Selin Ortaçlı kimdir? Asıl mesleği ne? Selin Ortaçlı'nın oynadığı diziler...

Şahan Gökbakar'ın eşi Selin Ortaçlı son günlerde gündem olan isimler arasında. Peki Selin Ortaçlı aslında kimdir? Selin Ortaçlı'nın annesi ve babası da kendisi ile aynı meslek grubundan. İşte, mera edenler için Selin Ortaçlı'nın biyografisi...

Selin Ortaçlı kimdir? Asıl mesleği ne? Selin Ortaçlı'nın oynadığı diziler...
Selin Ortaçlı kimdir? Asıl mesleği ne? Selin Ortaçlı'nın oynadığı diziler...
GİRİŞ 26.01.2024 08:51 GÜNCELLEME 26.01.2024 08:51

Selin Ortaçlı, 24 Aralık 1986'da İstanbul'da dünyaya geldi. Tam adı Ayla Selin Ortaçlı'dır. Manken anne ve babanın evladıdır. Şimdilerde 38 yaşındadır. 

Çocukluk dönemini İstanbul'da geçiren Selin Ortaçlı, ilk ve orta öğreniminin ardından İtalyan Lisesinden mezun oldu. Daha sonra, Marangoni ve Politecnico üniversitelerini kazanmış olsa da Yeditepe Üniversitesi İtalyanca Sanat ve Tasarım Bölümüne devam etti. 

Çocukluk yaşlarından itibaren tasarım yapmaya oldukça ilgili olan Ortaçlı, henüz ilkokulda katıldığı bir tasarım yarışmasında birincilik elde etmişti. Üniversite tercihini de bu yönde yaptı ve bu yıllarda modellik yapmaya başladı.

2006'da moda ödülleri kapsamında 'Gelecek Vaat Eden En İyi Bayan Model' olarak seçildi. Uzun yıllar boyunca modellik yapmaya devam etti. 2010'da ise Show Tv ekranında yayınlanan 'Evcilik Oyunu' isimli programda sunuculuk yaptı. 

Aynı yılın içinde Şahika Tekand'dan oyunculuk dersleri aldı ve oyunculuk kariyerine adım attı. İlk oyunculuk deneyimini Doktorlar dizisi ile yaşadı. Ardından birkaç dizide oyunculuk performansı sergiledi. 

Selin Ortaçlı 2012'de, oyuncu kadrosunda Saruhan Hünel, Başak Sayan ve Burak Sergen'in yer aldığı Araf Zamanı dizisinde Nazlı karakterine hayat verdi. 

2014'te Engin Akyürek, Tuba Büyüküstün'ün başrol oynadığı Kara Para Aşk'ta rol aldı.  Yine aynı senenin içinde Kenan Ece ve Mine Tugay ile birlikte Kalp Hırsızı dizisinde oyandı. 

SELİN ORTAÇLI'NIN OYNADIĞI DİZİLER

  • 2010 - Doktorlar

  • 2012- Araf Zamanı

  • 2014 - Kara Para Aşk

  • 2014 - Kalp Hırsızı

ŞAHAN GÖKBAKAR İLE EVLENDİ

Selin Ortaçlı, öncesinde 4 yıl boyunca birliktelik yaşadığı oyuncu Şahan Gökbakar ile 23 Mayıs 2015'te Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da nikah masasına oturdu. Evli çiftin iki çocuğu bulunmaktadır. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL