Karataş Hoca canlı yayında açıkladı! 3 defa cuma namazına gitmeyenin kalbi mühürlenir mi?

ÜLKE TV kanalında ekranlara gelen 'Mustafa Karataş ile Güncel Konular' programında 3 defa cuma namazına gitmemenin hükmü açıklandı. Bir gencin sorduğu soruyu cevaplandıran Karataş Hoca, "İnsanın kahrolması lazım" diye konuştu.

Karataş Hoca canlı yayında açıkladı! 3 defa cuma namazına gitmeyenin kalbi mühürlenir mi?
Karataş Hoca canlı yayında açıkladı! 3 defa cuma namazına gitmeyenin kalbi mühürlenir mi?
GİRİŞ 20.01.2023 11:53 GÜNCELLEME 20.01.2023 16:19

Her Pazartesi günü ÜLKE TV kanalında yayınlanan 'Mustafa Karataş ile Güncel Konular' programında cuma namazı kılmanın önemine dikkat çekildi. 

Mustafa Yıldız'ın sunumu ve Mustafa Karataş Hoca'nın katılımıyla düzenlenen programda, genç bir seyirci stüdyoya 'Hocam 3 cuma namazı kılmayanın kalbi mühürleniyormuş. Bunu bana açıklar mısınız?' şeklindeki sorusunu iletti.

Genç izleyicinin sorusuna ilaveten programın sunucusu Mustafa Yıldız, 'Bu gerçek mi hocam?' diye sorunca 'Gerçek.' diye cevaplandıran Karataş Hoca, gençlere telkinde bulunup cuma namazı kılmanın ne denli kıymetli olduğunu İslam tarihinden örneklerle anlattı.

Toplumda sık sık söylenegelen 'dinden çıkma' ve 'kalbin mühürlenmesi' ifadelerinin farklı kapılara çıktığını belirten Mustafa Karataş Hoca, genç seyircinin sorusuna cevap vermeden evvel Buhari Hazretleri'nin aktardığı bir Hadis-i Şerif okudu. Karataş Hoca'nın okuduğu Hadis-i Şerif'in Türkçesi, Arapçası ve anlamı şu şekilde:

ARAPÇASI: "‏ لاَ يُؤْمِنُ أَحَدُكُمْ حَتَّى أَكُونَ أَحَبَّ إِلَيْهِ مِنْ وَالِدِهِ وَوَلَدِهِ وَالنَّاسِ أَجْمَعِينَ ‏"

TÜRKÇE OKUNUŞU: "La yuminu ehadüküm hatta ekune ehabbe ileyhi min validihi ve veledihi vennasi ecmain."

ANLAMI: “Sizden biriniz beni annesinden-babasından, çoluk-çocuğunuzdan ve bütün insanlardan daha çok sevmedikçe iman etmiş olamaz.”

"ÜÇ CUMA GİTMEMİŞ YERİNDE DURUYOR HALA..."

Daha sonra genç izleyicinin sorusunu cevaplayan Mustafa Karataş Hoca şöyle konuştu:

"Üç defa cumaya gitmeyenin kalbi mühürlenir bir Hadis-i Şerif'tir. Ama bu 'kalbi mühürlenir' demek, 'Dinden çıkar' demek değildir. Büyük günah işlemeye başlamıştır, kendine dikkat etsin demektir. Çünkü artık cumaya bir gitmemiş, rahatsız olmamış... İki gitmemiş çare bulmamış... Üç cuma gitmemiş yerinde duruyor hala... Bunun derdine düşmemişse sende bir sıkıntı var kardeşim! İnsanın kahrolması lazım..."

KAYNAK: HABER7
Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Nisan ayının en çok satan otomobil modelleri belli oldu
Seçil Erzan hakkında yeni iddianame: Mağdur sayısı 26’ya yükseldi