İzleyiciden canlı yayında çarpıcı itiraf! Öz oğluna şaman âdetini uygulamış

Mustafa Karataş Hoca'nın sunumuyla Kanal 7 ekranlarında yayınlanan Muhabbet Kapısı programına bir izleyici damga vurdu. İsmini vermek istemeyen seyirci, canlı yayına bağlanarak öz oğluna yaptıklarını anlattı.

GİRİŞ 01.01.2023 14:36 GÜNCELLEME 01.01.2023 19:03

Kanal 7 ekranlarında her Perşembe günü yayınlanan Mustafa Karataş Hoca'nın sunduğu 'Muhabbet Kapısı' programı, bir izleyicinin itirafı ile gündeme geldi.

'İsmini vermek istemeyen izleyici', canlı yayına bağlanarak öz oğluna şaman kültüründe yer alan bir adeti uyguladığını açıkladı.

O anlarda Mustafa Karataş Hoca ve stüdyodakiler bir hayli şaşırırken, izleyici neden şaman adetine başvurduğunu da söyledi.

"ELİ AYAĞI TUTMUYORDU"

Programa Hatay'dan katılan izleyici, Mustafa Karataş Hoca'ya yönelttiği soruda oğluna kurşun döktürdüğünü ve bunun İslamiyet'teki hükmünü sordu. İzleyicinin sorusu şu şekildeydi:

"Oğluma kurşun döktürdüm. Eli ayağı tutmuyordu. Yemek yiyemiyordu. O zamanlar 8 yaşındaydı. Biz de kurşun döktürdük. Hanım inat etti, 'İlla dökeceğim' diyordu. Şimdi iyi. Bunun hükmü nedir hocam?"

"ŞAMAN KÜLTÜRÜNE AİT BİR GELENEKTİR"

Muhabbet Kapısı programının sunucusu Mustafa Karataş Hoca ise, izleyiciden gelen 'kurşun dökmenin' hükmüne yönelik soruyu şu ifadelerle cevapladı:

"Kurşun dökmenin bir faydası var mı? Psikolojik olarak etkileyebilir. Bu beyefendinin kendisi yaşamış. Biz bir şeyi yaşamadık diye yabana atamayız. Ama kurşun dökmek her hastalığa çare midir? Hayır! Doktora gideceksin. Allah akıl vermiş. 'Tedavi olun' diyor Peygamber Efendimiz (s.a.v.). Kendisi bile Sa'd bin Ebû Vakkas'ın kalp rahatsızlığı nedeniyle Yemen'den doktor çağırıyor. Efendimizin bir doktoru vardı. Demek ki tedavi olmak lazım. Kurşun dökmek Eski Türklere ait, şaman kültürüne ait bir gelenektir. Belalardan, kötü ruhlardan ve kötü enerjiden uzak durulması için yapılır."

KAYNAK: HABER7
Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz