Fitre ücreti (2022) ne kadar oldu? Diyanet, Ramazan ayında ödenecek ücreti açıkladı!

Diyanet İşleri Başkanlığı, önümüzdeki Ramazan ayında ödenecek günlük fitre ücretini açıkladı. Bu rakam, temel gıda ihtiyaçları baz alınarak hazırlanmakla birlikte önümüzdeki senenin Ramazan ayına kadar geçerli olacak. Geçtiğimiz yıl fitre ücreti için 28 TL’lik bir fiyat belirlenmişti. Bu rakam, enflasyon ve diğer ekonomik gelişmeler de göz önünde bulundurularak artırıldı. İşte, 2022 fitre ücreti…

Fitre ücreti (2022) ne kadar oldu? Diyanet, Ramazan ayında ödenecek ücreti açıkladı!
Fitre ücreti (2022) ne kadar oldu? Diyanet, Ramazan ayında ödenecek ücreti açıkladı!
GİRİŞ 04.03.2022 15:38 GÜNCELLEME 04.03.2022 15:38

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bugün yapılan açıklamada fitre ücretinin ne kadar olduğu bilgisine de yer verildi. Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı’nca paylaşılan metinde, asgari bir rakam belirlendiği; bunun haricinde dileyen kişinin kendi günlük harcamalarına göre de günlük ödeme yapabileceği vurgulandı. İslam’da birlik ve beraberliği kuvvetlendiren bir gelenektir. İslamiyet’in 2’nci yılının mübarek Şaban ayında, Ramazan orucunun farz kılındığı belirtilmiş ve fıtır sadakası da ilk kez o dönemde dile getirilmişti. Peki, fitre ücreti 2022 yılında ne kadar oldu?

2022 Fitre Ücreti Kaç Para?

Maddi gücü bulunan kişiler için belirlenen fitre ücreti 40 TL oldu. Bu rakam, Ramazan ayının ilk gününden önümüzdeki senenin Ramazan ayına kadar geçerli olacak. Fitre ücreti, yoksullara ve durumu olmayan kimselere verilecek. Ayrıca, Din İşleri Yüksek Kurulu’ndan yapılan açıklama metninde bu rakamın asgari olduğu; dileyen kişinin daha fazla fitre ödemesi yapabileceği de belirtildi.

Fitre ücreti 2022

Fitre Nedir?

Fitre, Arapça’da “ikiye bölmek, ayırmak” anlamlarına gelen “fatr” kelimesinden türemiştir. Fıtr kelimesi, “Oruca son vermeyi” ve “Orucu açmayı” ifade eder. Ergenlik çağına gelen, maddi durumu bulunan her Müslüman erkek ve bekar kadın Ramazan ayında günlük fitre ödemesi yapabilir.

Fitre ne kadar?

Fitre, bir nevi Müslümanlar arasında dayanışma kültürünü oluşturur. Paylaşmayı önceler. Fitre, sadece sembolik bir rakamdır. Her yıl Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu ücret açıklanır. Örneğin, geçtiğimiz yıl uygulanan fitre ücreti 28 TL idi. 2022 yılında bu ücret 40 TL olarak belirlendi.

Fitre Kimlere Verilmeli?

İslam Alimleri, fitrenin muhtaç durumdaki akrabalara; yaşanılan bölgedeki yoksullara ve ihtiyaç sahiplerine verilebileceği konusunda görüş bildirmiştir. Fitre verilecek kişilerin dindar ve güzel ahlaklı kişilerden oluşması da dikkate değer bir başka husustur.

Fitre nedir?

Bunun haricinde, fitre sadece bir kişiye verilmeyip birden fazla kişi arasında pay edilebilir. En önemli olan konu da, fitrenin bir ihtiyacı karşılayacak ölçütte olması gerektiğidir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrail askerlerini pusuya düşürdü! Çok sayıda İsrail askeri öldü
İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!