Teşrik tekbiri ne zaman başlar? Teşrik tekbiri nedir? Teşrik tekbiri okunuşu (Arapça ve Türkçe)

Kurban Bayramlarında sıklıkla zikredilen teşrik tekbirlerinin ne zaman başlayacağı merak konusu oldu. Birçok internet kullanıcısı ise teşrik tekbiri okunuşunu araştırmaya başladı. Peki teşrik tekbiri nedir ve İslam'a göre hükmü nedir? İşte teşrik tekbirlerine ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Teşrik tekbiri ne zaman başlar? Teşrik tekbiri nedir? Teşrik tekbiri okunuşu (Arapça ve Türkçe)
Teşrik tekbiri ne zaman başlar? Teşrik tekbiri nedir? Teşrik tekbiri okunuşu (Arapça ve Türkçe)
GİRİŞ 09.07.2022 18:54 GÜNCELLEME 09.07.2022 18:54
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Kurban Bayramı'nda kılınan namazların ardından getirilen teşrik tekbirlerinin ne zaman başlayıp ne zaman bittiği merak konusu oldu. Peki teşrik tekbiri ne zaman başlar? 2022'de teşrik tekbiri hangi gün başlayıp hangi gün bitecek? İşte konuya ilişkin tüm detaylar...

Teşrik tekbiri, Kurban bayramında, kılınan farz namazların ardından getirilen özel lafızlı bir tekbir türüdür. Bu tekbir, her farz namazın ardından art arda 3 kere tekrarlanır. Toplamda 23 farz namazı kapsamaktadır. 

Teşrik, sözlük anlamı olarak "doğuya doğru gitmek; eti parçalayıp kayalar üzerine sererek güneşte kurutmak; yüksek sesle tekbir almak, bayram namazını kılmak için musallâya (müşerrak) çıkmak” anlamına gelmektedir.

Terim anlamı olarak ise teşrik tekbiri, Zilhicce'nin muayyen günlerinde farz namazların ardından getirilen tekbiri (özel lafızlar ile) ifade eder. 

TEŞRİK TEKBİRLERİ NE ZAMAN BAŞLAR?

Teşrik tekbirleri arife günü sabah namazı ile başlamaktadır. Diyanet'ten alınan bilgiye göre, bu yıl da teşrik tekbirleri 8 Temmuz sabah namazında başlıyor. 

NE ZAMAN BİTER?

Teşrik tekbirleri bayramın 4. günü ikinci namazı ile bitmektedir.  Bu yıl 12 Temmuz'da ikinci namazına sona ermektedir. 

TEŞRİK TEKBİRİ GETİRMENİN HÜKMÜ NEDİR? 

Teşrik tekbirlerini getirmek vaciptir. 

TEŞRİK TEKBİRİ OKUNUŞU

Allahu ekber Allahu ekber, Lâ ilâhe illallahu vallahu ekber. Allahu ekber ve lillahi'l-hamd

Türkçe anlamı ise, şöyle:

Allah her şeyden yücedir, Allah her şeyden yücedir. Allah'tan başka ilâh yoktur. O Allah her şeyden yücedir, Allah her şeyden yücedir. Hamd Allah'a mahsustur. 

Teşrik tekbiri okunuşu

Rabia Şekerci Güler Haber7.com - SEO Haber Editörü
Haber 7 - Rabia Şekerci Güler

Editör Hakkında

1995'te Konya'da dünyaya geldi. Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden derece ile mezun oldu. Ardından Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda edebiyat dergilerinde deneme ve metin yazarlığı yaptı. Yine aynı dönemde, yerel televizyon kanalında program sunuculuğu yaparak mesleki kariyerine ilk adımını attı. 2016'da başladığı internet gazeteciliği serüveninde birçok haber portalında editör olarak yer aldı. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır. Diğer yandan İnsicam Dergisi'nde yazmaktadır.
YORUMLAR 4
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunları yapmışsınız. Resimleri kaydedip paylaşamıyoruz. Kısıtlama yapmışsınız.
    Cevapla
  • Gökhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ekran görüntüsü al
    Cevapla
  • Yavuzselimin Torunu 1 yıl önce Şikayet Et
    Diyanet resmen açıkladı da ne demek. diyanet resmen açıklamasa teşrik tekbirleri okunmayacak mı. 1400 senedir okunuyor. diyanet daha dün kuruldu.
    Cevapla
  • Muhalif olma 1 yıl önce Şikayet Et
    Muhalif olma
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler
TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında