Aşure Günü mesajları 2022! WhatsApp ve Telegram için fotoğraflı ve yazılı Aşure Günü sözleri

Tüm İslam alemi için önemli bir gün olarak bilinen Aşure Günü, 8 Ağustos Pazartesi günü itibariyle başladı. Müminler bu günü oruç tutarak ve ibadet ederek geçirirken, Aşure Günü mesajları da yoğun ilgi görüyor. WhatsApp ve Telegram üzerinden yapılan paylaşımlarda bazen sözlü bazen de fotoğraflı gönderiler tercih ediliyor. İşte, 2022 yılının Aşure Günü vesilesiyle kullanabileceğiniz birbirinden güzel mesajlar...

Aşure Günü mesajları 2022! WhatsApp ve Telegram için fotoğraflı ve yazılı Aşure Günü sözleri
Aşure Günü mesajları 2022! WhatsApp ve Telegram için fotoğraflı ve yazılı Aşure Günü sözleri
GİRİŞ 08.08.2022 13:24 GÜNCELLEME 08.08.2022 13:24

30 Temmuz Cumartesi günü Muharrem Ayı ile başlayan yeni Hicri yıl, 10'uncu gününde Aşure ile devam ediyor. Köken itibariyle Arapça bir kelime olan Aşure, 10 sayısını ifade ediyor. Bazı kaynaklarda bu fiilin 'gütmek' anlamına geldiği de biliniyor. Çok eski tarihlerden bu yana bazı kavimlerin Aşure Gününü oruç tutarak ve ibadet ederek geçirdiği kaydedilmiştir. Nitekim Hazreti Muhammed (s.a.v.) Efendimiz de Aşure Gününü oruç tutarak geçirmiş, Müminlere bu yönde tavsiyelerde bulunmuştu. Öte yandan bu güne özel resimli ve sözlü mesajlar WhatsApp ve Telegram uygulamalarından paylaşılmaktadır. İşte, 2022 yılının Aşure Günü mesajları ve fotoğraflı gönderileri...

AŞURE GÜNÜ MESAJI 2022

Aşure Günü boyunca edeceğimiz tüm duaların kabul ve makbul olmasını dilerim.

Ömrümüzde bir Aşure Gününü daha yaşamak, bir Aşure Günü coşkusunu daha hissetmek varmış. Rabbim bizi nice Aşure Günlerine ulaştırır inşaAllah.

Aşure Günü bir yetimin başını okşayana Allah-u Teala o yetimin başındaki saç telleri kadar Cennette derece verir. (Hadis-i Şerif)

Allah'ım (C.C.) bir daha Ümmet-i Muhammed'e Kerbela'yı yaşatma. Amin.

Bu yıl da Muharrem'in 10'unda kazanlarımızı kaynatalım. Dosta, akrabaya; yetime bir tas da olsa bereketimizden paylaşalım. Rabbim tutmuş olduğumuz oruçları kabul eylesin. Amin.

Aşure Günü oruç tutanın bir yıllık günahları affolunur. (Hadis-i Şerif)

Aşure Günü gusleden Mümin günahlarından arınır. (Hadis-i Şerif)

Allah'a yakarmasını bilene, şükür etmesini bilene senenin her günü önem ve kıymet taşımaktadır. Ancak Aşure Günü gibi mühim tarihlerin unutulmaması, es geçilmemesi tavsiye ediliyor. Allah'ım bizi ve günahlarımızı bu mübarek günde bağışla. Amin.

İslam, güzel ahlaktır. (Hadis-i Şerif)

Ramazan ayından sonra en faziletli oruç (ayı) Şehrullah (Allah'ın Ayı) olan Muharrem ayıdır. Farz namazdan sonra en efdal olan namazda gece namazıdır. (Hadis-i Şerif)

Allah'ın Resulü, Efendimiz Hazreti Muhammed'in (s.a.v.) torunlarının şehit edildiği gün bu gün! Allah'ım, vatan uğruna şehit olmuş tüm Ümmet-i Muhammed'in, tüm Mehmetçiklerin mekanını Cennet eyle. Amin.

Dünyanın çeşitli bölgelerinde, çeşitli vilayetlerinde yaşayıp; Allah korkusu olan, bu günü ibadetle, oruçla; zikirle ve pek tabii namazla geçiren kardeşlerimin Muharrem Ayı ve Aşure Günü mübarek olur inşaAllah.

Bugün kılacağımız namazlarda, edeceğimiz dualarda; yapacağımız ibadetlerde ve iyiliklerde birbirimizi unutmayalım.

Allah'ım bu mübarek günde Hazreti İdris Aleyhisselamı diri olarak göğüne yükseltmiş, Hazreti Yunus'u balığın karnından çıkartmıştın. Rabbim biz Ümmet-i Muhammed'i de düştüğümüz bu dehlizden kurtar. Üzerimize oyun oynayanların oyunlarını başlarına çevir. Amin.

Haya imandadır. İman ise cennettedir. (Hadis-i Şerif)

Allah'a ve ahiret gününe inanan kimse misafirine ikramda bulunsun. (Hadis-i Şerif)

Kalküta'da iftar eden Müslümanlar (Hindistan)

Allah'ım bu mübarek Aşure Gününde Hazreti Eyyub Aleyhisselam'ı hastalıklarından kurtarmış ona sağlığı, şifayı bahşetmiştin. Allah'ım hasta olan tüm kardeşlerimizin de bu mübarek gün vesilesiyle sağlığına kavuşmasını nasip eyle. Amin.

Hazreti Yakup Aleyhisselam'ın oğlu Hazreti Yusuf Aleyhisselam'a kavuşması gibi seven de sevdiğine kavuşur inşaAllah.

Sultanahmet Meydanı'nda iftar eden Müminler (İstanbul/Fatih)

İman edip takva yolunu tutanlar için elbette ahiret mükafatı daha hayırlıdır. (Yusuf Suresi, 57)

Aşure Gününde insanlığın babası Hazreti Adem Aleyhisselam'ın günahları affedilmişti. Allah'ım sen de tüm kardeşlerimizin, gönülden tövbe eden Müminlerin günahlarını bağışla. Amin.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Süresiz nafakayla ilgili dikkat çeken emsal karar!
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu