Deniz Feneri iftirasında yeni hedef avukatlar!

Deniz Feneri e.V. soruşturmasında gözaltında bulunanlara isnat edilen iftiralardan sonra malum medya ve anamuhalefet bu kez avukatları hedef aldı. İşte avukatların cevabı:

Deniz Feneri iftirasında yeni hedef avukatlar!
Deniz Feneri iftirasında yeni hedef avukatlar!
GİRİŞ 15.10.2011 16:49 GÜNCELLEME 15.10.2011 16:49
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Deniz Feneri e.V. soruşturmasında hukukun 'bir kısım medya' ve anamuhalefetçe katledilmesi sürecine yeni biri daha eklendi. Deniz Feneri e.V soruşturmasında gözaltında bulunanlar aleyhinde haksız yere 3 yıldır karalama kampanyası yürüten medya organlarının yeni hedefi bu kez avukatlar oldu.

Sanık avukatları arasında yer alan Hakan Yıldız, medyada yer alan ve müvekkillerini ve kendini hedef alan haberlere sert tepki gösterdi.

Yıldız 'gizliliği ihlal ettiği ve bu sebeple görevden alınan savcılarca şikayet edildiği' yönündeki bazı medya organlarının ve anamuhalefetin bu iddiasını avukatların susturulması olarak değerlendirdi.

Yıldız açıklamasında " Son günlerde hakkımda, bazı medya organlarında, şüphelilerinin bir kısmının vekili olduğum Deniz Feneri e.V. soruşturmasında “gizliliği ihlal ettiğim ve bu sebeple görevden alınan savcılarca şikayet edildiğim’’ yönünde haberler yer almıştır. Her şeyden önce ifade etmeliyim ki; müvekkillerim hakkında 3 yıldır karalama kampanyası yürüten medya organlarının, şimdi de onların Anayasal ve yasal haklarını cesaretle savunan biz avukatları hedef seçtikleri ve bizleri de susturmaya çalıştıkları anlaşılmaktadır."  dedi.

Bazı medyanın ve anamuhalefetin avukatlara isnat ettiği suçlamalara cevap veren Yıldız, dezenformasyon süreci ile kendilerinin yıpratıldığını söyledi, 'soruşturmanın gizliliğini ihlal' ile ilgili suçlamalara şu cevabı verd: "Mevzuatımıza göre şüpheli ve/veya müdafii; şüpheli hakkındaki usul işlemlerini ve içeriğini açıklayabilir. Bu durum, soruşturmanın gizliliğini ihlal teşkil etmez. Bugüne kadar ki açıklamalarım; hukuka aykırılık teşkil etmediği gibi gizliliği ihlal eder nitelikte de değildir.'

Yıldız, sürecin soruşturma aşamasındayken müvekkillerinin peşinen suçlu gösterildiği ve masumiyet karinesini ihlal edildiğini söyledi. Yıldız 'Halen tutuklu olduğu için haklarını savunamayan müvekkillerim aleyhinde, bir kısım medyada yer alan ve müvekkillerimi ‘‘peşinen suçlu gösteren ve masumiyet karinesini ihlal eden’’ haberlerin, gerçeğe aykırı olduğunu açıklamak mesleki sorumluluğumuzun da bir gereğidir.' dedi.

Yıldız kendisine isnat edilen suçlamalarla ilgili de ilginç bir noktaya dikkat çekti. Karalama kampanyasının, Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanının malum iddialarından sonra başlatılmasının zamanlamasına vurgu yaparak 'Tarafıma yönelik karalama kampanyasının, Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanının malum iddialarından sonra başlatılması; soruşturmanın gizliliğini ihlal eden gerçek sorumluları gizlemeye yönelik bir çabadır. Bu kapsamda gerekli açıklamaları bundan önce yaptığımız gibi bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz.' dedi...

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 2
  • Altar Han 12 yıl önce Şikayet Et
    Ergenekon.... Peki Ergenekon iftirasında yeni hedef kim? Ben söyleyeyim:Yeni hedef yok ki,hedef zaten hep şanlı Türk ordusu idi ve hala öyle.Ama akıllı ve vatanını gerçekten seven Türkler bu yalanlara kanmayacak,emin olun.
    Cevapla
  • mustafa bulut 12 yıl önce Şikayet Et
    Ülkede okadar çok dava görülüyorki. Bunlardan memnun olmayanlar yargıtaya baş vuruyor sayısını oradan öğreniyoruz hepisinin seyri normal bir tek bu dava iftira nasıl kapatacaklarını şaşırdılar oraya buraya çatıyorlar böyle okadar çok iş varki öbür aleme kalır hepisdide hizmet deyip yedikleri trilyonları geçiyor.gerçek din yalanlayıcısı bunlar KUR'AN ın anlattığı gibi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları duyurdu: Son zamanların en büyük darbesi! İsrail şoka uğradı
Vatandaşın sesine kulak verildi! 3 defa yakalanan firmalar kapatılacak