Safer ayı ibadetleri: Mübarek safer ayında kılınacak namazlar ve edilecek dualar...

Safer ayı nedir ve bu ayda yapılacak ibadetler nelerdir? Safer ayı ne zaman başlayacak ve ne zaman bitecek? Safer ayında kılınacak namazlar ve edilecek dualar var mıdır? Bu aya ilişkin tüm soruların cevapları ve daha fazlası haberimizde...

Safer ayı ibadetleri: Mübarek safer ayında kılınacak namazlar ve edilecek dualar...
Safer ayı ibadetleri: Mübarek safer ayında kılınacak namazlar ve edilecek dualar...
GİRİŞ 08.09.2021 11:29 GÜNCELLEME 08.09.2021 11:31

Safer ayına girdiğimiz bugünde Müslüman alemi bu ayın önemi ve özel ibadetlerine ilişkin araştırma yapmaya başladı. İşte musibet ayı olarak bilinen safer ayına ilişkin tüm bilgiler... 

SAFER AYI NE ZAMAN BAŞLAYACAK VE NE ZAMAN BİTECEK 

Safer ayı, hicri takvimin Muharrem ayından sonra gelen ikinci ayıdır. Diyanet İşleri başkanlığının 2021 takvimine göre, 8 Eylül itibari ile başlayan Safer ayı 6 Ekim günü son bulacak. 

SAFER AYI MUSİBET AY MI? 

Safer ayının bir musibet ayı olduğuna, özellikle safer ayındaki çarşamba günlerinde olumsuz bir olayın yaşanabileceğine inanılmaktadır.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, safer ayının uğursuz olduğu ve bu ayda bela ve musibetlerin çokça meydana geldiği şeklinde bir anlayış Cahiliye dönemine ait bir inançtır. Hurafe olarak kabul edilen bu inancın dinimizde bir karşılığı yoktur. 

Bu ay öteki aylardan farklı bir ay değildir.  Hz. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed  (S.A.V.) böyle bir musibet ayı anlayışını reddetmiş ve “Safer ayında uğursuzluk yoktur” buyurmuştur (Buhari, Tıb, 19).

SAFER AYI İBADETLERİ NELERDİR?

Yine Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açıklamasına göre, safer ayına has özel bir dua veya ibadet şekli dinimizde bulunmaktadır. Bu ay içerisinde çokça Peygamber Efendimizin (S.A.V.) yaptığı günlük ibadet ve dualar yapılmalıdır. 

Bu ayın içinde bol bol tövbe edilmeli ve istiğfar çekilmelidir. Ayrıca kaza namazları ertelenmeden kılınmalıdır. "Sadaka belâyı def eder ve ömrü uzatır." hadisi şerifinden yola çıkarak bol bol da sadaka çıkarmak faydalı olacaktır. 

Ayrıca yine ayın içinde tespit namazı kılmak eftaldir. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...