Erdal Alkış kimdir ve aslen nerelidir? Ne iş yapıyor? Erdal Alkış'ın bilinmeyen hayatı…

Erdal Alkış, TFF Başkanı adaylığını açıkladıktan sonra gündem oldu. Bunun üzerine Erdal Alkış'ın hayatı ve kariyeri hakkında araştırmalar başladı. İşte, merak edenler için Erdal Alkış'ın biyografik bilgileri...

Erdal Alkış kimdir ve aslen nerelidir? Ne iş yapıyor? Erdal Alkış'ın bilinmeyen hayatı…
Erdal Alkış kimdir ve aslen nerelidir? Ne iş yapıyor? Erdal Alkış'ın bilinmeyen hayatı…
GİRİŞ 21.04.2024 09:19 GÜNCELLEME 21.04.2024 09:20
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Erdal Alkış 1966'da Kahramanmaraş'ta dünyaya geldi. Aslen Çerkes'tir. Şimdilerde 58 yaşındadır.

Çocukluk dönemini Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde geçiren Erdal Alkış ilk, orta ve lise öğreniminin ardından İşletme Bölümünden mezun oldu. Üniversite hayatına devam ederken diğer yandan da iş hayatın atıldı.

Genç yaşta kariyerine başlangıç yaptı ve 1986'da da Kayseri'de ilk firmasını kurdu. Teknoloji, Tarım, Çevre, Futbol yöneticiliği, Hava alanı-Deniz Limanı İşletmeciliği ve Enerji sektöründe faaliyet gösterdi. 

Aynı zamanda Türk-Hint iş konseyinin başkanlığını yaptı. 2015'te Türk Futbol Federasyonu (TFF) Başkanlığına adaylığını koydu. 

Erdal Akış, Rusça, İngilizce, Arapça, Çerkesçe bilmektedir.

SİYASİ HAYATI

Erdal Alkış'ın 2002 genel seçimlerinde ve 2004 yerel seçimlerinde Ak Parti Seçim koordinasyonunu yürüttüğü bilinmektedir. Ayrıca, 2002 yılı seçim çalışmaları ile alakalı “İlk 45 Gün” adında bir anı kitabı vardır. 

TFF BAŞKANI ADAYI OLDU

Erdal Akış, 2024 TFF Başkanı seçimlerinde de adaylığını ilan etti. Adaylık açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Arkadaşımızla ve futbol dünyasının önde gelenleri ile yaptığımız görüşmelerden sonra ortaya çıkan gelişmeler doğrultusunda TFF Başkanlık Seçimlerinde Aday Olmaya karar verdik. Hayırlı olmasını diliyorum. En kısa zaman içerisinde Basın Toplantısı ile YK lunu hem kurullarda görev alacak arkadaşlarımızı hem de projelerimizi kamuoyuyla paylaşacağız. Saygılarımla. 

YORUMLAR 2
  • keref 1 hafta önce Şikayet Et
    türk futbolunun temizlenmesi için kaçırılmayacak bir fırsat başkanlığı döneminde herşey çok net ve şeffaf olacaktır yolunuz açık olsun başkanım
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    MİLLETİMİZE hayırlı olsun inşallah duâlarım her zaman sizler için Haydar ÇELiK Teşekkür ederim ❤
    Cevapla