2021 Kadir Gecesi ne zaman? Kadir Gecesinde ne oldu? Kadir Gecesi tarihi...

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi, inananların büyük heyecanla beklediği en kıymetli gecedir. Kadir gecesinde edilen duaların Allah katında kabul edildiği, yapılan ibadetlerden misliyle sevap kazanıldığına inanılır. Peki Kadir Gecesi ne zaman? Diyanet takvimine göre Kadir Gecesi ayın kaçında?

2021 Kadir Gecesi ne zaman? Kadir Gecesinde ne oldu? Kadir Gecesi tarihi...
2021 Kadir Gecesi ne zaman? Kadir Gecesinde ne oldu? Kadir Gecesi tarihi...
GİRİŞ 05.05.2021 14:03 GÜNCELLEME 05.05.2021 14:03

Recep ve Şaban aylarında idrak edilen kandiller dışında Ramazan ayının son günlerinde bütün İslam aleminin büyük heyecanla beklediği Kadir Gecesi kutlanmaktadır. Bin aydan daha hayırlı olan bu gecede yapılan İbadetlerin Allah katında misliyle kabul edildiği, edilen duaların ve dileklerin tez vakitte gerçekleşeceğine inanılmaktadır. Senede bir kez gerçekleşen Kadir Gecesinde gün ışıkları doğana kadar ibadetle geçirmek çok faziletlidir. Kadir Gecesinin bu kadar kıymetli olmasının nedenleri ise Peygamber Efendimiz (s.a.s) ve alimler tarafından tek tek izah edilmektedir. Peki bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi hangi güne denk gelmektedir?

Namaz kılarken hangi sureler okunur? Namaz sureleri hangileridir? Namaz sureleri sıralaması...

Kadir Gecesinde Neler Oldu?

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesinde Kuran-ı Kerim indirilmeye başlanır. Allah (c.c) insanlara rehber olması için gönderdiği kutsal kitabın ayet ayet inmeye başladığı bu gecede Cebrail (a.s) ve melekler yeryüzüne iner ve müminler için Allah'a dualar ederler. 

Kadir gecesi olunca, Allah Teâlâ, Cebrâil -aleyhisselâm-’a sayıları yetmiş bin olan Sidre-i Müntehâ melekleriyle beraber yeryüzüne inmelerini emreder. Beraberlerinde nûrdan sancaklar vardır. Yeryüzüne indiklerinde Cebrâil kendi sancağını, diğer melekler de kendi sancaklarını şu dört yere dikerler:

Kâbe’nin yanına, Nebiyy-i Zîşân -sallâllâhu aleyhi ve sellem-’in kabrine, Beyt-i Mukaddes mescidine (Mescid-i Aksâ’ya), Tûr-i Sînâ mescidine...

Kadir Gecesi Ne Zaman? 

İbadetlerin misliyle kabul edildiği, günahların affedildiği İslam aleminin en mübarek günü olan Kadir Gecesi 8 Mayıs Cumartesi gününe denk gelmektedir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: Yunanistan'da arka arkaya iki deprem
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması