Kurban Bayramı ne zaman? 2022 Diyanet İşleri Başkanlığı Kurban Bayramı takvimi!

Kurban Bayramı ne zaman? İslamiyet’te paylaşmayı, Allah’a (c.c.) yakın olmayı öğütleyen Kurban, her yıl Ramazan ayını takip eden aylarda zuhur etmektedir. Bu ayda maddi durumu ve akıl sağlığı yerinde olan Müminler, İslam hukukunda yer aldığı şekilde erkek (tavsiye edilen) bir hayvanı kurban eder. Kurban ise, Arapça bir kelime olmakla beraber “Krb” kökünden gelmektedir. Müminler, Kurban Bayramı ne zaman sorusunu araştırıyor. Peki, 2022 yılında Kurban Bayramı hangi günlere denk gelecek?

Kurban Bayramı ne zaman? 2022 Diyanet İşleri Başkanlığı Kurban Bayramı takvimi!
Kurban Bayramı ne zaman? 2022 Diyanet İşleri Başkanlığı Kurban Bayramı takvimi!
GİRİŞ 14.05.2022 17:42 GÜNCELLEME 14.05.2022 17:43

Kurban Bayramı ne zaman? Diyanet İşleri Başkanlığı’nın resmi internet sitesinde yıllık dini bayramlar ve önemli günlerin yer aldığı takvim paylaşıldı. Bu takvimde Kurban Bayramı tarihleri de yer alıyor. Kurban Bayramı, genel itibariyle Ramazan ayından 2 ay sonra zuhur etmektedir. Bu ayda Müminler 4’üncü günün ikindi vaktine kadar Allah’a (c.c.) yakınlaşmak için kurban ibadetini yerine getirebilir. Kurban sadece bir hayvanın kesilmesi değil, gönüller arasındaki yakınlaşmayı da ifade eder. Komşuluk ilişkileri güçlenir ve bir nevi toplumda sosyal bilinç oluşur. Hazreti Muhammed (s.a.s.) Peygamber Efendimiz, kurban etinin nasıl taksim edilmesini ve kimlere bölüştürüleceğini aktarmıştır. Efendimizin önerisi, İslam alimlerinin eserleriyle günümüze ulaşmıştır. Bu sebeple, Müminler Kurban Bayramı ne zaman sorusuna cevap arıyor. İşte, 2022 Kurban Bayramı takvimi…

Kurban Bayramı (2022) Ne Zaman?

Kurban Bayramı bu yıl, Hicri Takvime göre Zilhicce ayının 10’uncu gününe denk geliyor. Yani Miladi Takvim’de 9 Temmuz Cumartesi günü Kurban Bayramı’nın ilk günü olarak geçiyor. Bunun dışında, 8 Temmuz Cuma günü de Kurban Bayramının Arefe günüdür.

Kurban Bayramı ne zaman?

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Kurban Bayramı haftasında kılınacak Cuma namazında kurban kesimine ilişkin detayları ve kurbanın İslamiyet’teki önemini Müminlerle paylaşması bekleniyor. Bu doğrultuda kaleme alınan hutbeler her yıl İmam-Hatipler tarafınca minberde okunuyordu. Bunun dışında Kurban Bayramı’nın kaç gün süreceği ve hangi günleri kapsayacağı da merak edilen başlıklar arasında.

Kurban Bayramı Hangi Günleri Kapsıyor?

2022 yılında Kurban Bayramı 9 Temmuz Cumartesi, 10 Temmuz Pazar, 11 Temmuz Pazartesi ve 12 Temmuz Salı günlerini kapsıyor.

Kurban Bayramı hangi gün?

Bu 4 gün boyunca tüm kamu kurumlarında ve özel sektörün büyük çoğunluğunda resmi tatil ilan edilecek. Ayrıca, Kurban Bayramı dönemlerinde tatil süresinin diğer haftayla birleştirilmesi de biliniyor. Lakin bu noktada son kararı Hükümet yetkilileri alacak.

Kurban Eti Nasıl Paylaşılır?

Kurban, aklı başında olan; buluğ çağına ermiş, maddi durumu yeterli her Mümin için vacibtir. Diğer mezheplerde kurban kesmek için sünnet yorumu da yapılmaktadır. Lakin Hanefilik mezhebine göre kurban vacib statüsündedir.

Kurban eti nasıl paylaşılır?

Peygamber Efendimiz, kurban etinin üçe bölünmesini buyurmuştur. Bu parçalardan biri maddi durumu olmayan konu komşuya, biri akrabalara verilir. Son parça da kurbanı kesen kişinindir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Altay'dan sessiz sedasız öğrencilere yıllık 126,5 milyon TL destek
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Enflasyon 4 ayda 20 puan birden düşecek