Deniz Feneri'nde 6 kişi serbest

Deniz Feneri e.V. soruşturmasında tutuklu bulunan eski RTÜK Başkanı Akman ve Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Karaman'ın da aralarında bulunduğu 6 kişi serbest bırakıldı.

Deniz Feneri'nde 6 kişi serbest
Deniz Feneri'nde 6 kişi serbest
GİRİŞ 21.10.2011 23:20 GÜNCELLEME 21.10.2011 23:20
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Deniz Feneri e.V. soruşturması kapsamında tutuklu bulunan eski RTÜK Başkanı Zahid Akman ve Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman'ın da aralarında bulunduğu 6 kişi serbest bırakıldı. Ankara 13. Asliye Ceza Mahkemesi, tutuklu bulunan Zahid Akman, Zekeriya Karaman, İsmail Karahan, Mustafa Çelik, İzzet Kurum ve Ali Solak'ın tahliyesine karar verdi.

Zahid Akman, Zekeriya Karaman, İsmail Karahan, Mustafa Çelik, İzzet Kurum ve Ali Solak'ın avukatları, önce Ankara 11. Sulh Ceza Mahkemesi'ne tahliye talebiyle başvuruda bulunması üzerine soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcıları Veli Dalgalı ve Hakan Pektaş'ın, tahliye taleplerinin reddi yönündeki mütalaalarını dikkate alan mahkeme, tahliye istemlerini reddetmişti.

Bunun üzerine, şüphelilerin avukatları, mahkemenin kararına, bir üst mahkeme olan Ankara 13. Asliye Ceza Mahkemesi'nde itirazda bulundu. Mahkeme, itirazı yerinde görerek, şüpheliler Zahid Akman, Zekeriya Karaman, İsmail Karahan, Mustafa Çelik, İzzet Kurum ve Ali Solak'ın tahliyesini kararlaştırdı.

Mahkemenin kararı, kesin nitelik taşıyor. Serbest bırakılan isimler hakkında yurtdışına çıkış yasağı konulurken, yargılama süreci tutuksuz devam edecek.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, önceki gün de Ankara 20. Asliye Ceza Mahkemesi'nin, “Deniz Feneri e.V.” soruşturması kapsamında tutuklu bulunan isimlerin, Deniz Feneri e.V. Derneği'nin kuruluş tarihinden önce edindikleri mallar üzerindeki tedbirin kaldırılmasına ilişkin kararını, uygulanması istemiyle Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne göndermişti.

TAHLİYE KARARI

Ankara 13. Asliye Ceza Mahkemesi, "Deniz Feneri e.V." soruşturmasında, şüphelilerin hakkındaki delillerin toplanması, sabit ikametgahlarının olması, delilleri yok etme, gizleme ve başkaları üzerinde baskı yapılması ihtimallerinin olmaması nedeniyle tutuklulara tahliye kararı verdi.

Deniz Feneri e.V. soruşturması kapsamında yaklaşık 4 aydır cezaevinde bulunan Zahit Akman, Zekeriya Karaman, İsmail Karahan, Mustafa Çelik, İzzet Kurum ve Ali Solak hakkında Ankara 13. Asliye Ceza Mahkemesi bugün tahliye kararı aldı.

Mahkeme, tahliye gerekçesi olarak; tutuklu sanıkların 18.10.2011 tarihinde itiraz ettiğini ve mahkemenin itirazı değerlendirdiğini, incelemeler sonucunda, şüphelilerin yaklaşık 4 aydır tutuklu bulundukları, dava kapsamında şüphelilerin birçok mallarına tedbir konulduğu, soruşturma sürecinde birçok defa yurt dışına çıkan şüphelilerin tekrar yurda döndükleri, mağdur ve başkaları üzerinde baskı yapılması girişiminde bulunma ihtimallerinin ortadan kalktığı ve yurt dışına kaçma ihtimallerinin ortadan kalktığı gibi bu hususun CMK 109. Madde ön görülen adli kontrol kararı ile de denetlenebileceğini belirtti.

Yine tutukluluğun bir tedbir olduğu dikkate alındığında istenilen amaca ulaşıldıktan sonra bu tedbirin cezaya dönüşmeden kaldırılması gerektiği, tüm dosya kapsamı doğrultusunda şüphelilerin tutukluluk durumlarından istenilen amaca ulaşıldığı ve uzun zamandır devam eden soruşturmanın belli bir noktaya geldiği kanaatine varıldığı vurgulandı.

Mahkeme, bu şartların göz önüne alınarak aralarında Zahit Akman ve Zekeriya Karaman'ın da bulunduğu 6 kişiye derhal salıverilmesini ve soruşturma sonuna kadar yurt dışına çıkma yasağı konulmak suretiyle 'Adli Kontrol Tedbiri Uygulanmasına' karar verdi.

KAYNAK: AJANSLAR-HABER7
YORUMLAR 23
  • HEKIMOGLU 12 yıl önce Şikayet Et
    GEÇMİŞOLSUN. Haketmedikleri davranışlara huhatap kılındıklarına inananlardanım. Evrakta sahtekârlık yaparak onları tutuklatanların vereceği büyük hesap var!
    Cevapla
  • darbeleredurde 12 yıl önce Şikayet Et
    hayırlı olsun. inşallah kısa sürede üzerlerine atılı suçtan aklanırlar.millet nezdinde bir sorun yok millet neyin ne olduğunu iyi biliyor.
    Cevapla
  • İbrahim Dursun 12 yıl önce Şikayet Et
    GEÇMİŞ OLSUN !..-2/Düzeltmedir.. Deniz Feneri soruşturması kapsamında serbest bırakılanlara geçmiş olsun dileklerimle, sağlık, sıhhat ve afiyetler dilerim.VesSelam
    Cevapla
  • İbrahim Dursun 12 yıl önce Şikayet Et
    GEÇMİŞ OLSUN !. Deniz Feneri soruşturması kapsamında serbest bırakılanlara geçmiş olsun1
    Cevapla
  • mehmet bulut 12 yıl önce Şikayet Et
    ergenekoncular islam düşmanları üzülecek.. hayrlı olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beşiktaş-Hatayspor! CANLI
İsrail'den Lübnan'da SİHA ile suikast: Komutan Şerahbil Ali es-Seyyid şehit oldu