Kadir Özkaya kimdir ve nerelidir? Ne mezunu? Kadir Özkaya'nın biyografik bilgileri

Kadir Özkaya, Anayasa Mahkemesi Başkanı olarak seçildikten sonra gündem oldu. Bunun üzerine Kadir Özkaya'nın hayatı ve kariyerine ilişkin bilgiler oldukça merak edildi. İşte araştıranlar için Kadir Özkaya hakkında tüm bilinmeyenler...

Kadir Özkaya kimdir ve nerelidir? Ne mezunu? Kadir Özkaya'nın biyografik bilgileri
Kadir Özkaya kimdir ve nerelidir? Ne mezunu? Kadir Özkaya'nın biyografik bilgileri
GİRİŞ 26.03.2024 11:15 GÜNCELLEME 26.03.2024 11:15
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kadir Özkaya 12 Ağustos 1963'te Mersin'in Tarsus ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Tarsusludur. Şimdilerde 60 yaşındadır. 

Çocukluk dönemini Tarsus'ta geçiren Kadir Özkaya, ilk ve orta öğreniminin ardından Tapu Kadastro Meslek Lisesinden mezun oldu. Daha sonra Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü tamamladı. 

Lisans eğitiminin ardından Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'ne atandı ve memuriyetine başladı. Tarım Kredi Kooperatiflerinde kontrolörlük yaptı. Bu süre zarfında İdari yargı hakimlik sınavını geçip stajını tamamladı. 

1993'te Danıştay tetkik hâkimi olarak atandı. 13 yıl boyunca bu görevine devam ettikten sonra 2004'te geçici olarak Anayasa Mahkemesi raportörlüğü görevini üstlendi. Ertesi sene ise bu göreve asli olarak atandı. 

2002'de 'Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü Kamu Yönetimi Uzmanlık Programı’nı Yerel Yönetimlerinin Seçilmiş Organlarının Organlık Niteliklerini Yitirmeleri' konulu tezi tamamladı. 

Anayasa Mahkemesi raportörlüğü görevine devam ettiği dönemde Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nca Danıştay üyesi seçilen Kadir Özkaya, 2014'te ise Anayasa Mahkemesi üyesi olarak görev üstlendi. 

2020'de ise Türkiye Cumhuriyeti Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili olarak seçildi. Mart 2024'e kadar bu görevine devam etti. 

KADİR ÖZKAYA'NIN KİTAPLARI

  •  İdari Yargılama Usulü Kanunu 

  •  Muhtarların Soruşturulmaları Yargılanmaları ve Düşürülmeleri

ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANI OLARAK SEÇİLDİ

Kadir Özkaya, 21 Mart 2024'te Anayasa Mahkemesi Başkanı olarak seçildi. Göreve başlama tarihi ise 20 Nisan olarak belirlendi. 

KADİR ÖZKAYA EVLİ Mİ?

Kadir Özkaya evlidir ve iki çocuk babasıdır.

YORUMLAR 2
  • vatandaş 4 hafta önce Şikayet Et
    AYMnin gezicilerle ilgili aldığı yanlış kararları düzeltir inşallah.
    Cevapla
  • medo 4 hafta önce Şikayet Et
    Kim olduğunu önümüzdeki günlerde göreceğiz.
    Cevapla