Hüvallahüllezi duası fazileti nedir? Hüvallahüllezi duası 41 defa okumak...

Namaz tesbihatı olarak okunan Hüvallahüllezi duası, Haşr Suresi'nin son 4 ayetinde yer alır. Duaların kabul edilmesi ve günahların affedilmesi için özellikle sabah ve akşam namazlarının ardından okunması tavsiye edilir. İşte Hüvallahüllezi duası Arapça okunuşu...

Hüvallahüllezi  duası fazileti nedir? Hüvallahüllezi duası 41 defa okumak...
Hüvallahüllezi duası fazileti nedir? Hüvallahüllezi duası 41 defa okumak...
GİRİŞ 02.01.2023 09:31 GÜNCELLEME 02.01.2023 09:31
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hüvallahüllezi duası, Allah'ın 99 isminden 15'inin zikredildiği duadır. Bu duanın gece ve gündüzleri okunması, kişinin ruhunun şifalanmasını ve kötü düşüncelerden Allah'ın izniyle arınmasını sağlar. Özellikle sabah namazı ve akşam namazının ardından Hüvallahüllezi duasının okunmak, kişinin dualarının kabuk olmasına ve işlerinin rast gitmesine vesile olur. 

Hz. Musa'nın duası fazileti nedir? Her sıkıntıya çare Hz. Musa'nın duası...Hz. Musa'nın duası fazileti nedir? Her sıkıntıya çare Hz. Musa'nın duası...

Hüvallahüllezi Duası Faziletleri Nelerdir?

  • Gün içinde Hüvallahüllezi duasını okuyan kişinin, kötülüklerden korunduğuna inanılır. 

  • Hüvallahüllezi duasını okumayı alışkanlık haline getiren kişinin her işi rast gider. Hem bu dünyada hem öteki dünyada muvaffak olur. 

  • Tövbesi kabul olur, günahları Allah katında affedilir. 

  • İşleri rast gider, duaları kabul olur. 

  • Her türlü kötülükten korunur. 

  • Allah'ın rızasını kazanır.

Hüvallahüllezi Arapça Okunuşu

Hüvallahüllezi Duası Türkçe Okunuşu

Lev enzelna hazelkur'ane 'ala cebelin lereeytehu haşi'an mutesaddi 'an min haşyetillahi ve tilkel'emsalu nadribuha linnasi le'allehum yetefekkerune. Huvallahulleziy la ilahe illa huve 'alimulğaybi veşşehadeti huverrahmanurrahıymu. Huvallahulleziy la ilahe illa huve elmelikulkuddususselamul mu'minul muheyminul 'aziyzul cebbarul mutekebbiru subhanallahi 'amma yuşrikune. Huvallahul halikul - bariy-ulmusavviru lehum'esma ulhusna yusebbihu lehu ma fiyssemavati vel'ardı. Ve huvel'aziyzulhakiymu.

Hüvallahüllezi Duası Türkçe Meali

Eğer biz, bu Kur'an'ı bir dağa indirseydik, elbette sen onu Allah korkusundan başını eğerek parça parça olmuş görürdün. İşte misaller! Biz onları insanlara düşünsünler diye veriyoruz. O, kendisinden başka hiçbir ilah olmayan Allah'tır. Gaybı da, görünen âlemi de bilendir. O, Rahmân'dır, Rahîm'dir. O, kendisinden başka hiçbir ilah bulunmayan Allah'tır. O, mülkün gerçek sahibi, kutsal (her türlü eksiklikten uzak), barış ve esenliğin kaynağı, güvenlik veren, gözetip koruyan, mutlak güç sahibi, düzeltip ıslah eden ve dilediğini yaptıran ve büyüklükte eşsiz olan Allah'tır. Allah, onların ortak koştuklarından uzaktır.
O, yaratan, yoktan var eden, şekil veren Allah'tır. Güzel isimler O'nundur. Göklerdeki ve yerdeki her şey O'nu tesbih eder. O, mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.

Melek Ardıç Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Melek Ardıç
YORUMLAR 1
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Allahü Ekber
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ali Koç'tan TFF için olay iddia: Son derece yadırgadık
Şampiyon hoca Arda Güler'e talip oldu! Real Madrid de sıcak bakıyor