Güzelleştiren vitamin

Kozmetikte vitamin kullanımı gün geçtikçe artıyor.

Güzelleştiren vitamin
Güzelleştiren vitamin
GİRİŞ 09.06.2016 13:54 GÜNCELLEME 09.06.2016 13:54

Güzellik Uzmanı Yasemin Miras, "Cildin ihtiyacı olan vitaminlerin ağızdan alınması yerine,kozmetik ürünler yolu ile cilde verilmesi etkinliği ve faydasını arttırıyor" derken "Sindirim yolu ile alınan vitaminler ancak yüzde 20'si kadarı cilt hücreleri tarafından emiliyor. Bu nedenle kozmetik amaçlı vitamin kullanımlarında vitaminler krem yardımı ile cilde direk olarak verilmesi tercih ediliyor. Vitaminler cilt yüzeyine yerleşerek, özellikle serbest radikallere karşı da cildi koruduğu, enerji verdiği, yaraların iyileşmesine katkı sağladığı, bağışıklık sistemini güçlendirdiği unutulmamalıdır" diyor.

KIRIŞIKLIĞA VİTAMİN ÇÖZÜMÜ

Miras, vitaminlerin cilt üzerindeki etkilerini şöyle açıklıyor:

A VİTAMİNİ YAŞLANMA SÜRECİNİ YAVAŞLATIR: Cilt gelişimi için zorunlu bir vitamindir. Cilt tarafından emilebilir. Cildimizin rengini düzenler, güneşin yıpratıcı etkisini ve oluşturduğu lekeleri azaltır. Hücre yenilenmesini ve çoğalmasını sağlar.

Özellikle kuru, yıpranmış, çatlamış ve olgun ciltler için gereklidir. Günümüzde yaygın ve popüler olarak kullanılan anti-aging bakım ürünlerinin içerdiği etken madde saf A vitamini asidi olan retinoldür.

KIRIŞIKLIKLARA KARŞI E VİTAMİNİ: Serbest radikallerin cilt üzerindeki etkilerini azaltır.

Bu etkisiyle son yıllarda kremlerin yanında şampuan, güneş kremleri, makyaj malzemelerinde de sıkça kullanılmaktadır.

Yüzeysel kırışıklıkları azaltır, cilde nem sağlar, elastin ve kollegen liflerin direncini arttırır, cildi zararlı güneş ışınlarından korur, yıpranmış ciltleri onarır.Cildin nem tutma kabiliyetini yükselterek cilde yumuşaklık sağlar.

C VİTAMİNİ: C vitamininin kozmetikte kullanımı çok yenidir. Isı ve ışığa karşı çok hassas olan C vitaminini korumak oldukça zordur. Daha çok olgun ciltler için kullanımdadır. Yıpranmış ciltlerin onarımında E vitamine destek olur. Kollagen üretimini arttırır. İnce çizgilerin azalmasında etkilidir. C vitamini önemli bir antioksidandır. Antioksidanlar; serbest radikalleri zararsız maddelere dönüştürürler.

C vitamininin en önemli faydalarından biri cildi güneşin zararlı etkilerinden koruyabilmesi, melanin üretimini azaltıcı etkisi sayesinde cildi lekelenmekten korumasıdır. İnsan vücudu C vitaminini sentezleyemez ve gıdalardan almak zorunda kalır. Ancak çok çabuk kaybedilen bir vitamindir.Soğuk algınlıkları, sigara, stres, yorgunluklar C vitamini kaybına yol açar. C vitamini yokluğunda cilt hasar görmeye daha müsaittir.

B, F ,VE K vitaminleri de kozmetikte kullanılmakla beraber A, E ve C vitaminleri kadar yaygın değildir.

Günlük vitamin ihtiyacını karşılamak için her gün vitamin almak veya sebze ve meyve tüketmek tek yol değil; artık nemlendiriciler ve bakım kremleri kullandığımız kozmetik ürünlerin de içeriğinde cilt sağlığına faydalı olabilecek vitaminler kullanılıyor. Burada dikkat edilebilecek en önemli konu; tüketicilerin hangi faydayı sağlamak için hangi vitaminin kullanılması gerektiğini bilmesi gerekiyor.Amaç kırışıklık azaltmak mı yoksa yüzümüzdeki sivilcelerden kurtulmak mı? Amaca göre seçilecek kozmetik ürününün doğru olması çok önemli.

Vitaminler konusunda yapılan araştırmalar tüm hızıyla devam etmekte.Gelecek yıllarda vitaminlerden daha çok yararlanabileceğimiz bir gerçek. Şimdilik vitaminler konusunda bilinçli bir tüketici olarak vücudumuza geren miktarda vitamin sağlamak için sağlıklı beslenmek,amacımıza uygun bilinçli tercihler yapmak en doğrusu olacaktır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mücahitlerden akıl dolu mücadele: ABD verdi, İsrail attı, Kassam 4. kez vurdu!
Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu