İlk doğan çocuklar daha zeki

Üzgünüz küçük kardeşler: Araştırmalar ilk doğan çocukların daha zeki olduklarını gösteriyor

İlk doğan çocuklar daha zeki
İlk doğan çocuklar daha zeki
GİRİŞ 03.03.2017 12:09 GÜNCELLEME 03.03.2017 12:09

Bilim, en büyük kardeş kavgalarından birine son noktayı koydu. Yapılan yeni bir araştırma, ilk doğan çocukların, küçük kardeşlerine kıyasla daha zeki olduklarını gösterdi.
 
Journal of Human Resources dergisinde yayınlanan bir araştırma kapsamında, Edinburgh ve Sydney Üniversitelerinden ekonomistler, ilk doğan çocukların, kardeşlerine kıyasla IQ testlerinde daha yüksek puanlar elde ettiklerini ortaya koydular. Araştırmacılar, ABD İşçi İstatistikleri Bürosundan aldıkları, doğumdan 14 yaşlarına dek her iki yılda bir değerlendirilmiş yaklaşık 5000 çocuktan elde ettikleri verileri kullandılar. Sonuçlar ise aralarında bir yaş bile olsa, ilk doğan çocukların, kardeşlerine kıyasla daha yüksek düşünme becerilerine sahip olduklarını açığa çıkardı.

Bu bilmiş ilk doğanların sırrı ne peki? Ebeveynler, ilk çocukları doğduğunda, müzik ya da kitap okumak gibi zihinsel açıdan uyarıcı aktivitelere daha fazla yöneliyorlar. İkinci bebek geldiğinde ise gayet anlaşılabilir bir şekilde ebeveynlerin dikkatleri dağılıyor ve düşünmeyi teşvik eden aktivitelere katılmaya pek de eğilimli olmuyorlar.
 
Ama çok da üzülmeyin küçük kardeşler. İlk doğanlarda hipermetrop görülme olasılığı da %20 daha fazla. Haydi iyisiniz!

KAYNAK: PUREWOW.COM
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?