Erkan Yolaç kimdir ve aslen nerelidir? Kaç yaşında öldü? Erkan Yolaç'ın eşi...

Erkan Yolaç ölüm haberinin ardından gündem oldu. Bunun üzerine Erkan Yolaç'ın hayatı ve kariyeri ile ilgili araştırmalar yapıldı. İşte merak edenler için Erkan Yolaç'ın biyografisi ve oynadığı filmler...

Erkan Yolaç kimdir ve aslen nerelidir? Kaç yaşında öldü? Erkan Yolaç'ın eşi...
Erkan Yolaç kimdir ve aslen nerelidir? Kaç yaşında öldü? Erkan Yolaç'ın eşi...
GİRİŞ 04.06.2024 17:45 GÜNCELLEME 04.06.2024 17:45
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Erkan Yolaç 24 Şubat 1935'te Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Bulgar (Sofya'dan) göçmeni olup Babaeskilidir. Annesinin adı Hikmet, babasının adı Mehmet'tir. 

Çocukluk dönemini Kırklareli'nde geçiren Erkan Yolaç, 6 yaşında ailesi ile birlikte İstanbul'a yerleşti. İlk öğreniminin ardından Saint-Joseph Fransız Lisesine başladı. Buradan geçiş yaptığı Kenan Evren Anadolu Lisesine gitti. 

Daha sonra Karabük'e taşındı ve liseye burada devam etti. Kastamonu Lisesinden mezun olan Erkan Yolaç, sunuculuk yapmaya da bu dönemde başladı. Daha sonra Belediye başkanı Osman Zeki Oktay'ın isteğiyle belediye anonslarını yapmaya başladı.

Erkan Yolaç

Liseden sonra İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi İç Mimarlık Bölümünü tamamlayan Yolaç, Ankara Radyosunda çalışmaya başladı. Diğer yandan Huysuz Virjin, Orhan Boran, Leyla Sayar gibi isimlerle gazinolarda görev yaptı.

1962'de Caddebostan Gazinosu'nda sahne aldı ve BBC'de yapılan 'Evet- Hayır' adlı yarışmayı kendi tarzına göre uyarlayıp seyirciye sundu. Sonraki dönemde de radyo ve televizyonda sunuculuk yaptı.

1964'te oyunculuk tecrübesi edindi, 1985'te ise, TRT'de izleyici ile buluşan Stüdyo Pazar programını sundu ve bu programla adını geniş kitlelere duyurdu. 1996'da ise TGRT'de 'Erkan Yolaç Show' isimli bir eğlence programı yaptı.

Erkan Yolaç'ın biyografisi

ERKAN YOLAÇ'IN OYNADIĞI FİLMLER

  • 1964 - Meyhaneci

  • 1964 - Yıllarından Ardından

  • 0964 - Muhteşem Serseri

ERKAN YOLAÇ'IN EŞİ

Erkan Yolaç, 21 Mart 1976'de Türkiye güzeli Asuman Tuğberk ile evlendi. Çiftin, Göksu ve Mehmet adında iki çocuğu vardır. 

Erkan Yolaç ve eşi

ERKAN YOLAÇ'IN VEFATI

Erkan Yolaç  17 Mayıs 2024'te, 89 yaşında hayatını kaybetti. 

YORUMLAR 1
  • SERSERİ 2 ay önce Şikayet Et
    ALLAH (cc) RAHMET EYLESİN.SEVENLERİNİN BAŞI SAĞ OLSUN.
    Cevapla