Zilhicce ayında yapılacak ibadetler nelerdir? Zilhicce ayı orucu ve faziletleri...

Zilhicce ayı, Kurban Bayramının içinde bulunduğu ay olduğundan oruç ve zikirle geçirilmesi tavsiye edilir. Peygamber Efendimiz (s.a.s)'in hadis-i şeriflerine göre zilhicce ayının ilk günü oruç tutmak çok faziletlidir. Peki Zilhicce ayı ibadetleri nelerdir? İşte Zilhicce ayı zikirleri...

Zilhicce ayında yapılacak ibadetler nelerdir? Zilhicce ayı orucu ve faziletleri...
Zilhicce ayında yapılacak ibadetler nelerdir? Zilhicce ayı orucu ve faziletleri...
GİRİŞ 12.07.2021 10:11 GÜNCELLEME 12.07.2021 10:11

Kurban Bayramının bulunduğu ay olan Zilhicce ayı, İslam dinin en kıymetli aylarından biridir. Özellikle ilk 10 gününde yapılan ibadetler çok faziletlidir. Zilhicce ayını oruçla karşılamak 1 yıl boyunca oruç tutmuş gibi sevap olduğu İslam alimleri tarafından aktarılır. Zilhicce ayının ilk 10 gününde yapılan ibadetler misliyle sevap kazanılır. 

Kenzül Arş Duası nedir, nasıl yapılır? Uzun Kenzül Arş duası Arapça okunuşu...Kenzül Arş Duası nedir, nasıl yapılır? Uzun Kenzül Arş duası Arapça okunuşu...

Zilhicce Ayının Faziletleri Nelerdir? 

Peygamber Efendimiz (s.a.s)’in hadis-i şeriflerine göre Zilhicce ayında yapılan ibadetlerin çok kıymetli ve faziletli olduğu aktarılır. Zilhicce ayı içinde 10 gün oruç tutan her tuttuğu gün için 100 misli sevap kazandığı rivayet edilir. Bundan dolayı imkanı olan kişilerin Zilhicce ayında mümkün mertebe oruç tutmaları tavsiye edilir. Peygamber Efendimiz (s.a.s) Zilhicce ayının kıymetini ifade etmek için ‘Allah katında şu on günde işlenecek salih amelden daha sevimli bir amel yoktur.’ Hadis-i şerifini buyurmuştur. 

Tahmidiye Duası fazileti nelerdir? Tahmidiye Duası günde kaç defa okunur? Tahmidiye Duası fazileti nelerdir? Tahmidiye Duası günde kaç defa okunur?

Zilhicce Ayı İbadetleri Nelerdir?

Zikir: İbadetlerin en faziletlilerinden biri olan zikir, Zilhicce ayı boyunca çekilmesi tavsiye edilir. ‘La İlahe İllallah’, ‘Allah-u Ekber’, ‘Subhanallah’, La Havle Vela Kuvvete İlla Billah’ zikirlerinin çekilmesi çok faziletlidir. Zilhicce ayı boyunca her gün bu zikirleri çekme alışkanlığı edinmek çok sevaptır.

Oruç: Kişinin nefsini terbiye etmesi ve Allah’a yakınlaşması için en faziletli ibadetlerden olan oruç, Zilhicce ayı içinde imkanı olanların tutması tavsiye edilir. Zilhicce ayının ilk günü oruç tutmak çok sevaptır bunun yanında imkanı olanların ilk 10 gününü oruçla geçirmeleri de tavsiye edilir. Zilhicce ayının ilk 10 günü oruç tutulması çok faziletli olmasının yanında zilhicce ayı boyunca müsait olunan günlerde de oruç tutulabilir. 

Zilhicce Ayı Ne Zaman?

Zilhicce ayı bu yıl 11 Temmuz Pazar günü başlayıp ayın 10. günü Kurban bayramı başlamaktadır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!