Hurşit Yıldırım kimdir ve nerelidir? Asıl mesleği ne? Hurşit Yıldırım'ın biyografisi

Hurşit Yıldırım, Adalet Bakan Yardımcısı olarak atandıktan sonra gündem oldu. Bunun üzerine Hurşit Yıldırım'ın hayatı ve kariyeri hakkında bilgiler araştırma konusu oldu. İşte, merak edenler için Hurşit Yıldırım'ın bilinmeyen hayatı...

Hurşit Yıldırım kimdir ve nerelidir? Asıl mesleği ne? Hurşit Yıldırım'ın biyografisi
Hurşit Yıldırım kimdir ve nerelidir? Asıl mesleği ne? Hurşit Yıldırım'ın biyografisi
GİRİŞ 24.02.2024 18:06 GÜNCELLEME 24.02.2024 18:06

Hurşit Yıldırım 3 Mart 1974'te Yozgat'ta dünyaya geldi. Aslen Yozgatlıdır. Şimdilerde 50 yaşındadır. Annesinin adı Fatma, babasının adı Şevki'dir. 

Çocukluk dönemini Yozgat'ta geçiren Hurşit Yıldırım, ilk, orta ve lise öğreniminin ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Asıl mesleği avukatlıktır. Mali Hukuk alanında ise yüksek lisans yaptı. 

Hurşit Yıldırım, uzun bir dönem boyunca serbest avukat olarak görev yaptı. Maliye Bakanlığı Gelirler Genel Müdürlüğü'nde memurluk yaptı. 

Kadıköy İnsan Hakları Kurulu, Hukukçular Derneği ve Uluslararası Hukukçular Birliği gibi derneklerde çeşitli görevler üstlendi. Bir dönem ise İstanbul Yozgatlılar Derneği'nde genel sekreterlik görevi üstlendi. 

SİYASİ HAYATI

Refah Partisi'nde uzun yıllar boyunca çalıştı. Hurşit Yıldırım, AK Parti üyesi olarak Kadıköy ilçe teşkilatında birçok görev üstlendi. Belediye meclis üyesi, Kadıköy ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyeliği yaptı. 

Hurşit Yıldırım, 2014'te gerçekleşen yerel seçimlerde AK Partiden Kadıköy Belediye Başkanı adayı oldu. Ancak CHP'ye karşı seçimi kaybetti. 

Yıldırım, 2015 genel seçimlerinde ise İstanbul milletvekili olarak (26. dönem milletvekili) TBMM'de görev aldı. Diğer yandan ise Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu'na bağlıdır. 

ADALET BAKAN YARDIMCISI OLDU

Hurşit Yıldırım 23 Şubat'ta Cumhurbaşkanlığı kararı doğrultusunda Adalet Bakan Yardımcısı olarak atandı. 

HURŞİT YILDIRIM EVLİ Mİ?

Hurşit Yıldırım evlidir ve 3 çocuğu bulunmaktadır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL