Nikahta kerameti bozan ilk gece korkusu

Düğünlerin yoğun olduğu bu mevsimde, evlenecek olan çiftlerin sıkça sorduğu sorular cevap buldu.

Nikahta kerameti bozan ilk gece korkusu
Nikahta kerameti bozan ilk gece korkusu
GİRİŞ 13.06.2014 15:41 GÜNCELLEME 13.06.2014 15:45

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte düğün sezonu da açılmış oldu. Binlerce, yüz binlerce genç kız ‘pembe panjur’ hayalleriyle evlilik eşiğinden adım atmaya hazırlanıyor. Evliliğe dair yapılan planlar daha çok alınacak eşyalar, gelinlik modeli, balayı mekânları gibi konular özelinde şekillense de ‘ilk gece’ korkusu da kültürümüzün konuşulamayan ama değişmez bir kültü olarak zihinleri kurcalıyor.

Peki, ne oluyor da ‘cinsel yaşam’ kadın zihninde adeta bir kâbus gibi kodlanıyor?

Uzun yıllardır kadınlara özel zihinsel çalışmalar yapan Jinekolog Dr. Ayşe Duman, cinsellik algımızın çocukluk yıllarımızdan itibaren şekillendiğinden bahsetti. Çocukluğumuzdan itibaren ilk geceye dair şehir efsaneleri dinlediğimizin altını çizen Duman ilk gece korkuları ile ilgili şunları söyledi:

"Bir çok genç kız ilk gece yaşanan acıları, kilitlenmeleri  hastanelik olmaları duyarak büyüyor. Yengeler, sağdıçlar genç kızı "Dişini sık sesini çıkarma" öğütleriyle ilk geceye hazırlıyor! Böylece cinselliğin orijinal tasarımından uzak, zihin - beden bütünlüğünü bozan kirli bilgilerle genç kız evliliğe adım atıyor. Ve denildiği gibi dişini sıkıyor, tüm beden kasılıyor!

Şehir efsaneleri yazılımlarıyla bilinçaltı genç kızı acıdan, ağrıdan hastanelik olmaktan korumak adına savunma kalkanlarını indiriyor. Esneme, gevşeme kabiliyetindeki dokuları adeta betondan duvara döndürüyor, ta ki kızımıza kızlığına zarar gelmesin! Öyle ya bir de korunması gereken kızlık var!

Kadın ve erkek, eksik olan yarımlarını tamamlamak, ihtiyacı olan enerji dengesine ulaşmak için çok ince sanatlarla cinsel fonksiyonları yaratılmışken, şehir efsaneleri, ilk gece korkuları bu büyüyü bozmaya yetiyor."

Ruh - zihin - beden bütünlüğünden uzak oluşturulan yaşam planlarının çok zararlı olduğunu belirten Dr. Ayşe Duman, bu zararları cinsel yaşamdaki sapmalara bakarak da anlayabileceğimizi ifade etti. 

SAĞLIKLI BAŞLANGIÇLAR İÇİN  EVLİLİK ÖNCESİ  CİNSEL  CHECK-UP  YAPIN

Evlilik öncesinde düğün alışverişleri ya da çeyiz telaşından çok, genç kızların kendi bedenlerini ve ruhlarını tanımaları gerekliliğine dikkat çeken Jinekolog Dr. Ayşe Duman, genç kızların evlilik öncesi zihinsel olarak cinsel checkup yapmalarını tavsiye etti.

Evlilik öncesi cinsel Chek-up için bazı sorular soran Dr. Duman, bu soruları cevaplarken kötü hisseden ya da cevaplayamayan genç kızlara muhakkak bir yardım almaları gerektiğinin de  altını çizdi. İşte Duman'ın sorduğu o sorular:

İlk gece  cümlesi  zihninde ve bedeninde neyi titreştiriyor?

İlk gece ve cinsel yaşam hayaline bedeninin verdiği tepkiler neler?

Cinsel yaşam, evlilik yaşamında ne kadar önemli?

Cinsel yaşamda eşine verebileceklerin ve talep ettiklerin neler?

Kadın cinsel kimliğinden memnun  mu yoksa şikayetçi misin?

Bedenindeki cinsel fonksiyonların farkında mısın?

Cinsel fonksiyonlarınla ve cinsiyet organlarınla ne kadar barışıksın?

Evlilikte cinsel yaşamın önemi nedir?

Sağlıklı cinsellik ve önemi hakkında neler biliyorsun? Bu noktada kendini geliştirmeye açık mısın ?

Eşine diğer kadınlardan (annesinden, kardeşinden) farklı ne verebilirsin?

Evlilikteki rolün  ağırlıklı olarak ne olacak? Kadın mı, anne mi, arkadaş mı, patron mu, eş mi?

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD ve İran'dan gizli toplantı
Personel maaşlarını ödeyemeyen Kuşadası Belediye Başkanı içki ısmarladı