Bebeğinizin tırnağını keserken dikkat edin!

Özellikle yeni anne olanlarıın en korkulu rüyalarından biri de bebeklerinin tırnağını kesmektir. Peki bebek tırnağı nasıl kesilmeli?

Bebeğinizin tırnağını keserken dikkat edin!
Bebeğinizin tırnağını keserken dikkat edin!
GİRİŞ 03.04.2017 09:42 GÜNCELLEME 03.04.2017 09:42
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İşlemlere başlamadan önce yapmanız gereken ilk iş bebeklere uygun tırnak makası seçmelisiniz.

Küçük bebeğinizin tırnaklarını en rahat onun uyuduğundan emin olduğunuz an kesebilirsiniz. Tabi uyanmayacağına emin olmanı gerekmektedir.Çoğu insanda olduğu gibi bebeklerde en doğru tırnak kesim zamanı banyo sonrasıdır. Suyun altında yumuşayan tırnakları hem zahmetsiz hem de acısız olacaktır.

Eğer tırnaklarını o uyanıkken kesecekseniz acılı kazaları engellemek için o minik parmakları sıkı tutmanız gerekmektedir. Ellerini sürekli kapatıp açma gereği duyacaklardır. Bu durum tırnak kesmek yerine parmak uçları yaralamanıza sebep olabilir.

Tırnakları keserken bebeğinizin tırnak şeklini çok iyi seçmelisiniz. Onun tırnak yapısına uygun bir kesim ve kavis vermelisiniz.

Bu durum ayak tırnaklarını keserken daha kolaydır. Düz şekilde kesebilirsiniz.Kesim işlemi bittikten sonra bürüzleri ortadan kaldırın. Böylece yüzünü ve vücudunu çizmesini engelleyeceksiniz. Bunu bebek törpüsü ile yapabilirsiniz.

Bebeğinizin tırnaklarını keserken kazayla eğer parmağını keserseniz panik yapmadan gazlı bir bezle silin. Kan çok çabuk duracaktır.

 

 

 

 

 

YORUMLAR 1
  • Elif Tosun 4 yıl önce Şikayet Et
    Bilgilendirici içimi rahatlattı.Biraz once 65 günlük bebegimin tırnağını keserken etini kestim.Önce peçete sonra gazlı bez bastırdım.Kan durdu şükür
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak