Rüyada ölmüş birini canlı görmek iyi mi kötü mü Rüyada ölü birini görmek nasıl yorumlanır?

Rüyada ölmüş birini canlı görmenin bilimsel ve dini açıdan yorumları nedir? Ölü birini canlı görmek hayra mı şerre mi vesile olur? Rüya tabircileri, nörologlar ve astrologlar, bu konu hakkında birbirinden farklı yorumlarda bulunmaktadır. İşte, rüyada ölü birini canlı görmeye dair merak edilen her şey…

Rüyada ölmüş birini canlı görmek iyi mi kötü mü Rüyada ölü birini görmek nasıl yorumlanır?
Rüyada ölmüş birini canlı görmek iyi mi kötü mü Rüyada ölü birini görmek nasıl yorumlanır?
GİRİŞ 30.12.2021 19:28 GÜNCELLEME 30.12.2021 19:28

Her insan gün içerisindeki yorgunluğunu atmak için uykuya dalar. Bu esnada bilinçaltımız devreye girer. Son dönemde düşündüğünüz herhangi kişiyi, bir olayı veya sizi endişelendiren bir durumu rüyanızda gerçekmişçesine yaşarsınız. Bazen bu rüyalar o kadar çok gerçek hayatla bağdaşır ki, durumu en iyi Hint atasözüyle özetleyebiliriz. Hint diyarında, “Dünya, rüya içinde rüyadır” deyişi yaygındır. Ve bu tarz rüyaların bir anlamı olabilir.

Vatandaşın sıklıkla gördüğü rüyalar arasında ölmüş biriyi canlı olarak görmek de yer alıyor. Kısa süre önce vefat eden bir komşunuzu, bir tanıdığınızı veya bir yakınınızı rüyanızda görebilirsiniz. Ölü birini görmenin nasıl yorumlanacağı da sizi bu konu hakkında araştırma sürecine sevk edebilir. Uzmanlar bu konunun çok normal olduğunu, insanın zihinsel süreciyle ilgili olduğunu aktarmaktadır. Ancak, rüyada ölmüş birini canlı görmenin birden fazla şekli olabilir.

İlk etapta rüyada gördüğünüz kişinin size yakınlık derecesini belirleyin. Rüyada gördüğünüz kişi komşunuz mu, uzaktan akrabanız mı, yakın akrabanız mı veya aile eşrafınızdan bir kişi mi?

İkinci etapta rüyanızda gördüğünüz kişinin ne zaman öldüğünü hatırlayın. Ölen kişi yakın bir süre içerisinde mi öldü yoksa 10 yıldan daha uzun bir süre önce mi vefat etti?

Üçüncü ve belki de en önemli etap ise, ölen kişiyi nasıl gördüğünüz. Ölen kişinin yüz ifadesi, kıyafetleri ve size olan tavrı son derece önem teşkil etmektedir. Bütün bu adımları düşündükten sonra rüyada ölü birini canlı görmenin tüm şekillerini beraber inceleyelim. 

Rüyada ölmüş biriyle konuşmak

Rüyada ölmüş birini canlı olarak görüp, o kişiyle iletişime geçmenin birden fazla anlamı olabilir. Rüya tabirleri, ölen birinin canlı görülmesini ömrünüzün uzamasına bağlamaktadır. Ayrıca, son dönemde uğraştığınız bir işten hayırlı ve bereketli kazanç elde edeceğiniz de vurgulanıyor.

Rüyada vefat eden tanıdığın kızması

Rüyanızda vefat eden bir komşunuzu veya uzaktan tanıdığınızı da canlı olarak görebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken şey, vefat eden tanıdığınız veya komşunuz için Fatiha Suresi’ni okumak olacaktır. Her hafta Cuma günü veya kandil gecelerinde ölen kişinin ruhuna dualar okuyabilirsiniz.

Rüyada ölmüş babayı görmek

İnsanların sıklıkla gördüğü bir diğer rüya çeşidi de ölen babayı sağ olarak görmektir. Bu rüya, rüyaların en hayırlı olanlarından bir tanesidir. Rüyanızda ölen babanızı sağ olarak görmek, maddi anlamda güç kazanacağınızı simgeler. Ünlü rüya tabircisi Mehmet Emin Kirgil, konuya ilişkin yaptığı bir açıklamasında: “Babayı rüyada görmek kişiye gelecek olan maddi gücü temsil etmektedir. Vefat eden babayı görmek, bu gücün tez zamanda geleceğini gösterir” demiştir. Kirgil, bu görüşünü büyük İslam alimlerine bağlamıştır.

Rüyada ölen anneyi görmek, anneyle konuşmak

Rüyanızda babanızı görebileceğiniz gibi annenizi de görebilirsiniz. Ve usulen iki rüya arasında çok az farklılıklar bulunmaktadır. Anne, merhameti temsil ettiği için rüya maddi anlamdan ziyade manevi anlamda yorumlanmaktadır. Ancak, yine de kişiye yeni açılacak hayır kapısı olarak yorumlanır. Rüyanızda ölen annenizi görmeniz, ibadetlerinizi aksatmamaya; ahlakınızdan ödün vermemeye ve tez zamanda yetimlere sadaka vermeye yorumlanır. 

Rüyada ölen anneyi görmenin bir diğer çeşidi de onunla konuşmaktır. Rüyanızda annenizle konuşabilir, onu elinden öpebilir; onunla hasret giderebilirsiniz. Rüya tabircileri bu rüyanın hayra vesile olacağını işaret eder. Ayrıca, ömrünüzün hayırlı şekilde uzayacağı da söylenir.

Ölen birini canlı ve mutlu görmek

Rüyanızda yakın zaman içerisinde vefat eden birini canlı ve halinden mutlu bir şekilde görebilirsiniz. Bunun birçok anlamı olmakla beraber, vefat eden kişinin dua beklediği; Cuma günleri ve mübarek günlerde dua beklediği anlamını taşımaktadır. Yakın zaman içerisinde bu rüyayı gördüyseniz, vefat eden kişinin adına sadaka verebilir; bir yetimi doyurabilirsiniz.

Ölen kardeşi görmek

Rüyanızda anne babanız dışında ölen kardeşinizi veya ölen abla – ağabeyinizi de görebilirsiniz. Bu rüyanın anlamı, aile eşrafınızdan olan kişilerin sizden dua beklemesidir. Cuma günleri veya diğer mübarek günler de kardeşinizi hatırlayıp, onların ruhuna dualar okuyabilir; onlar için Kuran-ı Kerim’i hatmedebilirsiniz.

Rüyada görülen ölen kişinin misafirliğe gelmesi

Ölmüş kişinin evinizi ziyarete gelmesi veya yatıya kalması, rüyaların sıklıkla geçtiği alan veya mekanlardır. Vefat eden tanıdığınızın evinize gelmesi, evinizin bereketlenmesi ve kazanç kapılarının artmasına yorumlanır. Misafir, dini anlamda bir götürüp; on bırakan olarak tanımlandığı için ölü birinin evinize misafir olarak gelmesi hayırlara vesile olur.

Rüyada ölmüş birini görmek sahih mi? Gerçek rüya mı? Nihat Hatipoğlu’ndan açıklama…

Gaziantep İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Nihat Hatipoğlu, rüyada ölen birini canlı görmek hakkında: Nihat Hatipoğlu: “Rüya alemi bizim irademiz dışında. Ölen kişilerin de dışında. Yüce Allah bizimle veya ölen kişi hakkında herhangi bir tasarrufta bulunacaksa o zaman bizim rüyamıza ölüyü sokabilir. Ve ölü bizim rüyamızda bir şey arzu eder. Mesela bir borcu vardır ödememiştir. Bir hak, hukuk meselesi olabilir. Rüyanıza girip şu paramı öde diyebilir. Araştırıldığında hakikaten o rüyanın gerçek olduğunu tespit edebilirsiniz.” dedi.

Sözlerini bir hikayeyle sürdüren Hatipoğlu: “Sabit bin Kays bin Şemmas adlı bir sahabe efendimiz şehit oluyor. Hazreti Halit’in rüyasına. Hazreti Ömer’e haber gönderiyor. “Efendim benim bir zırhım var şurada. Rehindir. Parasını ödeyin. Benim zırhımı rehinden kurtarın” gibi bir şey söylüyor. Hatta yerini söylüyor. Gidiyorlar oraya bakıyorlar. Hakikaten görüyorlar onu. Onun için İmam Malik Hazretleri diyor ki, “Ölümünden sonra vasiyet eden tek kişi, Sabit bin Kays bin Şemmas efendidir. Onun için rüyalar gerçektir.” ifadelerini kullandı.

Rüyada ölen birini canlı görmenin bilimsel yorumu

Tıpkı rüya tabircileri gibi bu alanda psikologlar ve astrologlar da araştırmalar yapmaktadır. Psikoloji biliminin kurucularından Alman Sigmund Freud, insanın rüyasında gerçek hayatta yapamadıklarını yaptığını söyler. Yani Freud’a göre rüyalar insanın bilinçaltıyla yakından ilgili bir durumdur.

Rüyada ölen birini canlı görmenin bilimsel yorumu, vefat eden kişiye duyduğunuz özlemi ifade eder. Ölen kişinin yakınlık derecesine göre bu rüyalar sıklaşır veya azalır. Ölen kişi aile eşrafınızdansa bu rüyalar normaldir. Çünkü bu kişilere daha fazla özlem duyabilirsiniz. Ölen kişi aile dışındansa daha az görmeniz de normal sayılmaktadır. Bu noktada, insan bilinçaltının derya deniz olduğu unutulmamalı. Gün içerisinde veya eski bir tarihte yaşanılan olaylar, rüyalar yoluyla tekrar hatırlanır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme