Peygamber Efendimizin nazar duası nedir? Nazar ve sıkıntı duası...

Nazar, mistik bir inanış olsa da kişinin başkalarının sahip olduklarına elinde olmadan dahi olsa kıskançlıkla bakması, kötü enerjisini yayması sonucu ortaya çıkan musibet olarak adlandırılabilir. Nazar, birçok kişiye göre efsunlu bir durum gibi gelse de nazarın gerçekliğini Peygamber Efendimiz (s.a.s) de hadis-i şerifleriyle desteklemektedir. Peki Peygamber Efendimizin torunlarına okuduğu nazar duası hangisidir? Kendine nazar duası nasıl okunur?

Peygamber Efendimizin nazar duası nedir? Nazar ve sıkıntı duası...
Peygamber Efendimizin nazar duası nedir? Nazar ve sıkıntı duası...
GİRİŞ 24.08.2022 10:24 GÜNCELLEME 24.08.2022 10:25
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Nazardan korunmak ve nazarın insan bedeni ve ruhu üzerindeki kötü enerjisini atmak için duaların okunması tavsiye edilir. Kötü bakıştan, şer insandan muhafaza olmak için yapılması en münasip olan Allah'ın merhameti ve rahmetine sığınmaktır. Bu yaklaşım ile yola çıkılarak başta Peygamber Efendimiz (s.a.s)'in hadis-i şerifleri ışığında dualar uygulanmak, bunun yanında sahabe ve diğer din alimlerinin nasihatlerini dikkate almak gerekir. İşte nazardan korunmak ve kurtulmak için hayatımızın bir parçası haline getirilmesi çok faydalı olan en tesirli nazar duası...

Selamun Kavlen Mir Rabbi Rahim anlamı ve fazileti nedir? Selamun Kavlen Mir Rabbi Rahim kaç defa okunmalı?Selamun Kavlen Mir Rabbi Rahim anlamı ve fazileti nedir? Selamun Kavlen Mir Rabbi Rahim kaç defa okunmalı?

Peygamber Efendimizin Nazar Duası

Peygamber Efendimiz (s.a.s)'in torunlarını göz değmesi, nazar ve büyüye karşı koruması için sürekli okuduğu ve kişinin kendine nazar değmesi durumunda sık sık okuması tavsiye edilen Buhari kaynaklı dua şöyledir:

Arapça Okunuşu

Peygamber Efendimizin Nazara Karşı Okuduğu Dua

Türkçe Okunuşu

Eûzü bikelimâti’llâhi’t-tâmmeti min şerri külli şeytânin ve hâmmetin ve min şerri külli aynin lâmmetin.

Türkçe Meali

Her tür şeytandan, haşereden, kem nazardan Allah’ın tam kelimelerine sonsuz iradesine ve hükmüne sığınırım. Sonra da, 'Atanız İbrahim de bu duayı oğulları İsmail ile İshak için yapardı.'

Nazar ve Sıkıntı Duası

Ruhsal olarak bunalıma giren insanların bu buhranlı durumdan kurtulması için Allah'a sığınarak dua etmesi tavsiye edilir. Özellikle günlük hayatın koşturmasında boğulan, maddi ve manevi sıkıntılarla mücadele eden kişilerin dillerinden düşürmemesi tavsiye edilen dualar ve alışkanlıklar:

İnşirah Suresi:

Kuran-ı Kerim'de yer alan ve manevi anlamda insanı en çok rahatlatan surenin İnşirah Suresi olduğu rivayet edilir. İnşirah Suresi, nazardan, kötü bakıştan ve büyüden koruduğu gibi insanı ruhsal olarak da hafifletir ve rahatlatır. İnşirah Suresi okunuşu:

Nazar ve Sıkıntı Duası

Türkçe Okunuşu

Bismillahirrahmânirrahîm.
Elem neşrah leke sadrek. Ve vada'na 'anke vizreke. Elleziy enkada zahreke. Ve refa'na leke zikreke. Feinne me'al'usri yüsren. İnne me'al'usri yüsren. Feiza ferağte fensab. Ve ila rabbike ferğab.

Türkçe Meali

Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın adıyla...
Senin için bağrını açmadık mı? İndirmedik mi senden o yükünü? O sırtında gıcırdamakta olan yükünü? Senin şanını yüceltmedik mi? Demek ki, zorlukla beraber bir kolaylık var. Evet o zorlukla beraber bir kolaylık var! O halde boş kaldığında yine kalk yorul! Ve ancak Rabbinden ümit et, hep O'na doğrul!

Nazar Duası Kaç Defa Okunmalı?

Nazar duasının gün içinde sık sık ve istenildiği kadar okunabilmesinin yanında Peygamber Efendimiz (s.a.s), gece yatmadan evvel 7 Nas Suresi, 7 Felak Suresi, 7 İnşirah Suresi, 7 Ayetel Kürsi ve 7 defa da Nazar Duasını okuyup öyle uyunmasını tavsiye eder...

Melek Ardıç Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Melek Ardıç
YORUMLAR 5
  • Hamdi 1 yıl önce Şikayet Et
    Nazar duasinin Turkce mealinde Ibrahim Alihisselam, Ismail Alihisselam, Ishak Alihisselam diyor ama Arapcasinda bu isimler gecmiyor. Bu nasil oluyor? bilen varmi?
    Cevapla
  • Toprak Deliorman 1 yıl önce Şikayet Et
    "nazar mistik bir inanış olsa da" şeklindeki giriş yanlış olmuş. Nazar haktır
    Cevapla
  • ekrem ERSOY 1 yıl önce Şikayet Et
    Nazar duasının Türkçe mealinde "Şerri" kelimesi 2 yerde yazılmamış. Türkçeden okuyup ezberleyenler maalesef yanlış öğrenmiş olacak
    Cevapla
  • GİRAY 1 yıl önce Şikayet Et
    dikkatinize tebrikler iyiki varsınız..
    Cevapla
  • abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    türkçe okunuşu yanlış şerri kelimesi iki yerde de yok. arapçada var ama
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Alman liderin ziyareti sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken 'İsrail' çıkışı!
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz