Ramazan ayı ne zaman? 2022 oruç hangi gün başlayacak?

Merhametin ve bereketin ayı olan Ramazan ayı, İslam aleminde büyük coşku ve sevinçle beklenen aydır. İman edenlerin büyük heyecanla bekledikleri Ramazan ayı, duaların kabul edildiği ve tövbe kapısının açık olduğu en mübarek ay olarak kabul edilir. Peki 200 Ramazan ayı ne zaman başlayacak?

Ramazan ayı ne zaman? 2022 oruç hangi gün başlayacak?
Ramazan ayı ne zaman? 2022 oruç hangi gün başlayacak?
GİRİŞ 07.03.2022 12:05 GÜNCELLEME 07.03.2022 12:05

İslam aleminin en önemli zaman dilimlerinden Ramazan ayı, Allah'ın rahmetinin ve merhametinin tüm kainatın üzerinde olduğu en kutsal aylardan biridir. Üç ayların ilki olan Recep ayının bitmesi ve Şaban ayına girilmesiyle birlikte Ramazan ayının hangi güne denk geleceği de en çok araştırılan konular arasında. İşte Diyanet İşleri Başkanlığının açıkladığı takvime göre Ramazanın başlangıç günü...

3 aylarda çekilecek zikirler nelerdir? Recep ayı tesbihleri...3 aylarda çekilecek zikirler nelerdir? Recep ayı tesbihleri...

2022 Ramazan Ayı Ne Zaman?

Hicri Takvim ve Miladi Takvim arasında 10 günlük farktan dolayı Ramazan ayı Miladi Takvime göre her yıl 10 gün geriye geçilir. Bunun için Ramazan ayının Miladi Takvime göre sabit bir tarihi yoktur. Diyanet'in açıkladığı takvime göre Ramazan ayının ilk günü 2 Nisan Cumartesi gününe denk gelecektir. 

Ramazan Ayı Faziletleri Nelerdir?

İslam aleminin en kutsal ayı olan Ramazan, tüm duaların kabul edildiği ve Allah'ın merhametinin kullarını üzerindedir. Ramazan ayında yapılan her ibadet Allah katında misli ile sevap olarak yazılır. Her duanın kabul edildiği mübarek Ramazan ayında insanlığın rehberi Kuran-ı Kerim indirilmeye başlandığından bu ay içerisinde Kuran-ı Kerim'in anlayarak okumaya çalışmak çok faziletlidir.  

2022 Dini Günler Ne Zaman?

Berat Kandili 17 Mart Perşembe

Kadir Gecesi 27 Nisan Çarşamba

Ramazan Bayramı 2 Mayıs Pazartesi 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!