Berat Kandili Mesajları: Resimli Sözler, Anlamlı Dualar, Hadisler ve Ayetler

Maneviyatın yoğun olduğu Berat Kandili gününde müminler birbirlerine mesajlar, resimli sözler ve anlamlı dualar gönderiyor. 17 Mart Perşembe günü itibariyle İslam coğrafyası Berat Kandili ile şenlenecek. Bu maneviyat deryasından faydalanabilmek için ibadetlerin eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesi bizzat Alimler tarafından önerilmektedir. Böylesi günlerde ikili ilişkilerinizi güçlendirmek için Berat Kandili mesajları ve resimli sözlere başvurabilirsiniz. Bu sözleri, WhatsApp, Instagram ve Telegram'dan paylaşabilirsiniz. İşte, 2022 Berat Kandili mesajları...

Berat Kandili Mesajları: Resimli Sözler, Anlamlı Dualar, Hadisler ve Ayetler
Berat Kandili Mesajları: Resimli Sözler, Anlamlı Dualar, Hadisler ve Ayetler
GİRİŞ 17.03.2022 09:17 GÜNCELLEME 17.03.2022 10:24

Berat Kandili mesajları, Kandilin gelmesi ile birlikte yeni günün en çok araştırılan konu başlıkları arasına girmeyi başardı. Ayrıca Berat Kandili resimli sözler de en az mesajlar kadar müminlerin ilgisini çekiyor. Bu mesajlar ve resimli sözler sayesinde iki gönül arasındaki buzlar kırılıyor. Diğer taraftan, müminler için Kandil günlerinde yakınlarına uzun veya kısa bir dua göndermesi de son derece önemli. Nitekim, Berat Kandili'ne "berat" adının verilmesinin sebebi, "Kurtuluş günü" olmasından ileri geliyor. Bu uhrevi güne özel namaz kılınması da bizzat İmam Gazali tarafından önerilmiştir. Bu namaz, 100 rekatlı olmakla beraber feyz anlamında oldukça bereketlidir. Berat Kandili namazı için aşağıdaki haberi okuyabilirsiniz. İşte, Berat Kandili mesajları ve resimli sözler...

BERAT KANDİLİ MESAJLARI! UZUN, KISA VE ANLAMLI 2022

Berat kurtuluşa ermektir. Bu Kandil gününde kurtuluşa ermek tüm Müslüman alemlerine nasip olsun.

Ailenizle beraber geçireceğiniz, saadet dolu bir Berat Kandili dilerim. 

Berat Kandiliniz mübarek olsun. Sevdiklerinizle beraber huzur içerisinde geçireceğiniz bir gün olmasını temenni ediyorum.

Alim ilmi ile, mümin duası ile, zalim zulmü ile anılırmış. Berat Kandiliniz mübarek olsun.

Tüm İslam aleminin ve Müslüman coğrafyaların Berat Kandili'ni kutlarım. Allah, bizi nice Kandillere ulaştırsın.

Gül bahçesindeki güller, her biri birbirinden güzeller! Ya Resulullah bu güller seni söyler, sen bu mübarek günde şefaatçimiz ol inşallah.

Berat Kandili mesajları 2022

Ailemin Berat Kandili'ni kutlarım. Allah, birlikte bu maneviyatın yoğun olduğu günden istifade etmemizi nasip eylesin.

İnsan dua etmek için elini semaya kaldırdığında, o an aklına gelenler asıl yakın olduklarıdır. Berat Kandiliniz mübarek olsun.

Kandil gününde yapacağınız duaların kabul, kılacağınız namazların makbul; yapacağınız hasenenin isabetli olmasını dilerim.

Hastalıkların bu Kandil gününün huyu suyu hürmetine son bulması Yüce Mevla'dan dileğimdir. Müslüman aleminin Berat Kandili kabul olsun inşallah.

Berat Kandili, savaşın olduğu coğrafyaya barış; açlığın yaşandığı kentlere bereket, hastalıklardan kırılan yerlere şifa götürsün. Kandiliniz mübarek olsun.

Borçlu olan kulların bu Kandil gününde borçlarından kurtulmasını dilerim. Rabbim, geçim sıkıntısı çeken; dara düşen kullarına yardım etsin inşallah.

İnsanın bu dünyadaki en büyük sermayesi hanlar, daireler; yatlar ve katlar değildir. İnsanın bu dünyada yapabileceği en anlamlı yatırım evlatlarına yaptığıdır. İnsan bu dünyadan göçtüğünde yanında kefenden başka hiçbir şey götürmez. Ancak, arkasında bıraktığı evladının yaptığı hayır çeşmeleri akmaya devam eder. Rabbim, bu Berat Kandili gününde hepimize hayırlı evlatlar nasip eder inşallah. Berat Kandiliniz mübarek olsun.

Peygamber Efendimizin (s.a.s) buyurduğu gibi hastalık gelmeden evvel sağlığın, yaşlılık gelmeden evvel gençliğin; fakirlik gelmeden evvel variyetin kıymetini bilmek tüm İslam alemine nasip olsun.

Berat Kandili gününde atılan bir mesaj, gönderilen bir resimli söz iki gönül arasında kuvvetli bağlar oluşturabilir. Bu sözleri, WhatsApp, Instagram ve Telegram uygulamalarından paylaşabilirsiniz.

Bugün ellerimizi dara düşen, yoklukla sınanan ve toprakları işgal altındaki Müslüman kardeşlerimiz için açalım. Bugün, onca hastalıklarla boğuşup yine de isyan etmeyen mümin kardeşlerimizi de dualarımıza ekleyelim. Berat Kandili tüm İslam aleminde hayırlara vesile olsun.

Peygamber Efendimizin ümmeti, böyle günlerde yapacağı ibadetlerle diğer ümmetleri yakalar. Böyle günlerde yapılacak ibadetler onlarca yılla ölçülür. Bir de bu manevi günlerde yapacağımız dualar son derece kıymetlidir. Berat Kandili gününde birbirimizi dualarımızdan eksik etmeyelim. Kandiliniz mübarek olsun.

Berat Kandili Ümmeti Muhammed için hayırlı ve bereketli olur inşallah.

Ülkemizin ve yaşadığımız bölgedeki tüm kardeşlerimin mübarek Berat Kandili gününü ve gecesini kutlarım.

Sabretmek en güzel erdemlerden bir tanesidir. İnsan, isterse sabreder isterse isyan eder. Lakin sabredenler ilelebet bir gün muradına erer. Rabbim bizi sabreden kullarından eylesin. Berat Kandiliniz mübarek olsun.

Hazreti Ali Efendimiz, insanın güzelliğini ahlakı ile bir tutmuştur. Ahlakı güzel kullar ile bizi buluştur, bu insanlarla bizi dost eyle Rabbim. Berat Kandiliniz güzel ahlaklı kimselerle geçer inşallah.

BERAT KANDİLİ RESİMLİ SÖZLER! WHATSAPP, INSTAGRAM VE TELEGRAM...

Berat Kandili mesajlarıBerat Kandili resimli sözlerBerat Kandili WhatsAppBerat Kandili TelegramBerat Kandili FacebookBerat Kandili TwitterBerat Kandili InstagramBerat Kandili uzun sözBerat Kandili duaBerat Kandili

BERAT KANDİLİ UZUN VE KISA DUA MESAJLARI!

Allah'ım, biz aciz kullarını bu Berat Kandili gününde beraate ulaştır. Kurtulmamızı nasip eyle. Günahkar kullarının doğru yolu bulmasını nasip et Allah'ım. Amin.

Filistin'de, Arakan'da, Suriye'de ve nice İslam topraklarında inim inim inleyen din kardeşlerimizin bu Berat Kandili gecesinde refaha ulaşmasını nasip et Rabbim. Amin.

Allah'ım, bizi senenin en manevi günleri arasında gösterilen Berat Kandili gecesine ulaştırdığın için sana ne kadar şükretsek az. Şükürler olsun Rabbim. Bu maneviyat deryasından hastalıklarından ötürü faydalanamayan mümin büyüklerimize tez zamanda şifalar ver. Allah'ım bu manevi günde borçlarından ötürü bin bir sıkıntı içerisinde kıvranıp duran kulların var. Allah'ım borçlu olan kullarına edalar ihsan eyle. Allah'ım Berat Kandili gününün ve gecesinin tüm feyzinden nasiplenmemizi cümle İslam dünyasına nasip eyle.

Berat Kandili, günü ve gecesiyle birlikte tüm müminlere yeni hayır kapıları oluşturur inşallah.

Allah'ım yine bir Kandil gecesinde huzuruna geldik. Biz kullarının gönlü dünya dertleriyle yüklü. Sırtımızda dünyanın binbir yükü dolu. Allah'ım, bizim dünyevi sorumluluklarımızdan berat etmemizi nasip eyle.

Peygamber Efendimizin adı zikredildiğinde salavat getirmeyi son nefesimize kadar nasip et Allah'ım. Peygamber Efendimizin adının geçtiği yerde, bir kişinin bile salavat getirmediği yer ve mekanlardan bizi uzak tut Allah'ım. Berat Kandilimiz mübarek olsun.

Hakk'ın Rahmetine kavuşan tüm yakınlarımızın ruhu için böyle manevi günlerde dua etmeyi unutmayalım din kardeşlerim.

Berat Kandili günü yapacağımız bir dua, öteki günlerde yapacağımız dualardan daha fazla feyizli ve bereketlidir. Uzun, kısa demeden Berat Kandili gününü dua ve ibadetle geçirelim.

Allah'ım, biz aciz kulların görmez; sen her anı görürsün. Biz iki uzaklıktan sonrakini duymaz, sen tüm alemi cihanı duyarsın. Allah'ım günahlarımızdan ötürü pişmanız. Tövbe etmek tüm günahkarlara nasip olsun inşallah.

Berat Kandili günü tam teslimiyet ile karşına çıktık. Allah'ım içten yaptığımız duaların kabul olmasını nasip et. Bu mübarek günü göremeyen yakınlarımız oldu. Hakkın rahmetine kavuşan yakınlarımız Berat Kandili gününde dua bekliyor. Allah'ım, vefat etmiş yakınlarımıza kalpten ettiğimiz dualarımızı kabul et. Amin. Berat Kandiliniz mübarek olsun.

Rabbim, hanenizden mutluluğu, kalbinizden huzuru, aklınızdan metaneti eksik etmesin. Berat Kandiliniz mübarek olsun. 

Berat Kandili Ne Zaman?

Berat Kandili, 2022 yılında 17 Mart Perşembe gününe denk gelmektedir. Kurtuluş anlamına gelen bu Kandil, ilk başta Berat olarak anılmıyordu. Zamanla, dedelerimizin yakıştırması ile Berat Kandili adını almıştır. Berat Kandili, Şaban ayının ortasına denk gelmektedir. Bu ay, mübarek üç ayların ikinci ayı olarak bilinir. Hatta, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (s.a.s.) Şaban ayı için "Benim ayım" diye buyurmuştur.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tepki çeken Ege hamlesiyle ilgili Miçotakis'ten açıklama: Türkiye'den de...
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü