Nasuh Mahruki kimdir? Babası ve dedesi kim? Nasuh Mahruki'nin kökeni...

Nasuh Mahruki, Beşiktaş bağımsız Belediye Başkan adaylığını açıkladıktan sonra gündem oldu. Bunun üzerine Nasuh Mahruki'nin hayatına ilişkin bilgiler araştırılmaya başlandı. İşte merak edenler için Nasuh Mahruki'nin biyografisi...

Nasuh Mahruki kimdir? Babası ve dedesi kim? Nasuh Mahruki'nin kökeni...
Nasuh Mahruki kimdir? Babası ve dedesi kim? Nasuh Mahruki'nin kökeni...
GİRİŞ 08.02.2024 09:56 GÜNCELLEME 08.02.2024 09:56
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Nasuh Mahruki 21 Mayıs 1968'de İstanbul'da dünyaya geldi. Tam adı Ali Nasuh Mahruki'dir. Günümüze 55 yaşındadır. Kökeni yüzyıllardır İstanbul'da ikamet eden Nasuhi ailesine dayanmaktadır.

Babası Cem Mahruki, ülkenin tanınan koleksiyoncularından ve Türk Nümismatik Derneği Başkanlarındandır. Dedesi ise Osmanlı Devleti zamanında Sultan II. Mahmud’a hizmet eden Nasuhzade şehit Kaptan-ı Derya Ali Paşa’nın 5. kuşak torunudur.

1999 depreminde öz annesini kaybeden Nasuh Mahruki çocukluk dönemini İstanbul'da geçirdi. İlk ve orta öğreniminin ardından Şişli Terakki Lisesinden mezun oldu. Daha sonra Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesini tamamladı. 

Üniversiteye devam ettiği yıllarda dağcılık sporu ile yakından alakadar olan Nasuh Mahruki, 3 yıl boyunca da Bilkent Üniversitesi Doğa Sporları Topluluğu'nun başkanı olarak görev yaptı.

Diğer yandan da mağaracılık, aletli dalış, yamaç paraşütü, motor sporları, bisiklet ve yelken sporları ile de ilgilendi. Nasuh Mahruki Everest Dağı'na tırmanmayı başaran ilk Türk'tür. Sovyetler Birliği'deki  7000 metreden yüksek beş dağa tırmandı ve Kar Leoparı unvanını elde etti. 

Nasuh Mahruki, AKUT'un kurucu üyesidir. Uzun yıllar boyunca AKUT Yönetim Kurulu Başkanı olarak çalışmalar yapan Mahruki 2016'da görevinden istifa etti. 2019'da ise AKUT Onursal Başkanlığından istifa etti. 

Ayrıca, birçok dergi ve gazetede köşe yazarlığı yaptı ve belgesel programları hazırlayıp sundu. Takım çalışması, kişisel gelişim ve motivasyon konuşmaları ve seminerleri de düzenlemektedir. 

NASUH MAHRUKİ'NİN KİTAPLARI

  • 1995 - Bir Dağcının Güncesi

  • 1995 - Everest'te İlk Türk

  • 1996 - Bir Hayalin Peşinde

  • 1999 - Asya Yolları, Himalayalar ve Ötesi

  • 2002 - Yeryüzü Güncesi

  • 2007 - Vatan Lafla Değil Eylemle Sevilir

  • 2010 - Kendi Everest'inize Tırmanın

BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU

Nasuh Mahruki, 2024 yerel seçimleri kapsamında CHP'den Beşiktaş Belediye Başkanlığı'na aday adayı oldu. CHP tarafından adayı gösterilmeyince Beşiktaş belediye Başkanlığı için bağımsız adaylığını ilan etti. 

NASUH MAHRUKİ'NİN EŞİ

Nasuh Mahruki 2010'da, Hindistan’ın komşusu Bhutan Krallığı’nda Mine Mahruki ile evlendi. Çiftin iki çocuğu bulunmaktadır. 

 

YORUMLAR 5
  • aysel 2 ay önce Şikayet Et
    size ne adamın dininden
    Cevapla
  • ZMAcı 3 ay önce Şikayet Et
    İslam düşmanı birisi bu ülkede yönetici olamaz.
    Cevapla
  • Ömer 3 ay önce Şikayet Et
    Eksik yazmışsınız, tamamlayalım. İslam düşmanıdır.
    Cevapla
  • seko 3 ay önce Şikayet Et
    bi katkıda benden ermenidir türk değil
    Cevapla
  • Halil 3 ay önce Şikayet Et
    Bize ne adamın inancından diyemeyiz. Allah’a ve Resul’üne düşman olanı bizde düşman biliriz
    Cevapla