandı. Orta Asya’da yapı kimyasalları alanında yatırımlara imza attı. 

Ocak 2016'da BASF Türk Kimya CEO’su olarak çalışan Buğra Kavuncu, 2006'da katıldığı BASF bünyesinde 10 yıl boyunca çeşitli ülkelerde üst düzey yönetici olarak görev yaptı. 

SİYASİ HAYATI

İYİ Parti içinde aktif olarak çalışan Buğra Kavuncu, 2018'de partisinin Genel İdare Kurulu üyesi olarak seçildi. Sonraki dönemlerde ise İYİ Parti sözcüsü olarak görev yaptı. 

Ocak 2024'te ise, 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler kapsamında İYİ Parti İstanbul belediye Başkanı olarak belirlendi. 

Nisan 2024'te İYİ Parti Teşkilat Başkanlığı görevinden istifa etti. 

BUĞRA KAVUNCU'NUN EŞİ

Buğra Kavuncu, aslen Çanakkaleli olan Hülya Kavuncu ile velidir. Çiftin 3 çocuğu bulunmaktadır. 

YORUMLAR 5
  • kemal 4 hafta önce Şikayet Et
    Melda kimsin bilmiyorum ama çok güzel bir tespit yapmışsın. Buğra ile Ekrem gerçekten çok iyi paslaştı Merali de iyi gol attılar.
    Cevapla
  • verme 4 hafta önce Şikayet Et
    bu tipler adami o dk satar madem kendine guvenin yok niye secime girdin yada girdin ayni gun niye partini satarsin
    Cevapla
  • ADEM 3 ay önce Şikayet Et
    evin içinde ayakkabı. sevmedim. benden uzak olsun elbette ben de ondan uzak olacağım
    Cevapla
  • Cafer 3 ay önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun
    Cevapla
  • Melda 3 ay önce Şikayet Et
    İyi partiyi ele geçirmesine Koray ve Müsavat'in izin vermeyecegini düşünüyorum. Koray pusuda bekliyor musun? Buğra ve Ekrem nasıl paslasacak bekliyoruz. Meral iyi gol attı. Bu ikiliye.
    Cevapla