Ramazan mesajları 2022! Ramazan Ayı fotoğraflı dualar ve Hadisler! WhatsApp ve Telegram…

11 ayın sultanı olarak bilinen Ramazan ayı, 2022 yılı itibariyle yeniden İslam âleminde zuhur etti. Bu mübarek ayın gelişiyle birlikte müminler yakınlarına hoş geldin Ramazan ayı mesajları gönderiyor. WhatsApp ve Telegram üzerinden paylaşılan resimler, 30 gün süreyle büyük rağbet görüyor. Bu fotoğraflarda bazen Hadisler, bazen Ayet-i Kerimeler, bazen de dualar yer alıyor. İşte, 2022 Ramazan ayı mesajları…

Ramazan mesajları 2022! Ramazan Ayı fotoğraflı dualar ve Hadisler! WhatsApp ve Telegram…
Ramazan mesajları 2022! Ramazan Ayı fotoğraflı dualar ve Hadisler! WhatsApp ve Telegram…
GİRİŞ 08.04.2022 18:53 GÜNCELLEME 08.04.2022 18:54

Müslüman âlemini bir araya getiren, bolluğun ve bereketin ayı olarak bilinen Ramazan ayı, 2022 yılında tekrar hanelerimizden içeri girdi. Bu mübarek ayda sadece ağzımıza değil, nefsimize de hâkim oluruz. Mümin kardeşlerimizle omuz omuza teravih namazında sona eren gün, sabahleyin aileyle birlikte yapılacak sahurla devam eder. İmsak vakti çıkmadan teheccüd namazı kılınır; imsak vaktinin çıkmasından sonra sabah namazı kılınır. Bu mübarek ayda, dostlukları güçlendirmek için sıklıkla başvurulan bir diğer yol da Ramazan ayı mesajlarıdır. Ramazan ayı mesajları genelde dua; Hadis ve Ayet içerir. Bu sözler, WhatsApp ve Telegram gibi sıkça kullanılan sosyal medya uygulamaları üzerinden gönderilir. Bu sözler bazen uzun, bazen de kısa olabilir. Lakin genel itibariyle dostluğu pekiştirecek cinstendir. İşte, 2022 hoş geldin Ramazan ayı mesajları…

2022 Ramazan Ayı Mesajları

Tüm İslam âleminin Ramazan ayını kutlarım. Ramazan ayı tüm hanelere bolluk ve bereket getirir inşallah.

Ramazan ayı, mağfiret ayıdır. Dua ayıdır. Müminlerin bir araya geleceği nadide aylardan birisidir. Ramazan ayının tüm cihanda huzura vesile olması dileğiyle.

Ramazan ayı mesajları

Hoş geldin on bir ayın sultanı!

Camilerin minarelerindeki mahyalar sadece gecemizi aydınlatmasın. İnşallah kalplerimizin aydınlanmasında da vesile olsun.

Ramazan ayı sözleri

Ramazan ayı gibi bir fırsat, Müminlerin eline 11 ayda bir geçer. Bu ay, günahların eridiği aydır. Bolca dua edelim. Yakınlarımızı unutmayalım.

Mübarek Ramazan ayının tüm cihanda sükûta vesile olmasını dilerim.

Bu mübarek ayda tutacağımız oruç, yapacağımız ibadet; edeceğimiz hayır bir ise bin olur inşaAllah. Ramazan ayınız mübarek olsun.

Ramazan ayı WhatsApp fotoğraf

Allah’ım, biz aciz kullarını “Müminlerin ayı” Ramazan ayına ulaştırdığın için sana sonsuz şükür borçluyuz. Allah’ım, bu mübarek ayı izzeti ile yaşamayı tüm cihandaki Mümin kardeşlerimize ve naçizane bu kuluna nasip eyle. Tüm kardeşlerimin Ramazan ayını kutlarım.

Ramazan ayı boyunca tüm din kardeşlerimin oruç tutacak sıhhate sahip olmasını dilerim. Oruç tutamayan kardeşlerimin de fitrelerini ödeyecek güçte olmalarını temenni ederim. Hoş geldin on bir ayın sultanı!

Rahmet, bereket ve mağfiretin oluk oluk aktığı bu mübarek günlerde, tüm müminlerin Ramazan ayını kutlarım.

Ramazan ayı Telegram

Bardaktan boşalırcasına yağan yağmur gibi, hazanda dalına veda eden yaprak gibi, Temmuz ayında insanı yakan güneş gibi, Allah’ım Ramazan ayında bizi affeyle.

Uzunca bir süredir bizi birbirimizden alıkoyan Covid-19 pandemisinden sonra kardeşlerimizle tekrar camilerde buluşmak! Teravih namazından sonra bir hurma ile yetinmek. Allah’ım, sen çok büyüksün…

Ramazan ayı WhatsApp Grup

Atalarımızın, dedelerimizin kanlarını akıtarak bıraktığı bu topraklara hoş geldin Ya Şehr-i Ramazan…

Ramazan ayı dua

Senenin her günü, anlamını bilene binlerce nimet ve feyiz sunar. Lakin, “Müminlerin ayı” Ramazan, günahların eritileceği; günah defterine ket vurulacak anı ifade eder. WhatsApp grubundaki tüm kardeşlerimin Ramazan ayını kutlarım.

Bunca zamandır bin bir emekle idare ettiğimiz Telegram grubumuzda bir Ramazan’ı görmek daha nasibimizde varmış. Gruptaki kardeşlerimin Ramazan ayını kutlar, aileleriyle ve gönüldaşlarıyla birlikte ağız tadında bir ay geçirmesini dilerim.

Ramazan ayı kısa mesaj

Bu grupta ettiğimiz her sohbet, yaptığımız her etkinlik; anlattığımız her hikâye senin yolunaydı Ya Resulullah! Ey Allah’ın Resulü (s.a.v), sensiz geçen bir Ramazan ayı daha geldi çattı. Şimdi Medine ve Mekke sokaklarında hüzün mevsimi hakim. Biz seni görmeden sevdik Efendim. Tüm İslam âleminin Ramazan ayı mübarek olsun.

Ramazan ayı hadis ve ayet

Vakit nakittir. İnsan parasını boşa harcamaz da, vaktini ne güzel boşa harcar öyle! Allah’ım, bizi bu mübarek Ramazan ayında boşa vakit geçiren kullarından eyleme inşaAllah.

Şimdi bir camide teravih namazının kılmanın vereceği manevi huzur! Allah’ü Ekber nidasıyla Vav olup, Semiallahü Limen Hamideh nidasıyla Elif olacağımız an… Ramazan ayının tüm kardeşlerim için hayırlı ve bereketli olmasını dilerim.

Hoş geldin Ya Ramazan!

Allah’ım, Ramazan ayının huyu suyu hürmetine; esir altındaki Müslüman kardeşlerimizin beraat etmesini nasip eyle.

Ramazan Ayı Duaları

Allah’ım, Ramazan ayının ihtiyaç sahibi tüm kardeşlerimizin hanelerine bolluk ve bereket getirmesini nasip eyle.

Allah’ım, mübarek Ramazan ayında düşman kuvvetlerin postalları altında ezilen din kardeşlerimiz var. Allah’ım, o kardeşlerimizi tez zamanda kurtar inşaAllah.

Pandemi sürecinden sonra bizi tekrar camilere kavuşturduğun için, teravih namazının huzurunu tekrar bize bahşettiğin için sana sonsuz şükür borçluyuz Allah’ım. Borçlarımıza eda ver.

Allah’ım, senin rahmetin analarımızın merhametinden de fazla. Sen sonsuz merhamet sahibisin. Sen Rahman’sın Allah’ım. Bu Ramazan ayında günahları için tövbe eden kardeşlerimizin tövbelerini kabul eyle inşaAllah.

Telegram grubumuzda yer alan tüm kardeşlerimin Ramazan ayını kutlarım. İnşaAllah, Ramazan ayı kardeşlerimizin hanesinde saadete vesile olur.

Ramazan ayı duaları

WhatsApp grubumuzdaki tüm Müslüman kardeşlerimizin, ezcümle yeryüzündeki tüm din kardeşlerimizin Ramazan ayını kutlar, hayra vesile olmasını temenni ederim.

Borcunu ödemekte güçlük çeken din kardeşlerimiz var. Allah’ım o kardeşlerimizin borçlarında rahata ermesi için bu Ramazan ayı vesile olur inşaAllah. Allah’ım, borç yiğidin kamçısıdır der atalarımız. Sen edalar ihsan eyle.

Allah’ım, bu kardeşlerimizle yaptığımız duaları Mekke-i Mükerreme’de; senin evinin önünde yapılan dualara ilhak eyle.

Hastalıklarından ötürü bu Ramazan ayında oruç tutamayacak kimseler var. Yaşlılar var. Dua bekleyen kardeşlerimiz var. Genci yaşlısı demeden tüm kardeşlerimin duacısıyız. Allah’ım sen Eş-Şafii sıfatınla, bu mübarek ayda kardeşlerimize şifa ver.

Mübarek Ramazan ayında en az ağzımız kadar nefsimize de sahip çıkmak bir hayli mühim. Allah’ım, bu mübarek ayda şeytanlar daha fazla fitne veriyor. Allah’ım, bize sakinlik bahşet. Ramazan ayını ağız tadıyla, huzurumuzu kaçırmadan geçirmemizi nasip eyle.

Bu Ramazan ayını göremeyen tüm yakınlarımıza Allah’tan rahmet, mekânlarının cennet olmasını dilerim. Allah’ım, hayatını kaybeden tüm yakınlarımıza rahmetinle muamele eyle inşaAllah.

Ey Allah’ın Resulü, biz seni hiç görmeden sevdik. Sen bize öbür dünyada şefaatçi ol. Biz kavmiyetçilik yapıp senin soyundan gelmekle övünmedik. Biz yolundan gitmekle övündük. Allah’ım, bu Ramazan ayının Efendimizin yolundan gidenlere bereketli olmasını nasip eyle.

Ramazan Ayı Hadis ve Ayet-i Kerime

“İnsan Ramazan ayının faziletini bilseydi yılın hepsinin Ramazan olmasını isterdi.”

“Bizim orucumuz ile Ehl-i Kitab’ın orucu arasındaki fark sahur yemeğidir.”

“Ramazan ayı öyle bir aydır ki, başlangıcı rahmet; ortası mağfiret, sonu cehennem ateşinden kurtulmaktır.”

“Allah’ım, Recep ve Şaban aylarını hakkımızda mübarek eyle. Bizi Ramazan ayına ulaştır.”

Biz onu (Kur'an'ı) Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir gecesi, bin aydan hayırlıdır. O gecede, Rablerinin izniyle melekler ve Ruh (Cebrail), her iş için iner dururlar. O gece, esenlik doludur. Ta fecrin doğuşuna kadar… (Kadir Suresi, 1-5)

“Allah’ım, sen affedicisin, ikram sahibisin, affetmeyi seversin, beni de affet.”

“Gökyüzünün kapıları Ramazan ayının ilk gecesi açılır ve son gününün gecesine kadar kapanmaz.”

“Oruç sabrın yarısıdır.”

Ramazan ayı hadis

“Recep Allah’ın, Şaban benim, Ramazan ayı da müminlerin ayıdır.”

“Her şeyin bir baharı vardır, Kur’an’ın baharı da Ramazan ayıdır.”

“Kim Ramazan ayında Kur’an’dan bir ayet okursa, diğer aylarda Kur’an hatmeden insan gibidir.”

“Cennet her yıl Ramazan ayının gelişiyle süslenip ziynetlenir.”

“İnsanın başına bir bela, bir musibet geldiği zaman oruç tutsun.”

“Cennet dört kişinin özlemini çeker, biri de Ramazan ayında oruç tutandır…”

“Ramazan ayı bütün ayların, Kadir gecesi de bütün gecelerin efendisidir.”

Oruç sabrın yarısıdır

“Kim Ramazan ayını oruçlu geçirir ve haramlardan ve iftiralardan sakınırsa, Allah ondan razı olur ve cennetini farz kılar.”

“Ramazan ayının diğer aylara üstünlüğü, Resulullah’ın diğer peygamberlere üstünlüğü gibidir.”

“Oruç kul ile Yaradan arasında bir ibadettir. Allah’tan başka hiç kimse onu bilemez.”

“Her şeyin bir kapısı vardır. İbadetin kapısı da oruçtur.”

“Oruç tut çünkü oruç gibi bir ibadet yoktur.”

“İnsanoğlunun oruç hariç bütün iyi amelleri kendisi içindir. Ama oruç benim içindir ve ben mükafatını vereceğim.”

Ramazan Ayı Manileri

Akşam ezanı dinlemek

Sahur vakti yemek yemek

Ramazana mahsus şeydir

Gece davulcu söylemek

****

Ezanlar hep okundu

İftarlığım lokumdu

Aç karnına çok yedim

Bana biraz dokundu

****

Göz aydın hepimize

Mübarek günler bize

On bir ayın sultanı

Hoş geldin evimize

****

Bekçiniz kapıya geldi

Cümlenize selam verdi

Darılmayın iki gözüm

Bahşişi almaya geldi

****

Ramazan ayı mani

Ramazanım merhaba

Bizlere verdin şifa

Rabbimize hamdolsun

Her nefeste bin defa

****

Aldanma sağa sola

Gel gidelim hak yola

Güzel oruç tutanın

Akıbeti hayrola

****

Salih olan seçilir

Gök kapısı açılır

Oruçlunun üstüne

Ne rahmetler saçılır

****

Tabak çanak kırıldı

Gönlüm yâre vuruldu

Dışarda iftar açtık

Hesap kitap soruldu

****

Sokak sokak doluştum

Kaldırımları aştım

Bu ikinci turumdur

Yine sana ulaştım

****

Davet ettiniz buyurdum

Geldim manimi duyurdum

Bulsam kuş tüyü yatağı

İnan ki ben de uyurdum

****

On bir ayın sultanı

Kıymetlidir her anı

Süslersin şu cihanı

Hoş geldin ya Ramazan

11 Ayın Sultanı Ne Zaman?

Mübarek Ramazan ayı, bu yıl 1 Nisan Cuma gününü 2 Nisan Cumartesi gününe bağlayan gece başladı. 2 Nisan Cumartesi gecesi ilk sahur yapıldı. Sabahına oruçlu olarak kalkıldı. İlk teravih namazı ise, arefe günü olarak bilinen 1 Nisan Cuma günü kılındı. Ramazan ayının takvimine ilişkin daha fazla bilgi edinmek için aşağıdaki haberi okuyabilirsiniz.

İlk sahura ne zaman kalkılacak? İlk iftar ve teravih namazı saatleri: 2022 imsakiye!İlk sahura ne zaman kalkılacak? İlk iftar ve teravih namazı saatleri: 2022 imsakiye!

Kadir Gecesi ne zaman?

Kadir Gecesi Hangi Güne Denk Geliyor?

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (s.a.v) tarafından yıl içerisindeki tüm gecelerin efendisi olarak bilinen Kadir Gecesi, 2022 yılında 27 Nisan Çarşamba gününe denk geliyor. Kadir Gecesi, camilerde; mescitlerde ve Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı tüm ibadethanelerde günün anlam ve önemine özel ibadetler yapılacak.

Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Ramazan Bayramı 3 gün sürmektedir. Hicri takvimle Miladi takvim arasındaki gün farkından ötürü bu senenin Bayram günleri belli oldu. Diyanet’in yayınladığı tarihlere göre, 2 Mayıs Pazartesi; 3 Mayıs Salı ve 4 Mayıs Çarşamba günleri Ramazan Bayramı olarak geçiyor. Lakin, Bayram tarihlerinin değiştirilip uzatılacağı doğrudan idarecilerle ilgili bir durum. Şu an için Ramazan Bayramı tarihleri 3 gün olarak biliniyor.

Fitre ücreti 2022 ne kadar?

Fitre Ücreti Ne Kadar?

Diyanet İşleri Başkanlığı, her yıl maddi gücü bulunan kimselerin yoksun durumdaki kimselere ödeyeceği fitre ücretini belirlemektedir. 2022 yılı itibariyle fitre ücreti 40 TL olarak belirlendi. Bu rakam alt taban olmakla beraber dileyen kimseler daha fazla ödeme yapabilir. Ayrıca, bu rakam günlük olarak belirlenmiştir. Tüm ayın fitre ücreti asgari 1200 TL tutarındadır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD Deniz Kuvvetleri yetkilisi: İsrail ordusu kendi İHA'larını vuruyor
Yetiştiricilerden çoban isyanı: 100 bin lira maaşla çalıştıracak eleman bulamıyorlar