Kadir Gecesi namazı nasıl kılınır? Kadir Gecesi'nde kılınan namazın sevabı...

Bin aydan daha hayırlı olan mübarek Kadir Gecesinde günahların affedilmesi ve duaların kabul edilmesi için bol bol duaların edilmesi ve ibadetlere ayrıca önem verilmesi tavsiye edilir. Kadir Gecesinde Allah'ın rahmetine ve merhametine erişmek için özellikle namazların kılınması gerekir. Peki Kadir Gecesi namazı kaç rekat?

Kadir Gecesi namazı nasıl kılınır? Kadir Gecesi'nde kılınan namazın sevabı...
Kadir Gecesi namazı nasıl kılınır? Kadir Gecesi'nde kılınan namazın sevabı...
GİRİŞ 27.04.2022 10:27 GÜNCELLEME 27.04.2022 22:40
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İslam aleminin en kıymetli gecelerinden biri olan Kadir Gecesinde ibadetlere daha hassas davranılması ve bol bol namaz kılarak Allah'tan af dilenilmesi, İslam alimleri tarafından önerilmektedir. Özellikle de Kadir Gecesi namazı, günahların affedilmesi ve Allah'ın merhametine nail olmak için muhakkak yapılması tavsiye edilen ibadetlerin başında gelir. İşte bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesinde kılınacak namaz...

Kadir Gecesi Namazı Nasıl Kılınır?

Kadir Gecesi namazı 4 rekat yada 12 rekat olarak eda edilir. Kadir Gecesi namazının en önemli kuralı Kadir Suresi ile birlikte kılınmasıdır. Ayrıca namazın bitiminde 100 defa İşrah Suresi, 100 defa da Kadir Suresinin okunması gerekir. Kadir Gecesi namazına 'Allah'ım niyet ettim senin rızan için Kadir Gecesi namazını kılmaya' şeklinde niyet edilir. Ardından Tekbir (Allah-u Ekber) getirerek namaza durulur.

Namaza durdurduktan sonra Besmele çekerek Fatiha Suresi okunur. Fatiha Suresinden sonra 3 defa Kadir Suresi okunur ve rükuya inilir ve 3 defa 'sübhane rabbiyel azim' denir ve tekrar ayağa kalkılır. Sonra 2 defa ard arda secdeye inerek 3 defa 'sübhane rabbiyel ala' dedikten sonra 2. rekata başlanır. 2. rekatta Fatiha ve İhlas Surelerini okunduktan sonra rüku ve secdeye gidilir. 

2. rekattan sonra oturulur ve tayyibat, Allahumme Salli ve Allahumme Barik duaları okunur. Tekrar 3. rekata kalkılır. 3. Rekatta Fatiha Suresi ve 3 Kadir Suresi okunur. Rüku ve secdeye gittikten sonra 4. rekata başlanır. 4. rekatta Fatiha Suresi ve 3 İhlas Suresi okunur. Son olarak rüku ve secdeye gidilir ve oturulur. Tayyihat Suresi, Allahumme Salli, Allahumme Barik ve Rabbena duaları okunup selam verilir. 

Kadir Gecesi gecesi namazının ilk 4 rekatı kıldıktan sonra isteğe göre 4'er rekat şeklinde 12  rekata tamamlanır. Kadir Gecesi namazını tamamladıktan sonra 11 defa Tekbir getirilir. 100 defa İştah, 100 defa Kadir Suresi okunup dualar edilerek tamamlanır. 

Kadir Suresi Arapça ve Türkçe Okunuşu

YORUMLAR 2
  • AHMET 2 yıl önce Şikayet Et
    İnşirah Suresi
    Cevapla
  • M.gerçek 2 yıl önce Şikayet Et
    Haberde tarifi verilen ve Kadir gecesi Namazı diye belirtilen isimsiz,imzasız kaynak gösterilmeden verilen bilgi asılsızdır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Atama kararları Resmi Gazete'de
ABD ve İsrail'in 'Refah' oyununda yeni perde! Beyaz Saray: İsrail savunmasız...