Kazadan ve beladan korunmak için hangi dua okunur? Kalkan gibi koruyan dua...

Kötülük ve felaketlerden korunmak için Allah'a sığınıp dua okumak dinimizde çok kıymetlidir. Özellikle hem felaketlerden hem de insan şerrinden korunmak için her işe besmele ile başlanıp günün her anında Ayetel Kürsi gibi tesirli duaların okunması tavsiye edilir. Peki kötülüklerden korunmak için hangi dua okunur?

Kazadan ve beladan korunmak için hangi dua okunur? Kalkan gibi koruyan dua...
Kazadan ve beladan korunmak için hangi dua okunur? Kalkan gibi koruyan dua...
GİRİŞ 07.12.2022 15:56 GÜNCELLEME 07.12.2022 15:56
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Allah'ın rızası ve merhametine sığınarak her işe besmele ile başlamak, insanı her türlü felaketten koruduğuna inanılır. Bilhassa bazı duaları okumak, kaza ve beladan koruduğu İslam alimlerince aktarılır. Korkulardan kurtulmak, felaketlerden muhafaza olmak için başta Peygamber Efendimiz (s.a.s) olmak üzere İslam alimleri her türlü kaza, bela ve şerden korunmak için Ayete'l Kürsi'nin okunmasını nasihat eder. Bununla birlikte okunması tavsiye edilen dualar bulunur. İşte kazadan beladan korunmak için okunacak dualar...

Hz. Eyüp duası fazileti nelerdir? Hz Eyüp'ün duası ne için okunur?Hz. Eyüp duası fazileti nelerdir? Hz Eyüp'ün duası ne için okunur?

Kaza ve Beladan Korunmak İçin Okunacak Dua!

Arapça Okunuşu:

Türkçe Okunuşu:

Bismillâhillezi lâ yedurru ma’asmihi şey’ün fil erdı ve lâ fissemâi ve hüves-semi’ul alim.

Türkçe Meali:

Yüce Allahın ismi ile hareket ederim. O Yüce Allah ki Onun mübarek ismiyle hareket edildiğinde gökte ve yerde hiçbir şey onu okuyana zarar vermez.

Arapça Okunuşu:

Türkçe Okunuşu:

Allahümme ente rabbi la ilahe illa ente aleyke tevekkeltü ve ente rabb'ül-arş'il-azim, maşallahü kane ve ma lem yeşe lem yekün ve la havle ve la kuvvete illa billah'il Aliyy'il Azim.

Türkçe Meali:

Allah'ım sen birsin. Yalnız sadece sana inanırım. Sana hep inandım. Her daim senin isteğin olur. Senin isteğin dışında gerçekleşmez. Güç ve kuvvet kazanmak sadece senin sayendedir.

Melek Ardıç Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Melek Ardıç
YORUMLAR 2
  • Fertan 7 ay önce Şikayet Et
    amin :)
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim Rızanı Nasip Et
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber