Rüyada dua okumak nasıl yorumlanır? Rüyada dua eden birini görmek iyiye mi işaret?

Rüyada dua okumak, Allah yolunda olmaya, ibadetlerini yerine getirmeye ve hayırlı bir kimseye yorumlanır. Rüyasında dua ettiğini gören kişinin müjdeli güzel haberler alacağına ve bu sayede sıkıntılarından kurtulacağına işaret etmektedir. Rüyada dua okumak, birçok alim tarafından farklı şekilde tabir edilmektedir. Peki rüyada birçok kişinin aynı anda dua ettiğini görmek ne anlama gelir?

Rüyada dua okumak nasıl yorumlanır? Rüyada dua eden birini görmek iyiye mi işaret?
Rüyada dua okumak nasıl yorumlanır? Rüyada dua eden birini görmek iyiye mi işaret?
GİRİŞ 15.10.2021 10:28 GÜNCELLEME 15.10.2021 10:28

Rüyada dua okuduğunu gören kişinin sıkıntıların kurtularak hayırlı işlere başlayacağına yorumlanır. Rüya sahibinin borçlarından kurtularak ferahlayacağına ve iş hayatında başarılar elde edeceğine işaret edilmektedir. Rüyada dua okumak, Allah’a sığınmayı ve ibadeti ifade ettiği için rüya sahibinin dini vecibelerini yerine getirmekte hassas biri ve her durumda Allah’tan yardım isteyen bir kimse olduğuna yorumlanır. Bundan dolayı rüya sahibinin işlerinin rast gideceği ve bol helal rızıklar kazanacağına işaret edilir. Rüyada oturarak dua eden birini görmek ya da oturarak dua etmek, kişinin sabırlı olması gerektiğine yorumlanır. Rüyada dua okumak hayırlı bir rüyadır ancak rüyayı gören kişinin gördüğü duruma göre değerlendirmek gerekmektedir.

Rüyada Dua Eden Birini Görmek

Rüyasında birinin rüyayı gören kişiye dua okuduğunu görmek, rüya sahibinin tövbesinin kabul olacağına, hayat boyu istediği işlerin gerçekleşeceğine ve sıkıntılarından kurulacağına işaret edilmektedir. Rüyayı gören kişinin iş hayatındaki başarıları sayesinde gelirinin yükseleceğine yorumlanmaktadır. 

Rüyada Kendini Dua Ederken Görmek

Rüya sahibinin çok hayırlı işlere karışacağına, hayatında iyi niyetli ve faydalı insanların varlığına ve bu insanlar sayesinde mutlu günler yaşayacağına yorumlanır. Rüyasında birçok insanla birlikte dua ediyorsa rüya sahibinin emeklerinin çok yakında karşılığını bulacağına işaret edilmektedir. 

Rüyada Camide Dua Okumak

Rüyasında camiye girerek dua okuyan kişinin manevi olarak büyük bir gelişme kaydedeceğine dünya işlerinden uzaklaşarak Allah’a ibadet edeceğine yorumlanır. Rüyasında camide dua eden kişinin arzularının gerçekleşerek çok yakında hacca gideceğine işaret edilmektedir. Rüya sahibinin kalbini kıran, üzen, sıkıntıya sokan ne varsa kurtulacağına delalet eder.

Rüyada Dua Ederken Ağladığını Görmek

Rüya sahibinin dünya işleri için dua ederken ağladığını görmüşse yakın zamanda bazı ufak tefek sorunlar yüzünden sıkıntıya düşeceğine, Allah ve ahiret için dua ederken ağladığını gören kişi ise nimetlere ve bolluğa kavuşacağına yorumlanır. Rüyayı gören kişinin Allah’a rızasını gözeterek yaşadığına ve bundan dolayı büyük lütuflarla karşılaşacağına işaret edilir.

Rüyada Birçok Kişinin Dua Ettiğini Görmek

Rüyasında birçok kişinin rüyayı gören kişiye dua ettiğini görmek, rüya sahibinin yolunda gitmeyen işlerinin çok yakında yoluna gireceğine ve sıkıntılarının sona ereceğine işaret edilmektedir. Rüya sahibinin içinde bulunduğu belirsizliğin sona ereceğine ve üzüntülerinden kurtulacağına işaret edilmektedir. 

Rüyada Annenin dua Okuması

Rüya sahibinin rüyasında annesinin dua etmesini görmesi, rüya sahibinin çok yakında hayırlı işlerle karşılaşacağı ve tüm sıkıntıların sona ereceğine işaret edilir. Rüyada annenin dua etmesi, rüya sahibinin yakında dahil olacağı işlerde her şeyin yolunda gideceğine yorumlanmaktadır. Bekar bir kız ve erkeğin rüyasında annesinin dua ettiğini gören kişilerin hayırlı kısmetlerin çıkacağına delalet eder.

Rüyada Babanın Dua Okuması

Rüyada babanın dua etmesi, bekar kimseler için hayırlı kısmetlere ve bol kazançlara işaret eder.

Rüyada Ayetel Kürsi Okumak

Rüyada ayetel kürsi okuduğunu gören kişinin hac ve umre gibi kutsal bir ziyarette bulunmasına işaret etmektedir. Aile hayatında yaşanacak olumlu gelişmelere ve maddi manevi güzel haberlere yorumlanmaktadır. 

Rüyada Fatiha Okumak

Rüyada sure okumak çok hayırlıdır. Fatiha suresini okuduğu gören kişinin hem dinine olan bağlılığını hem de iyi kalpli bir kimse olduğuna işaret etmektedir. Rüyayı gören kişinin helalinden bol para kazanacağı ve maddi anlamda sıkıntı çekmeyeceğine yorumlanmaktadır.

Alimlerin Yorumlarına Göre Rüyada Dua Okumak

Nablusi: Rüyada edilen dua, uyanıklıktaki ibadet yahut rüya sahibinin kılacağı namazdır. Rüyada dua, maksada kavuşmaya ve çocuğa delalet eder. Eğer dua şiddetli istekle ve bağırarak olursa, musibetlere veyahut fitnelere; eğer dua yüksek sesle olursa yağmurun azlığına delalet eder. Dua, tabirde namaza delalet ettiğinde, eğer dua maruf ve meşhur olursa faiz, eğer dua zikrullahtan başka bir şey olursa, o kimsede riya olduğuna delalet eder. Eğer bir kavmi dua için toplanmışlar görse çocukların toplanmasına ve nimetlerde büyüme ve berekete izzet ve yüksekliğe, azgınlık ve şekavetin gitmesine delalet eder.

İbn-i Kesir: Dua eden, kendisine dua edildiğini gören; hayır ve berekete nail olur. Namazı takiben dua etmek; hayra, bir insana beddua etmek ise; onu kelamıyla kahretmeye işarettir. Kendi nefsine beddua etmek; ilahi nimetlere şükre, dua etmek istediği halde buna muktedir olamamak; başarısızlığa delalettir. Uyurken dua etmek; mühim bir işi ihmal etmektir.

Seyyid Süleyman: Rüyasında kendi nefsi için Allah-ü Teala Hazretlerinden rahmet niyaz eden kimsenin sonu hayırlı olur. İhtiyacı yerine gelir. Salih bir kişiye dua etmek; dünya ve ahiret için hayırlıdır. İbadeti bozmak isteyen birine dua etmek; onun zulmüne ve fesadına yardımcı olmaya delalet eder. Bütün halk için dua etmek; onların salahını yani kurtuluşunu istemeye işarettir. Ayrıca kendi nefsine dua etmek; evlat sahibi olmaya da delalet eder.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'nin İBB adayı Kavuncu CHP-DEM ittifakına değindi ve asıl amaçlarını açıkladı...
Yerel seçim; Panorama; Son durum