İftar duası nedir? Oruç açılırken iftarda hangi dua okunmalı? İftar duası Türkçe anlamı!

Mübarek Ramazan ayının gelmesiyle milyonlarca Müslüman oruç ibadetini yerine getirecek. Tutulan oruç açılırken dua edilmesi sünnettir. Şükür, ibadet ve sabır ayı olarak bilinen bu maneviyatı yüksek ayda iftar sofrasında okunacak Türkçe ve Arapça iftar duası araştırılıyor. Peki oruç açılırken hangi dualar okunmalı? İşte İftar duası Türkçe okunuşu ve anlamı!

İftar duası nedir? Oruç açılırken iftarda hangi dua okunmalı? İftar duası Türkçe anlamı!
İftar duası nedir? Oruç açılırken iftarda hangi dua okunmalı? İftar duası Türkçe anlamı!
GİRİŞ 10.04.2021 11:20 GÜNCELLEME 10.04.2021 11:26

İftar duası, Ramazan-ı Şerif’in başlamasına kısa bir zaman kala merak edilmeye başlandı. 13 Nisan Salı günü Ramazan’ın ilk günü idrak edilecek. Zor dönemlerden geçtiğimiz bugünlerde Ramazan ayında kurulan soframız akşam ezanının ardından  açtığımız oruç ve  ettiğimiz dualar ile şenlenecek. Şükretmenin önemini anladığımız iftar sofrasında susuzluğumuz ve açlığımızı edeceğimiz dua ile bozmalıyız. Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğu bu zor günlerde bize verilen sayısız nimet için şükretmeliyiz. Peki iftar duası nedir? İşte iftar duası Türkçe ve okunuşu ve anlamı…

İftar Duası Türkçe Okunuşu 

"Allahümme leke sumtu ve bike âmentü ve aleyke tevekkeltü ve alâ rızkıke eftartü ve savme'l-Ğadi min şehri Ramazane neveytü, feğfirlî mâ kaddemtü ve mâ ahhartü."

İftar Duası Türkçe Anlamı

Allah'ım! Senin rızan için oruç tuttum, sana inandım ve sana güvendim. Senin rızkınla orucumu açtım ve Ramazan ayının yarınki orucuna da niyet ettim. Benim geçmiş ve gelecek günahlarımı bağışla!"

İftar Duası  Arapça

 

Yemek Duası Türkçe Okunuşu

"Bismillâhirrahmânirrahîm
Elhamdülillâhi’llezî et’amenâ ve sekânâ ve cealnâ minel müslimîn.Nimetu celillullah,Berakati Halillullah Şefaat ya Rasulullah, Külû ve’şrabû ve lâ tüsrifû, İnnehû lâ yuhibbü’l müsrifîn. Allahumme zid velâ tengus bi-hürmeti-l Fatiha…"

Yemek Duası Türkçe Anlamı

"Hamd Allaha mahsustur. Hamd Allaha mahsustur. Hamd Allaha mahsustur. Hamd bizi doyuran, içiren, ve bizi müslümanlardan eyleyen Allaha mahsustur.Yiyin, için ve israf etmeyin. Çünkü O, israf edenleri sevmez. Allahım Fatiha suresi hürmetine arttır eksiltme. AMİN…"

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi