Regaip Kandili ne zaman, hangi güne geliyor? 2023 Diyanet Kandil tarihleri

Regaip Kandili ne zaman sorusu vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Binlerce Müslüman Regaip Kandili için heyecanlanmaya başladı. Regaip, kelime olarak "kendisine rağbet edilen, bol ve değerli bağı" anlamını taşımaktadır. İslam dünyası için önemli olan kandil günleri namaz kılınarak, tespih çekilerek, Kur'an-ı Kerim okunarak geçiriliyor. Diyanet 2023 Kandil günleri takvimini yayımladı. Peki Regaip Kandili ne zaman, hangi güne geliyor?

Regaip Kandili ne zaman, hangi güne geliyor? 2023 Diyanet Kandil tarihleri
Regaip Kandili ne zaman, hangi güne geliyor? 2023 Diyanet Kandil tarihleri
GİRİŞ 25.01.2023 09:27 GÜNCELLEME 25.01.2023 09:28

Regaip Kandili tarihi merak ediliyor. Regaip Kandili üç ayların habercisi olarak bilinmektedir. Regaip Kandilinde Müslümanlar dua edecek ve ibadetle meşgul olacak. Dört gözle beklenen kandil gününe az zaman kaldı. Peki Regaip Kandili ne zaman, hangi güne geliyor? 2023 Diyanet Kandil tarihleri...

REGAİP KANDİLİ NE ZAMAN?

Regaip Kandili; Recep, Şaban ve Ramazan aylarının başlangıcı ifade eden önemli bir gündür. Hicri takvime göre Regaip Kandili Recep ayının ilk perşembeyi cumaya başlayan gecesinde idrak edilir. Regaip Kandili 2023 yılında 26 Ocak Perşembe günü yaşanacaktır.

2023 KANDİL TARİHLERİ

  • Regaip Kandili 26 Ocak 2023 Perşembe tarihinde, Miraç Kandili 17 Şubat 2023 Cuma gününde, Berat Kandili 6 Mart 2023 Pazartesi tarihinde idrak edilecek.

  • Ramazan ayı bu sene 23 Mart 2023 tarihinde başlayacak. Kadir Gecesi ise 17 Nisan 2023'de idrak edilecek.

  • Mevlid Kandili ise 26 Eylül 2023 Salı günü yaşanacak.

REGAİP KANDİLİ ÖNEMİ NEDİR?

Regaip Kandili'nde bol bol dua etmek, tövbe ve istiğfarda bulunmak, çeşitli ibadetler yaparak geçirilmelidir. Hz. Muhammed (s.a.s)  ümmetine şu duayı etmelerini tavsiye etmiştir:

“Ey Allâhʼımız! Receb ve Şâbânʼı mübârek eyle, Ramazanʼa mülâkî eyle / ulaştır.” (Taberânî, Evsat, IV, 189; Beyhakî, Şuab, V, 348. Krş. Ahmed, I, 259)

Üç aylar, dua ve tövbelerin kabulü ümidinin fazlaca hissedeceğimiz aylardır. Receb ayı ile başlayan, Şaban ile devam eden ve Ramazan ayı ile sona eren Üç aylarda ibadet ile haşır neşir olmak gerekir.

5 gecede duaların kabul edildiği bildirildi. Bu gecelerin arasında Recep ayının ilk gecesi de belirtilmiştir.

"Beş gece vardır ki onlarda yapılan dualar geriye çevrilmez. Recebʼin ilk gecesi, Şabanʼın ortasında bulunan gece, Cuma gecesi, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı geceleridir." (Abdurrezzak, Musannef, IV, 317; Beyhaki, Şuabül-İman, V, 287-288)

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu