Mekke’nin Fethi Ne Zaman Gerçekleşti? Mekke’nin Fethi ile İlgili Sözler, Resimli Mesajlar…

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in (s.a.s) öncülük ettiği İslam ordusu, 31 Aralık’ta Mekke’nin anahtarını teslim aldı. 8 yıl süreyle Medine’de ensar olarak kalan sahabe efendilerimiz ve Peygamberimiz, hicretin 8. yılında Mekke’yi fethetme şerefiyle nail oldu. İşte, 31 Aralık günü Mekke’nin fethiyle ilgili kullanabileceğiniz sözler ve resimli mesajlar…

Mekke’nin Fethi Ne Zaman Gerçekleşti? Mekke’nin Fethi ile İlgili Sözler, Resimli Mesajlar…
Mekke’nin Fethi Ne Zaman Gerçekleşti? Mekke’nin Fethi ile İlgili Sözler, Resimli Mesajlar…
GİRİŞ 31.12.2021 11:17 GÜNCELLEME 31.12.2021 17:26

İslamiyet’in yayılışındaki dönüm noktalarından biri olarak bilinen tarihi hadiseler arasında Mekke fethinin önemli yeri vardır. 10 bin kişilik İslam ordusu, Hazreti Muhammed Efendimiz öncülüğünde kutsal şehrin anahtarını 31 Aralık günü teslim almıştır. Hicri Takvimin 8. sene-i devriyesinde sahabe efendilerimiz tekrar tavaf etmenin sevinci içerisinde Mekke’ye ayak basmıştır. Miladi takvime göre 4 Ocak 630 tarihine denk gelen, 31 Aralık’ta Mekke’de yeniden İslam sancağı dalgalanmaya başlamıştır. Peki, Mekke’nin fethi nasıl gerçekleşti? Bu kıymetli günde kullanabileceğiniz sözler ve resimli mesajlar haberimizde…

Mekke Nasıl ve Ne Zaman Fethedildi?

Mekkeli müşriklerle daha önce Bedir, Uhud ve Hendek savaşlarında karşılaşan İslam orduları, Mekke’nin fethi ile bu savaşlara son verdi. Miladi takvime göre, 629 yılında Mekkeli müşriklere bağlı Beni Bekir kabilesi, Müslümanların idaresindeki Beni Huzaa kabilesine savaş açtı. İki kabile arasındaki çatışma ortamı şiddetlenince, Peygamber Efendimiz Mekkeli yöneticilere mesaj gönderdi. Mesajda, “Kan bedelinin ödenmesi ve Beni Bekir’le yapılan ittifakın sona erdirilmesi” net bir şekilde vurgulanıyordu. Ancak, Mekkeli müşrikler Efendimizin bu uyarısını kale almadı.

Müşriklerin bu tavrından sonra 10 yıllık Hudeybiye Antlaşması sonlandırıldı ve İslam ordusu, 10 bin kişilik kuvvetle Mekke’ye doğru yola çıktı. Sefer öncesi müşrikler Ebu Sufyan’ı barışı sağlaması için Medine’ye de gönderdi ancak, savaş kararından dönülmedi. Efendimiz, sefer sırasında sahabe dedelerimize: "Size karşı konulmadıkça, size saldırılmadıkça, hiç kimseyle çarpışmaya girmeyeceksiniz, hiç kimseyi öldürmeyeceksiniz." telkininde bulunur.

Fetih esnasında sadece Halit bin Velid’in komutasındaki birlik, Ebu Cehil’in ordusuyla karşılaşır. Lakin, Halit bin Velid’in süvarileri kolaylıkla bu saldırıyı püskürtür. Efendimiz, Mekke’ye girer girmez şehirdeki tüm insanların, müşriklerin ve müşrik ordularının affedildiğini ilan eder. Kabe-i Muazzama’nın içerisindeki 360 put devrilir. Fetihten hemen sonra da Efendimiz, Kabe’de bir hutbe verir.

Hutbede, Yusuf Suresi’nin 92. Ayetini de okur. Ayet-i Kerime şu şekilde: "Benim hâlimle sizin hâliniz, Yusuf 'un kardeşlerine dediğinin tıpkısı olacaktır. Yusuf 'un kardeşlerine dediği gibi, ben de diyorum ki: 'Size bugün hiçbir başa kakma ve ayıplama yok. Allah, hepinizi bağışlasın. O, merhamet edenlerin en merhametlisidir. Gidiniz, sizler artık serbestsiniz."

Mekke Fethi ile İlgili Sözler ve Resimli Mesajlar

Mekke’nin fethinden 1000 yılı aşkın süre geçti. Hazreti Muhammed Efendimiz (s.a.s.) öncülüğündeki sahabe dedelerimiz, hicretin 8. sene-i devriyesinde İslam sancağını Kabe-i Muazzama’nın ve şehrin dört bir yanına astı. Mekke artık Müslümanlarındı. İşte, fethin 1435. yılında kullanabileceğiniz sözler ve resimli mesajlar…

Mekke fethinin 1435. yılının mübarek olması temennisiyle.

Efendimiz’in (s.a.s) Mekke fethindeki dirayetini, tüm ümmete nasip eyle Allah’ım. Mekke’nin kutlu fethi mübarek olsun.

Kabe-i Muazzama’nın sevgilisine kavuştuğu gün gibi, bizi de sevdiklerimize kavuştur Allah’ım.

Fethin 1435. yılında bize Hac ibadetini nasip eyle Rabbim.

Gençliğin, sahabe dedelerimizin imanına öykünmesini nasip eyle ALLAH’ım.

İSLAM’ın kutlu günü Noel değil, MEKKE’nin fethidir. ALLAH’ım, 2022 yılında fetihlerin hayırlısını bizlere nasip eyle.

Kalplerimizin İslam nuruyla aydınlandığı, Mekke’nin kokusuna özlem duyduğumuz 1435. yılda, seveni sevdiğine kavuştur ALLAH’ım.

“Ve sana ALLAH, şanlı bir zaferle yardım eder.” – Fetih Suresi, 3. Ayet

“Şüphesiz biz seni, şâhit, müjdeleyici ve uyarıcı olarak gönderdik.” – Fetih Suresi, 8. Ayet

Rabbim, Kabe-i Muazzama'nın anahtarını bir daha müşriklere nasip etmesin. Mekke'nin fethi kutlu olsun. Mübarek olsun.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan CHP'ye iade-i ziyaret kararı - Gazete manşetleri
Almanya'dan silah ihracatı adımı! Hükümete flaş İsrail çağrısı