Lina isminin anlamı nedir? Lina isminin kelime anlamı ve kökeni...

Lina ismi, son zamanlarda popülerleşen bir isimdir. Bebeklerine daha az duyulmuş isimleri vermek isteyen aileler tarafından çok fazla tercih edilmektedir. Lina, Arapça kökenli bir isim olmasının yanında Yunan kültüründe de büyük bir önem sahiptir. Peki Lina ismi ne demektir?

Lina isminin anlamı nedir? Lina isminin kelime anlamı ve kökeni...
Lina isminin anlamı nedir? Lina isminin kelime anlamı ve kökeni...
GİRİŞ 19.03.2022 11:44 GÜNCELLEME 19.03.2022 11:44
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Son yıllarda popülerleşmeye başlayan ve genellikle kız çocuklarına verilen Lina ismi, oldukça zengin bir anlama sahiptir. Heyecanla bebeklerini bekleyen anne-baba adayları, çocuklarına hem daha az duyulmuş hem de güzel anlamlara sahip isimleri vermek için Lina ismini tercih ettiği görülür. İşte Lina isminin anlamı ve özellikleri...

 

Simra ismi ne demek? Simra ismi Kuran-ı Kerim'de geçiyor mu?Simra ismi ne demek? Simra ismi Kuran-ı Kerim'de geçiyor mu?

Lina İsminin Anlamı Nedir?

Yunan kültüründe olimpiyat oyunlarını kazanan oyunculara verilen zeytin yapraklarından yapılmış taç anlamına gelir. Bunun yanında Lina isminin bir diğer anlamı Arap dilinde ise yumuşak hurma demektir.

Lina İsminin Anlamı

Lina İsmi Özellikleri

Lina isminin karakteristik özellikleri, hassas yapılı, naif ve yaratıcı olmalarıdır. Bunun yanında sağduyulu, çalışkan ve yeri geldiğinde akıllıca adımlar atabilen kimselerdir. 

Lina İsmi Kuranda Geçiyor Mu?

Lina ismi, Kuran-ı Kerim'in Haşr Suresinde yer almaktadır. Surenin 5. ayetinde yer alan Lina, yumuşak hurma anlamına gelmektedir. 

YORUMLAR 1
  • Başkentli 2 yıl önce Şikayet Et
    Kuranı Kerim’de geçmesi çok güzel...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?