Arefe günü 1000 İhlas Suresi okumanın fazileti nedir? İhlas Suresi Arapça okunuşu anlamı

Arefe gününün önemini belirten Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.S) 1000 İhlas suresi okuyanları hadiste müjdeliyor. Tüm Müslümanlar ise müjdeye hasıl olabilmek için İhlas Suresini ne zaman hangi vakitte okunacağını araştırıyor. İşte Arefe günü 1000 İhlas Suresi okumanın faziletleri, okunuşu ve manası

Arefe günü 1000 İhlas Suresi okumanın fazileti nedir? İhlas Suresi Arapça okunuşu anlamı
Arefe günü 1000 İhlas Suresi okumanın fazileti nedir? İhlas Suresi Arapça okunuşu anlamı
GİRİŞ 10.05.2021 12:27 GÜNCELLEME 10.05.2021 12:31

Arefe günü okunan 1000 İhlas suresinin faziletleri bugünün en çok araştırılan konuları arasında yerini aldı. Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.S) hadisinde Arefe gününe hürmet ediniz! Çünkü Allahü Tealänın kıymet verdiği bir gündür. Arefe gecesi ibadet edenler Cehennem'den azad olur. Arefe günü ibadet ve dua edenlerin iki senelik günahları affolur. Biri geçmiş senenin, diğeri gelecek senenin günahıdır. şeklinde Arefe gününün önemini belirtiyor. Peki Arefe günü 1000 İhlas Suresi okumanın fazileti nedir? İşte merak edilen sorunun cevabı...

ARİFE GÜNÜ 1000 İHLAS SURESİ OKUMANIN FAZİLETİ

Sevgili peygamberimizin hadis-i şerifinde arefe günü İhlas Suresi okunmasıyla ilgili "Arefe günü Besmele ile bin İhlâs okuyanın günahları affedilir ve duası kabul olur. (Ebu-ş şeyh)" deniyor.

Yine başka bir hadis-i şerifte, arefe günü İhlas Suresi okunmasıyla ilgili "Kim ihlâs suresini Arefe gününde öğle ile akşam arasında bin defa okursa Allah (cc),ona ne isterse verir." deniyor.

İHLAS SURESİ ARAPÇA OKUNUŞU

Bismillahirrahmânirrahîm.
1- Kul hüvellâhü ehad
2- Allâhüssamed
3- Lem yelid ve lem yûled
4- Ve lem yekün lehû küfüven ehad

İHLAS SURESİ TÜRKÇE ANLAMI

Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle.
1- De ki; O Allah bir tektir.
2- Allah eksiksiz, sameddir (Bütün varlıklar O'na muhtaç, fakat O, hiç bir şeye muhtaç değildir).
3- Doğurmadı ve doğurulmadı
4- O 'na bir denk de olmadı.

AREFE GÜNÜ İBADETLERİ

Zilhicce ayının ilk dokuz gününün ehemmiyeti birçok alim ve din bilgini tarafından kabul edilerek bu günleri Allah’ın rızasını kazanmak için sadaka, salavat, namaz ve oruçla geçirilmesi çok faziletlidir. Peygamber Efendimiz (s.a.s) arefe günü ibadetiyle ilgili şu sözleri aktarmaktadır: ‘On günlerin hayrından mahrum olanların vay haline. Özellikle dokuzuncu günün orucunu bırakmayın, zira şüphesiz onda sayma bilenlerin sayıp bitiremeyeceği kadar hayırlar vardır.’ Arefe günü yapılması önerilen ibadetler şöyledir:

- Arefe günü sabah namazı itibariyle Kurban Bayramının 4. Günü ikindi namazına kadar teşrik tekbiri getirmek.
- Arefe günü oruç tutmak.
- Arefe günü haram ve günahlardan kaçınmak için daha dikkatli olmak.
- Arefe günü çok fazla dua, tekbir, salavat ve istiğfar etmek.
- Arefe günü 1000 defa İhlas Suresi okumak.

AREFE GÜNÜ ORUÇ TUTULUR MU? 

Zilhicce ayının ilk dokuz günü çok faziletli kabul edildiğinden bu 9 günde oruç tutulması tavsiye edilir. Sünnet olan bu ibadet zorunlu değildir ve imkanı olanın tutması önerilir. Zilhicce ayının ilk 9 günü oruç tutamayanların ise arefe günü oruç tutmaları Peygamber Efendimiz (s.a.s)’in 'Arefe günü tutulan orucun geçmiş ve gelecek birer yıllık günahları bağışlayacağı Allah’tan umulur.' Hadis-i şerifiyle desteklenmektedir. Arefe günü oruç tutan kişinin Allah’ın rızasını ve merhametini kazanacağı da yine sahih kaynaklarla aktarılmaktadır. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'